Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

             +36 (20) 984 2112

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

Google+

YouTube

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

CSALÁDI HÁZ 俞 Földszintes, alápincézett ház Bp. XVII. - LEÍRÁS (29522-v3)

 

LEÍRÁS:

FÖLDSZINTES HÁZ, sátortetővel, lejtős terepen, alápincézve - Budapest XVII. (29522-v3)

Szintek száma:
Összes hasznos alapterület:
2 - pince + földszint
272 m2
3D - sátortetővel (eng. terv)
3D - nyeregtetővel, FEHÉR vakolattal
3D - nyeregtetővel, BARNA vakolattal
Pinceszint, nettó:137 m2 (bruttó: 163 m2)
Földszint, nettó:
135 m2 m2, (bruttó: 163 m2) pergolás terasz: 27 m2 
Készült: bontási terv, új épület építési engedélyezési terv, utcafronti kerítés terv, épületgépész kiviteli terv,
komplett kiviteli terv (kivitelező)

Tervezési koncepció: Egy földszintes épület, teljesen alápincézve. Az ingatlanon egy lebontandó ház állt, a bontási tervet is irodánk készítette el. A telek átlósan 1,5 m szintkülönbséggel rendelkezik, erre a telekre kellett megterveznünk a teljesen alápincézett földszintes családi házat. Fontos építtetői kérés volt, hogy az étkező és a konyha egy légtérben legyen, de a nappalitól teljesen leválaszthatóan legyen megtervezve. Több alaprajzi variáció is készült, a kiválasztott alaprajzhoz készítettük el a 3D-s változatokat.

A 3D-s változatoknál az alaprajz változatlan maradt mindhárom esetben, viszont az épület külső megjelenésére többféle variáció is készült. A tető készült nyereg és sátortetős változatban, a homlokzat kialakítására pedig különböző színvariációkat és burkolati díszítéseket javasoltunk. A ház a különböző külső homlokzati színeknek köszönhetően mindhárom esetben más-más benyomást kelt.  Az engedélyezési terv a sátortetős változathoz készült el. ↑

Elrendezés, funkció: Az épület bejárata a keleti (jobb oldali) homlokzatra került. Az előtérből jobbra fordulva lett kialakítva a szülők lakrésze és a fürdőszoba, az előtérben tovább haladva a tágas konyha-étkező következik, amiből egy kamra és egy háztartási helyiség is nyílik. Az előtérben balra fordulva található a két egyforma gyerekszoba ami az utcára néz. Az előtér végén a nappali található, ami egy nagy tolóajtóval kapcsolódik a konyhához, és igény esetén attól leválasztható. A pergolás teraszra a konyhából és a nappaliból is kijutunk ami a hátsókert felé nyitott. A földszinten az előtérhez  kapcsolva még egy vendég w.c is helyet kapott. A pincébe a bejáratnál induló belső lépcsőn lehet lejutni, itt dupla garázs és a kazánház lett kialakítva, továbbá egy hobbiszoba, egy szauna a hozzá kapcsolódó vizes helyiség.  A tervezés részét képezte az utcafronti kerítés terve is.


Építészirodánk megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Tekintse meg további családi házainkat »

vissza a lap tetejére

vissza