Ahogy mi gondolkodunk,

_modern_csaladi_haz_terv 602
_modern foldszintes haz 160

tervezünk

 

ÉPÜLETTERVEZÉS

Családi házak, villák, energiatakarékos és passzívházak, nyaralók, társasházak,
közösségi és ipari épületek SZEMÉLYES IGÉNYEKRE SZABOTT tervezését vállaljuk. 

Modern, egyedi, idő és értékálló építészet 

Jól szervezett térkapcsolatok, praktikus alaprajzok, átgondolt belső terek 

Gazdaságos energetikai megoldások

Inspirálódjon munkáimból - Épületfotók

Amit nyújtunk 

Egyedi igényekre szabott épülettervezes

 Exkluzív, modern épületek

 Praktikus, jól használható térkapcsolatok

 Minőségi, részletgazdag tervkidolgozás

Kültéri 3d látványterv és videós körséta

 ÉRTÉKÁLLÓ OTTHONOKAT TEREMTÜNK

 Ismerje meg  alapelveinket 

Otthont szívvel-lélekkel - Egy életre!

A kiválasztás:

Nagyon sok építész van a piacon és lehetőség van a válogatásra. A kölcsönös szimpátia és bizalom Megrendelő és építész között elengedhetetlen, találja meg Ön is a megfelelőt. Mielőtt dönt, olvasson, tájékozódjon, ki hogyan dolgozik, mi számára fontos, hogyan tervez. Mint minden szakmában, itt is vannak jó szakemberek, és olyanok is akadnak akiknek nem ezt a hivatást kellett volna választani. Tapasztalatból mondom, hogy keresnek meg családok akik csak az után jönnek rá, hogy sablonos, ötlettelen a házuk, nem az igényeire lett tervezve, fénytől mentes és sötét, szinte zeg-zugokkal teli, rossz elrendezésű, miután jól kiköltekeztek és végre beköltöztek az új otthonukba. Ekkor sajnos már késő "falakat tologatni". Sok esetben ez egyáltalán nem is jöhet szóba, de ha jöhetne is, ki tud, vagy ki akar szinte ugyanyennyiért még egyszer építkezni? Eladni is nagyon nehéz lenne így, nincs más választásuk abban kell élni és naponta szembesülni azzal, hogy "de jó lett volna, ha másként döntök..."

Szemben azokkal a családokkal, akik szinte ugyanannyit költöttek a házukra mégis egyedi épületet kaptak, jól szervezett alaprajzi elrendezéssel, világos terekkel, magas használati értékkel. Teljesen személyes igényeikre szabva az épületet! Ők örömmel mennek haza nap mint nap, és eszük ágában sincs továbbadni rajta. Csak Önön múlik, hogy melyikben fog élni. Fontos döntés előtt áll, érdemes jól mérlegelni.  

Nálunk örömmel fog hazatérni - Otthont egy életre

Minden ember más. Más filmeket nézünk, más ételeket szeretünk, más zenét hallgatunk, mindenkinek más tetszik, ez így van jól. Igaz ez az épületekre is. Az általunk bemutatott épületek sem egyformák. A projektek egyediek, mindig az építtetőhöz igazodva és ami a legfontosabb nekik készülnek! Magukon viselik tulajdonosaik ízlését, elképzeléseit, igazodva a telek adottságaihoz és a szabályzókhoz, hozzáadva a mi kreatív tudásunkat, ötleteinket, tapasztalatainkat. 

Így megy ez: Ha álmaik elképzelései vannak, akár alaprajzi vázlatokat is készíthet, de csak ha mindenképpen szeretne. Ezek igazán arra jók, hogy saját magának letisztuljon, milyen helyiségekre is van konkrétan szüksége. Ezzel nincs semmi probléma, sőt, tegye is! Bármi ami az Ön elképzeléseit tisztázza az nekünk is nagyon hasznos segítség. Ha viszont úgy gondolja, hogy az Ön által megrajzolt álmot "nekünk csak át kellene rajzolni, majd beadni...," akkor arra nem mi vagyunk a megfelelő választás.   

