Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

            

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

YouTube

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

IPARI ÉPÜLET ▒ Gépjármű kozmetikai szalon Vecsés - LEÍRÁS

 

LEÍRÁS:

GÉPJÁRMŰ KOZMETIKAI SZALON - Vecsés, Four You 4C  Csizi Car Cosmetics Centrum (K&K Home Kft.)

Tervezés éve:
Kivitelezés ideje:
Szintek száma:
Összes hasznos alapterület:

Készült:
2013. 
3D - eltolt nyeregtetős (eng. terv) változat
3D - lapostetős változat

nem valósul meg
1 - földszint
190 m2  (bruttó: 229 m2)
építési engedélyezési terv

A tervezési koncepció: A megbízó egy ismerőse Autókozmetika tervezése - Eltolt nyeregtetős változat 3Dajánlása révén jutott el hozzánk. Új épület kíván építeni, melyben egy autókozmetika, autómosó és egy üzlet helyiség kerül kialakításra, melyet családi vállalkozásban üzemeltet majd. A telek beépített, az utcafronton egy családi ház áll, ezért az új épületet a telek hátsó részében helyeztük el. A megrendelő az üzletrészt galériásan szeretné kialakítani. Az épület tömegformálását ránk bízták.  Az elfogadott alaprajzi kialakítás után készültek a 3D-s látványtervek. Két különböző variáció készült, egy lapostetős és egy eltolt nyeregtetős. Nehéz volt a döntés, mindkettő tetszett a Megrendelőnek, de végül az eltolt nyeregtetős tömegképzés mellett döntöttek. Ehhez a variációhoz készítettük el az engedélyezési tervet. Az utcafronti kerítés részeként az épülethez hangolva egy totem reklámberendezés tervét is elkészítettük.  

Elrendezés, funkció:  Az épület az utcára merőlegesen lett elhelyezve. Két részből áll, az egyik az eltolt nyeregtetős modern épületrész, ez az ügyfélváró és egyben az autó felszereléseket árusító üzlet helyisége is. Itt két homlokzati oldalon nagy kirakat üvegablakokat terveztünk, hogy mind a ki és belátást, illetve az árusított termékek elhelyezését is szolgálja. Az üzlet galériás kialakítással készült. A belső válaszfal egy része szintén üveg, ezáltal az ügyfélnek rálátása van a szomszédos helyiségben lévő tisztítás alatt álló autójára. Az váróban gyereksarok és mellékhelységek is kialakításra kerültek.
Az épület hátsó ipari részében a tető túlnyúlásával előtetőt alakítottunk ki. Egy ajtón keresztül a váróból a szabadba juthatunk, de mégis tető alatt közelíthetjük meg a két autómosó helyiségét, vagy az épület végében az autókozmetikát. A kettő közé terveztük a dolgozók szociális helyiségeit és a kazánházat.

Az engedélyezés szakaszában a tervhez minden hatóság hozzájárult, de egy szomszéd miatt sajnos mégsem épülhet fel!

A szomszéd a tervezés alatt, az előzetes egyeztetéskor hozzájárult az épület megépítéséhez! Az építési engedély kiadását megelőzően mégis meggondolta magát és fellebbezést nyújtott be, vagy kárpótolja őt a tulajdonos..., vagy fellebbezést nyújt be és nem járul hozzá az építéshez. Az építtető döntött, nem kárpótólja a szomszédot, nem építi fel az új autómosót, viszont helyette a telken üzleteket fog üzemeltetni és kétlakásos társasházat is épít. Az utcafronti meglévő családi házat kibővíti és teljesen átalakítja, itt egy bio bolt és zöld energia üzlet fog nyilni. A tervezést szintén ránk bízták. A Megrendelő kérésére a meglévő családi házból egy hasonló tömegképzésű épületet kellett „kihoznunk” mint az autómosó volt. A telek középső részére kerül az új, kétlakásos társasház ami tömegében és homlokzati felületképzésében is illeszkedik az üzletek kialakításához.  


Építészirodánk megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében! 

Tekintse meg további ipari épületeinket, középületeinket és családi házainkat.

Lépjen velem kapcsolatba, vagy kérjen ingyenes árajánlatot tervezendő épületére.

↑ lap tetejére

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!