Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

             +36 (20) 984 2112

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

Google+

YouTube

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

CSALÁDI HÁZ 俞 Sor / Ikerház Budapest XXII. - LEÍRÁS (37147-v1)

 

LEÍRÁS:

SOR / IKERHÁZ, saroktelken - Budapest, XXII. (37147-v1)

Szintek száma:
Összes hasznos alapterület:
2 - földszint + tetőtér
115 m2 / lakás, össz: 230m2
3D - nagy sarokablakokkal (eng. terv)
3D - keskeny hosszú ablakokkal
Földszint, nettó:
lakásonként: 62 m2, + egy oldalsó és egy hátsó terasz is kapcsolódik az épülethez összesen 43 m2, építtetői kérésre fedés nélkül
Tetőtér, nettó:
lakásonként: 53 m2
Készült: építési engedélyezési terv,
kiviteli terv: monolit vasbeton födémterv, rétegelt-ragasztott faszelemen terv

A tervezési programban egy azonos megjelenésű és közel azonos alaprajzi kialakítású, tetőteres, egyszerű tömegformálású, de mégis modern ikerház tervezésére kért fel a kedves építtető házaspár. A telek saroktelek, szabálytalan alakú, északkeleti és északnyugati utcafronttal rendelkezik. A tervezéskor az építtetői igényeket tartottuk (tartjuk) szem előtt, de meg kell felelni a különböző telek szabályzóknak is, jelen esetben különösen az épület magassága okozott némi fejtörést és ezzel nehéz helyzet elé állított minket, de megoldottuk. A telek a ház telepítésének szempontjából szabadonálló elhelyezéssel rendelkezik, így lehetőség van minden oldalon a nagy nyílászárók kialakítására. A lakásokat eltoltan terveztük, ezáltal kialakulhatott  elszeparáltan a terasz. A homlokzaton a fa textúra jelenik meg, ami kiemelkedik a  simított falfelületekből. A tetőfedés antracit cserép és a kiugró részen VM-zink fémlemez fedés. 

Elrendezés, funkció: Mindkét lakás közel azonos alaprajzzal rendelkezik. Lakásonként a földszinten egy szélfogó, fűtőhelyiség, fürdőszoba, kamra, és a lakótér található. A lakásokhoz darabonként két terasz is kapcsolódik, egyik az étkezőből, másik a nappaliból nyílik. Így mód van arra, hogy a napszaknak megfelelőt lehessen használni. Külön kérés volt, hogy a teraszok ne legyenek fedettek. A tetőtérbe a nappaliból juthatunk fel, itt három hálószoba létesül és egy fürdőszoba. 


Építészirodánk megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Tekintse meg további családi házainkat vagy középületeinket.

vissza a lap tetejére

vissza