Tervezéshez csak az Ön elképzelése szükséges. - Ezen az oldalon alapelveket/gondolatokat írok le, a konkrét tervezési folyamatot, hogy hogyan is zajlik pontosan a tervezés, és milyen lépések vannak azt itt olvashatja, nézze át később.-  Ha hoz is alaprajzi vázlatot azt persze átbeszéljük, de alaprajz nekünk nem szükséges. Mi megismerjük Önt és az elképzeléseit a megbeszéléseken, ami nem pusztán konzultáció, hanem sokszor baráti beszélgetésre hasonlít. Az itt elhangzott kérésekhez, igényekhez, hozzátesszük a sokéves szakmai tudásunkat, kreativitásunkat, majd megtervezzük Önnek a házat. A következő találkozó alkalmával mikor már megmutatjuk az általunk készített alaprajzi variációt, Önnek is látható lesz a különbség a saját vázlatához képest, ha hozott ilyet egyáltalán. Ez nem meglepő. Ön szabadidejében foglalkozik ezzel, próbálta valahogyan összerakni, sokszor csak a darabszámra figyelve a helyiségeket egymás mellé felsorakoztatva, mégsem lett jó, valami hiányzott, netán kimaradt. Nekünk viszont ez nemcsak a szakmánk, hanem a hivatásunk is, amit magas fokon végzünk. A tervezést nyugodtan ránk bízhatja. 

Ha mellettünk dönt, egy életre lesz háza!  

Ez a jelmondatunk is! Mi ebben a szellemben alkotjuk a házainkat, de mit is jelent ez pontosan?

Kiegészítve az előző gondolatot, ahhoz, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban, ahhoz jó alaprajzi elrendezés szükséges. Praktikus megoldásokkal, okos térszervezéssel, és fénnyel teli világos helyiségekkel. A berendezés és az enteriőr is nagyon fontos, de nem a drága burkolatokon, igényes anyaghasználaton múlik az ember térérzete. Tér vagy van, vagy nincs. Fény vagy van, vagy nincs. Bútort, burkolatot bármikor cseréhet, de fényt, a teret, a tér érzetét mással nem pótolhatja. Ez tervezés kérdése! Rá kell bízni arra aki ehhez a legjobban ért.

Többek közt ettől is lesz maradandó és értékálló az otthon, amiben majd lakni fogEz lesz az a hely, ahol jól érzi majd magát, ahová jó lesz hazamenni. Ügyfeleink visszajelzései alapján ez nálunk be is igazolódik. Ha ilyen háza lesz, nem utolsó sorban a barátai is Önnél érzik majd jól magukat. Ha viszont nem szeretné Őket mindig ott látni és dicséreteket kapni, akkor ne mutassa meg nekik a házát.

Az egyik Ügyfelünk mondta ezt nekünk: 

"Sohasem fogok elköltözni, de ha mégis, akkor ez annyira jó, hogy viszem magammal a házam is!"  

Ha még mindig ilyet szeretne, akkor olvasson tovább...

Itt jegyzem meg, egy nagyon fontos gondolat: 

Az esztétika (vagyis a külső tömegformálás) nálunk nem megy a funkció rovására!

A belső terek szervezettsége, elrendezése nagyon fontos, itt éljük mindennapjainkat. Mindemellett az épületnek korszerűnek és gazdaságosan fenntarthatónak is lennie kell, ami nálunk alap. Emellett itt jön szóba a harmadik szempont, mégpedig az ugyancsak nagyon fontos külső tömegformálás, stílus, design. Egy ház alaprajzi kialakítása sok esetben nem határozza meg a konkrét külső homlokzat kialakításának egyetlen módját. Többféle stílus, anyaghasználat, megjelenés rendelhető az adott alaprajzhoz, vagyis alaprajzilag azonos, de stílusában különböző épület valósulhat meg. Ezt több házunknál be is mutattuk. Összefoglalva: Házaink megrendelőink igényeihez személyreszabott, praktikus alaprajzzal rendelkeznek, amik egyedi, modern építészeti tömegformálással párosulnak. 

Az értékállóság: 

Ügyfeleink hosszútávban gondolkoznak. Sokuk nem pár évre, hanem legalább 50 évre, vagy más megfogalmazásban, mint ahogy az elején is írtam: OTTHONT EGY ÉLETRE terveznek építeni. Így, a minimum elvárás, hogy ne legyen elavult, inkább előremutató, mind építészeti, és mind villamos és gépészeti és fenntartási szempontokból egyaránt. Az építészeti divatos stílusok jönnek, majd mennek is. Ilyen mostanság a mediterrán stílus, ami szerencsére lecsengőben van. Határozott kérésre természetesen mi is terveztünk ilyen épületeket, azoknak is megvan a maga szépsége, bár nekünk nem annyira tartozik a tervezési profilunkba. Pár éve volt egy Megrendelőnk aki mediterrán stílusú házat szeretett volna terveztetni. Az első beszélgetésen szerencsére sikerült meggyőzni Őt és egy modern épület megépítése mellett döntött. A ház pár éve felépült, már benne laknak. Többször elmondta azóta, hogy már látja a különbséget a mediterrán épületek és a modernek között, a legjobb döntés volt, hogy utóbbi megépítése mellett döntött. 

