Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

            

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

YouTube

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

► ÉPÜLETTERVEZÉS MENETE

Előzetes tájékozódás:

Mielőtt még bármibe is belekezdene, telket venne, ingatlant vásárolna, vagy saját tulajdonát bővítené, továbbépítené és árajánlatot kérne, érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről, hogy egyáltalán megvalósítható-e az elképzelése.

Felkeresni a helyi építési hatóságot, ahol egy helyrajzi szám megadásával díjmentesen hivatalos tájékoztatást kérhet a telek paramétereiről, beépítési lehetőségeiről, a helyi építési szabályzat és egyéb, az ingatlanra vonatkozó megkötésekről.

Itt kiderül, ha az Ön elképzelései a tervezett épülettel kapcsolatban megállják-e a helyüket vagy nem. Egyáltalán megvalósítható-e pl. magastetős helyett lapostetős épület ha azt szeretne. Vagy belefér-e földszintes épület is a beépítésbe? Továbbá, hová lehet az épületet egyáltalán elhelyezni, netán bővíteni stb. és egyéb betartandó szabályzók, amik az ingatlanra vonatkoznak. Lehet, hogy elsőre ezekre nem is gondolt, fel sem merült. Érdemes ezeknek mindenképpen utánajárni, meggyőződni. Netán még az ingatlan megvásárlása előtt.  

Az első találkozás:

Konzultáció és árajánlatadás:

Célja, egymás megismerése. Ha felkeltettem az érdeklődését bemutatkozásommal, referenciáimmal, az első találkozás alkalmával az irodánkban megismerhet és szakmai tudásomról személyesen is meggyőződhet. A konzultáción egyeztetünk, megbeszéljük az elképzeléseket és a tervezés menetét. A nagyságrendi díjszabást és adatokat rögzítünk az árajánlat adásához. Természetesen ez még nem jár anyagi ráfordítással, a konzultáció és árajánlatadás díjmentes!  

→ Majd mi árajánlatot készítünk, elfogadása esetén megállapodunk.

Szaktanácsadás:

Általában az árajánlathoz elég szokott lenni az ingyenes konzultáció is, de ha a megbeszélésen további kérdések merülnek fel, esetenként olyan mély szakmai, több utánajárást is igénybe vevő kérdéseket boncolgat a konzultáció ami már a szaktanácsadás témakörébe tartozna, (aminek van egy díjazása, természetesen azt is tartunk ha szeretnének) akkor azt előre jelezzük és az Ön döntése utáni irányban folyik tovább a megbeszélés. (Lehet kérni külön csak szaktanácsadást is. Erről bővebben itt olvashat)

Irodánkban mindig az elvégzett munka után szokás fizetni. Új épület tervezése esetében először az elkészült és elfogadott alaprajzi vázlatterv után!

Az épületek tervezésnek menete: 

Általában egyforma. Viszont az épületek funkció és egyéb jogszabályi meghatározások szerinti más-más eljárásba tartoznak, amihez az adott jogszabályban rögzített terveket kell elkészíteni. Ezért a tervezés menete és a beadandó tervek is eltér(het)nek.

Bejelentési eljárás

Családi ház tervezés menete:

Új épület

Új egylakásos lakóépület négyzetméter megkötéstől függetlenül, ha magánszemély az építtető és saját részre építi. És minden 300 m2 alatti lakóépület, lakásszámtól függetlenül.


Bejelentési eljárás

Családi ház tervezés menete:

Bővítés


Építési engedélyezési eljárás

300 m2-nél nagyobb többlakásos lakóépületek, és azok a 300 m2-nél nagyobb lakóépületek amelyeknek az építtetője nem természetes személy, vagy természetes személy esetén nem saját részre építi.

Minden egyéb nem lakó funkciójú épület, építmény: Csarnok, Ipari és Gazdasági épületek, közösségi épületek, garázs, tároló, stb.

Kormány rendelet: Bejelentési eljárás

Építési engedély nélkül végezhető tevékenységek

 

Érdekelné Önt, hogy mennyibe kerül a tervezés?

Kérjen ingyenes árajánlatot.

 

↑ lap tetejére 

főoldal