Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

             +36 (20) 984 2112

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

Google+

YouTube

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

CSALÁDI HÁZ 俞 Földszintes lakóépület tervezése Kemence - LEÍRÁS (15582)

 

LEÍRÁS:

FÖLDSZINTES LAKÓÉPÜLET - KEMENCE (15582)

Szintek száma:
Összes hasznos alapterület:
1 - földszint
165 m2
3D-s látványtervek
Földszint, nettó:
165 m2

A tervezési program: Az építési telek Pest megyében, Kemencén, a település szélén található. Tájolása szerint északnyugati utcafronttal rendelkezik. A telek az utcafrontról a hátsókert irányába lejt, a telek végében egy kis patak csörgedez, majd egy erdő tárul elénk.
A család földszintes épületet képzelt el és az utca felé is kilátást az épületből, továbbá egy nagy  teraszt, ami legyen elszeparálva, nyáron árnyékolva. Egy dolgozó szobát, három szobát és egy szülői hálót is kértek a hozzájuk kapcsolódó gardróbbal, fürdővel. Az egybefüggő lakótérben kandalló elhelyezését szeretnék. Mivel a telek végében egy erdő van, ezért fontos igény volt, hogy a lakótérből és két hálószobából is látni lehessen azt. Eleget is tettünk ennek a kéréseknek is. Garázst viszont nem szeretnének az épülettel egy tömegben kialakítani. 

Elrendezés, funkció: Az utcafronti részen kapott helyet a dolgozószoba. Az épület központja a lakótér lett. A konyhát az étkezőtől egy reggeliző pult választja el. Az étkezőbe a plusz természetes fényt, felűről fénycsatorna is biztosítja. A lépcső mellett a lakótér közepén helyezkedik el a kandalló. A lakótérből két irányban nyílnak az éjszakai zóna helyiségei, mindkét irányban a gardrób – fürdő, majd a hálószobák, amik így teljes nyugalmat biztosítanak a szobákban tartózkodók számára. A nappaliból egy nagy tolóajtón keresztül lehet kijutni a részben fedett teraszra, majd a kertbe. A teraszra a szülői hálóból is ki lehet menni, ez a rész pergolás tetőt kapott amire nyáron futónövény lehet futtatni, ez kellemes árnyékot biztosít a nagy melegben, viszont télen ha lehull a levele beengedi a napfényt az épületbe.

A családi házat energiatakarékosra terveztük, további javaslatokat is tettünk a későbbi fenntarthatóságra, energiacsökkentő megoldásokra. A számítások alapján az eredmény egy várhatóan: A+ energetikai besorolású családi ház lesz, amennyiben a kivitelezés is a terveknek megfelelően történik.


Építészirodánk megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Tekintse meg további családi házainkat vagy középületeinket.

vissza a lap tetejére

vissza