Mi leginkább a modern irányzatokkal tudunk azonosulni! 

A minimál vagy modern épületeket és építészeti megjelenési formákat egyre több Megrendelőnk kéri, nagy örömünkre. Nem túlcicomázott, sokszor magamutogató épületek ezek mint a korábbi lecsengő irányzatok. Ha körbenéznek egyre több a modern tömegformálással kialakított épület. Nem véletlenül.

A modern stílusjegyekkel készült épületek is lehetnek cserépfedéssel borítottak. A modern megfogalmazás nem egyenlő csak a lapostetővel vagy dobozok egymásra pakolásával. Sokkal inkább a letisztult formájukkal, megjelenésükkel, tömegképzésükkel, visszafogottságukkal, néhol dinamikájukkal válnak mégis izgalmas, érdekes épületekké.

Ezáltal kortalanná, egyben értékállóvá. 

Stílusirányzatokban is mindenkinek más tetszik, de érdemes Önnek is elgondolkozni a maradandóságon mielőtt döntene. 

A válasz: Igen. A tervezés egyik kulcsfontosságú része. 

Szintén fontos állomás a tervezésben. A sík, kétdimenziós homlokzati rajzokat nagyon kevés Megrendelőnk tudja értelmezni és ezáltal látni térben is a majdani valós épületet. Ha Ön is így van ezzel ez itt nem jelent problémát. Mi térben is látjuk az épületet amit tervezünk, de mivel nem magunknak tervezünk, ezért jogos az igény, hogy a Ön is lássa a leendő házát. A cél, hogy a látványtervek segítségével már a tervezés szakaszában Ön valósághű képet kapjon a még csak a virtuális térben létező épületről.

Ezért az épületet kívülről minden irányból bemutatva, renderelt, kiváló minőségű 3D látványterv fotókkal mutatjuk be. Megmutatjuk a majdani valós színeket, formákat, részleteket.

3D fotókat kiegészítve minden épületünkhöz kültéri videót is készítünk. Így a fotók és a videó segítségével a régi 2D-s homlokzati síkból valóban térbe váltva láthatóvá, jól értelmezhetővé válnak a látottak az Ön számára is.

 

A 3D látványterv fotói és videó segítségével rengeteg későbbi félreértés megelőzhető. Ami nem csak esztétikai szempontokat jelenthet, hanem akár rossz szerkezeti megoldások is elkerülhetőek a látványtervek bemutatásával. Hiánya viszont az épület megvalósítása közben már szembetűnő lehet. Ez esetleges kivitelezés közbeni javítást, módosítgatást vonzhat maga után, mely anyagilag is jelentősen megterhelő. Utólagosan sokszor milliós tételeket, kiadásokat eredményezhet a: "nem lehet megvalósítani a tervrajzot" " a nem tetszik" "én nem így gondoltam" "nem ilyet akartam"   

 

Nálunk a 3D-vel ez elkerülhető! 

Mi kell ahhoz, hogy valóban jó épület valósuljon meg? 

1.  Minőségi, részletgazdag terv. Ebből lehet jól "építkezni" - ez lesz az alap

Részletgazdag tervek kellenek ez egyértelmű, de nem célunk a mennyiségileg felesleges tervgyártás, amit aztán elő sem vesznek. Mi minden házunkhoz annyi tervet készítünk, amiből egy minőségi épületet a szakemberek megtudnak valósítani. Minőségileg egyforma, de az egyszerűbb épületszerkezetekhez kevesebb terv kell, a bonyolultakhoz értelemszerűen több.

2.  Ne változtassa, módosítsa a terveket 

Részletesen ki vannak találva a tervek, amiket folyamatosan Önnel is egyeztetünk. Minden mindennel összefügg. Ma már kevésbé jellemző, de még akad, hogy az Építtető is gondol még ezt, azt és variál a kivitelezés során a terveken. Inkább a kivitelező aki rábeszéli a Megrendelőt a változtatásra ilyen-olyan ürüggyel. Bár ők is megtudnák terv szerint valósítani, mégsem akarják. Azt mondják: "azt úgy nem lehet"..., "a terv a rossz"..., mert, ahogy Ők mondják "higgye el, úgy könnyebb lenne"..., "meg olcsóbb is"..., stb. Könnyebb munka, gyorsabb pénzkereset. Tisztelet a kivételnek! Nekik mindegy a végeredmény. Nem ők fognak majd benne lakni, hanem Ön! Ezt jó ha tudja. Csak akkor fogja ugyanazt a házat látni a valóságban is mint a terveken, ha semmin nem változtat.    

