0.  lépés → Előzetes tájékozódás 

Mielőtt még bármibe is belekezdene, esetleg telket venne és árajánlatot kérne az elképzelésére, érdemes előre tájékozódni a meglévő lehetőségekről. Ez arra jó, hogy megtudja, az elképzelése egyáltalán megvalósítható-e. Keresse fel a helyi építési hatóságot, ahol egy helyrajzi szám megadásával díjmentesen, hivatalos tájékoztatást kérhet a telek paramétereiről, annak beépítési lehetőségeiről, a helyi építési szabályzat és egyéb, az ingatlanra vonatkozó megkötésekről. Itt kiderül, ha az Ön elképzelései a tervezett épülettel kapcsolatban megállják-e a helyüket, vagy sem. Pl. megvalósítható-e magastetős helyett lapostetős épület, ha azt szeretne? Vagy belefér-e az elképzelt nagyságú épület is a beépítésbe? Egyáltalán, a telekre hová lehet az épületet elhelyezni? Oda ahová szeretné, azt engedélyezik-e majd. Netán bővíteni lehet-e még a meglévő épületet, és ha igen, azt milyen irányba, stb. Ezekre a kérdésekre megadják a választ. A szabályok településenként, övezetenként, telkenként változnak. Nagyon fontos ezek megismerése Önnek is, és az egyéb betartandó aktuális jogszabályok, amik az adott ingatlanra vonatkoznak. Telek vagy házvásárlás előtt különösen az, hiszen anyagilag sok múlhat rajta. Lehet, hogy ezekre nem is gondolt, fel sem merült Önben. Mindenki azt mond amit akar, de ha Ön a hivatalos forrásból kapott információ alapján tisztában van vele, hogy mit lehet és mit nem az ingatlannal, akkor tud ténylegesen jó döntéseket hozni. Ezért érdemes mindenképpen utánajárni, előre informálódni ezekről a lehetőségekről a hatóságnál. 

 1.  Árajánlatkérés, konzultáció → Első személyes találkozás, mire számíthat?   

Ha felkeltettem az érdeklődését bemutatkozásommal, referenciáimmal és árajánlatot kér tőlem, az első találkozás alkalmával az irodánkban megismerhet és szakmai tudásomról személyesen is meggyőződhet. Ennek a beszélgetésnek a célja egymás megismerése egy kötetlen, hosszabb-rövidebb beszélgetés keretein belül. Itt bemutatjuk a referenciáinkat és ismertetjük a teljes tervezési folyamatot. Megismerjük a tervezendő épület főbb részeit és az előzetes elképzeléseket a házzal kapcsolatban. Ezek alapján ismertetjük a nagyságrendi díjszabást. A találkozás természetesen nem jár anyagi ráfordítással. Ez a konzultáció és árajánlatadás díjmentes!   

Az árajánlat elfogadása esetén megállapodunk és a konzultáción megbeszélteknek megfelelően kezdetét veszi a tervezési folyamat. 

További szaktanácsadás igény esetén: árajánlatadáshoz nem szükséges szaktanácsadást igénybe venni! Azonban, van amikor olyan mély szakmai, esetenként több utánajárást is igénybe vevő kérdésekhez is eljutunk, ami már a konkrét szaktanácsadás témakörébe tartozik. Ha Ön ilyen kérdéseket is feltesz a konzultáció alatt, akkor azt a kérdés elhangzás után jelzem Ön felé és az Ön döntése szerint folyik tovább a megbeszélés. Előfordult már, hogy én javasoltam, de volt, mikor az ügyfél külön kérte a további szaktanácsadást. Így ritkán, de a konzultáció szaktanácsadással is kiegészülhet. A szaktanácsadást külön díjazás ellenében vállaljuk. 

Épülettervezés  -  Árajánlatkérés


─ Új épületet terveztetnék:


─ Átalakításhoz, bővítéshez kérnék ajánlatot:Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
       Az ajánlatkérés és az ahhoz tartozó konzultáció ingyenes és kötelezettség mentes!

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a személyes megbeszélés nagyon fontos a tevékenység sokfélesége és összetettsége miatt, ezért ingyenes ÁRAJÁNLATOT csak SZEMÉLYESEN a táblázat kitöltése után, az irodánkban tartott konzultáció keretein belül adunk. 
Az adott projekthez meg tudjuk beszélni a tervezés típusát, a konkrét műszaki tartalmat és az Ön igényeit is pontosítani tudjuk.

Ha Ön árajánlatot szeretne kérni, kérem, hogy töltse ki a táblázatot, adja meg a szükséges adatokat, írja le elképzeléseit majd bocsássa azt rendelkezésemre.
A táblázat kitöltése után felvesszük Önnel  a kapcsolatot és megbeszéljük a továbbiakat.  

Várom megkeresését!
Fazekas Miklós

építész
minősített passzívház tervező
tartószerkezet tervező
műszaki ellenőr
Közösségi oldalainkon aktuális munkáinkat, vázlatokat, látványterveket, épületfotókat mutatunk be. Kövessen minket!
Copyright  ©  2012-2021  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!