Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

            

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

YouTube

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

► ÉPÜLETTERVEZÉS MENETE

Előzetes tájékozódás:

Mielőtt még bármibe is belekezdene, telket venne, ingatlant vásárolna, vagy saját tulajdonát bővítené, továbbépítené és árajánlatot kérne, érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről, hogy egyáltalán megvalósítható-e az elképzelése.

Felkeresni a helyi építési hatóságot, ahol egy helyrajzi szám megadásával díjmentesen hivatalos tájékoztatást kérhet a telek paramétereiről, beépítési lehetőségeiről, a helyi építési szabályzat és egyéb, az ingatlanra vonatkozó megkötésekről.

Itt kiderül, ha az Ön elképzelései a tervezett épülettel kapcsolatban megállják-e a helyüket vagy nem. Egyáltalán megvalósítható-e pl. magastetős helyett lapostetős épület ha azt szeretne. Vagy belefér-e földszintes épület is a beépítésbe? Továbbá, hová lehet az épületet egyáltalán elhelyezni, netán bővíteni stb. és egyéb betartandó szabályzók, amik az ingatlanra vonatkoznak. Lehet, hogy elsőre ezekre nem is gondolt, fel sem merült. Érdemes ezeknek mindenképpen utánajárni, meggyőződni. Netán még az ingatlan megvásárlása előtt.  

Az első találkozás:

Konzultáció és árajánlatadás:

Ha felkeltettem az érdeklődését bemutatkozásommal, referenciáimmal és árajánlatot kért tőlem, az első találkozás alkalmával az irodánkban megismerhet és szakmai tudásomról személyesen is meggyőződhet. Ennek a beszélgetésnek a célja, egymás megismerése. Ami egy kötetlen hosszabb - rövidebb beszélgetést jelent. Bemutatjuk a referenciáinkat és ismertetjük a teljes tervezési folyamatot is. Megismerjük a tervezendő épület főbb részeit és az előzetes elképzeléseket a házzal kapcsolatban. Ezek alapján ismertetjük a nagyságrendi díjszabást. Természetesen ez még nem jár anyagi ráfordítással a konzultáció és árajánlatadás díjmentes.   

→ Az árajánlat elfogadása esetén megállapodunk és kezdetét veszi a tervezési folyamat. 


Szaktanácsadás:

Igény esetén: árajánlatadáshoz nem szükséges szaktanácsadást igénybe venni. Azonban van amikor olyan mély szakmai, esetenként több utánajárást is igénybe vevő kérdésekhez is eljutunk, ami már a konkrét szaktanácsadás témakörébe tartozik. Akkor azt a konzultáció alatt előre jelzem és az Ön döntése szerint folyik tovább a megbeszélés. Előfordult már, hogy én javasoltam, de volt mikor az ügyfél külön kérte a további szaktanácsadást. Így ritkán, de a konzultáció szaktanácsadással is kiegészülhet. (A szaktanácsadás árát 100%-ban jóváírjuk az épülettervezés összegéből, amennyiben a további tervezéssel irodánkat bízzák meg.)

Az épületek tervezésnek menete: 

Általában egyforma. Viszont az épületek funkció és egyéb jogszabályi meghatározások szerinti más-más eljárásba tartoznak, amihez az adott jogszabályban rögzített terveket kell elkészíteni. Ezért a tervezés menete és a beadandó tervek is eltér(het)nek.

Bejelentési eljárás

Családi ház tervezés menete:

Új épület

Új egylakásos lakóépület négyzetméter megkötéstől függetlenül, ha magánszemély az építtető és saját részre építi. És minden 300 m2 alatti lakóépület, lakásszámtól függetlenül.


Bejelentési eljárás

Családi ház tervezés menete:

Bővítés


Építési engedélyezési eljárás

300 m2-nél nagyobb többlakásos lakóépületek, és azok a 300 m2-nél nagyobb lakóépületek amelyeknek az építtetője nem természetes személy, vagy természetes személy esetén nem saját részre építi.

Minden egyéb nem lakó funkciójú épület, építmény: Csarnok, Ipari és Gazdasági épületek, közösségi épületek, garázs, tároló, stb.

Kormány rendelet: Bejelentési eljárás

Építési engedély nélkül végezhető tevékenységek

 

Érdekelné Önt, hogy mennyibe kerül a tervezés?

Kérjen ingyenes árajánlatot.

 

↑ lap tetejére 

főoldal