3.  Jó szakembereket, vagy kivitelező gárdát kell választani a minőségi kivitelezéshez. Egy jó épületmegvalósításhoz kevés egy jó terv megléte, azt meg is kell tudni valósítani

Azért jócskán vannak manapság már olyan kivitelező szakemberek is, akiknek ugyanúgy fontos a minőségi munka. Referenciáik is minőségi épületek. A jó hírük hozza a további megbízásokat számukra. Legtöbbjüket ajánlás útján egymásnak adják az Ügyfelek. Őket célszerű hamar lefoglalni a munkára, és netán érdemes is rájuk várni, mert így biztos lehet benne, hogy valóban egy minőségi ház valósulhat meg. 

 

A hármas szabályt betartva :

Minőségi tervből + változtatás nélkül + jó kivitelezővel

 egy minőségi épület születik, ahová valóban öröm lesz hazatérni.  

 ⇒   Ha Ön mellettünk dönt - otthont egy életre - lesz háza, ahová öröm lesz hazatérni. 

 ⇒  Minőségi, részletgazdag terveket késízünk, ami a kivitelezést is megkönnyíti. 

 ⇒  Szlogenünk: "A TÉRBEN OTHON VAGYUNK!" Ügyfeleink visszajelzései alapján megállja a helyét. Jó alaprajzi szervezés, okos megoldások, fénnyel teli világos helyiségek, praktikus terek. Tegyen próbára... 

 ⇒  Egyedi épületeket tervezünk, letisztult építészeti megoldásokat alaklmazunk. 

 ⇒  Valósághű 3D kültéri fotókon és videón mutajuk be a tervezett épületet színekkel, anyagokkal. 

 ⇒   Nem mindegy mennyi rezsit fizet majd ki. Minősített passzívház tervezőként nagyon fontosnak tartom az energetikailag is megfelelő tervezést. Ezért az épület majdani fenntartási költségét szem előtt tartva energiatakarékos házat tervezünk.  

 ⇒  Nem kérdés, a legjobb energetikai épület a minősített passzvház. Ilyen épületben élni, ami nem csak "majdnem passzív", vagy "passzív közeli" stb., ami valóban egy passzív épület, a legjobb választás. Ezt a komfortérzetbeli különbséget majd akkor tudja igazán érzékelni ha már benne lakik a házban. Ha Ön minősített passzívház építésben gondolkozik mi állunk elébe, ezt is megtudjuk valósítani. 

 ⇒  A tervezésen túl, a kivitelezés közben is számíthat rám. Tervezői támogatással, tanácsadással állok rendelkezésre ha igényelné ezt a szolgáltatást. 

 ⇒  Az épület szakszerű, valóban a tervek szerinti megvalósulását, megbízás esetén, tervezői művezetéssel vagy műszaki ellenőrzéssel felügyelem. Mindvégig az Ön érdekeit képviselve a  kivitelezés teljes folyamán. 


 

Több mint 30 év alatt számos családi házat, középületet és ipari épületet terveztünk amire nagyon büszke vagyok, de még többet jelent, hogy Ügyfeleink is pozitívan gondolnak vissza a tervezés időszakára és ránk. 

  ⇒   Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy sok Ügyfelünk a beköltözés után meghívott minket az otthonukba, hogy szeretnék nekünk megmutatni az elkészült családi házukat.  

  ⇒    Még többen telefonon keresetek meg, hogy megköszönjék a tervezési munkát és tájékoztattak, hogy a házat, amiben laknak nagyon szeretik, jól érzik benne magukat.

      Büszkék vagyunk arra is, hogy számos Ügyfelünk ajánl minket rokonaiknak, szűkebb és tágabb ismeretségi köreiknek. 

  ⇒    A visszatérő Ügyfeleinknek is köszönjük az ismételt bizalmat. 

      Pár éve összefutottam egy Ügyfelünkkel, aki akkor már 10 éve a házában lakott. Elmondta, hogy nagyon büszke a házára, majd hozzátette, hogy a ház másoknak is nagyon tetszhet, mert az utcába tévedő idegenek először csak megállnak, nézegetik, majd rendszerint le is fotózzák azt.  

 

Hadd köszönjem meg ezen felül még azoknak az Ügyfeleinknek is, akik vették a fáradságot és pár sorban írásban is értékelték a munkánkat! 

Köszönjük nekik is és mindenkinek a bizalmat, hogy minket választott! 

Ügyfeleink véleményét itt olvashatja 

 

Állunk a következő kihívásunk elé!

Reméljük hamarosan lehetőséget kapunk, hogy az Önhöz közel álló stílusú, energiatakarékos vagy passzív házát is mi tervezhetjük meg.
Ha érdeklik Önt a fent leírt megoldások, akkor várjuk Önt is egy kötelezettségmentes személyes konzultációra.
Közösségi média
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!