Épülettervezés  -  Árajánlatkérés
─ Új épületet terveztetnék:


─ Átalakításhoz, bővítéshez kérnék ajánlatot:


Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Ismerjük meg egymást személyesen
Az ajánlatadás és az ahhoz tartozó konzultáció ingyenes és kötelezettség mentes!

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a személyes megbeszélés nagyon fontos a tevékenység sokfélesége és összetettsége miatt. Ezért ingyenes ÁRAJÁNLATOT csak SZEMÉLYESEN, a táblázat kitöltése után, az irodánkban tartott konzultáció keretein belül adunk. 
Az adott projekthez rendeljük a tervezés típusát, a konkrét műszaki tartalmat és az Ön igényeit is pontosítani tudjuk.

Ha Ön árajánlatot szeretne kérni, kérem, hogy töltse ki a táblázatot, adja meg a szükséges adatokat, írja le elképzeléseit, majd bocsássa azt rendelkezésemre.
A táblázat kitöltése után felvesszük Önnel  a kapcsolatot és megbeszéljük a konkrét lépéseket.  
Várva megkeresését!
Fazekas Miklós

építész
minősített passzívház tervező
tartószerkezet tervező
műszaki ellenőr
Konzultáció irodánkban:

INGYENES KONZULTÁCIÓ ÁRAJÁNLATADÁSHOZ 

Mire számíthat:

Ha felkeltettem az érdeklődését bemutatkozásommal, referenciáimmal és az űrlapot kitöltve árajánlatot kér tőlem, majd az első találkozás alkalmával az irodánkban megismerhet, és szakmai tudásomról személyesen is meggyőződhet. Ennek a beszélgetésnek a célja egymás megismerése egy kötetlen, hosszabb-rövidebb beszélgetés keretein belül. Itt bemutatjuk a referenciáinkat és ismertetjük a teljes tervezési folyamatot. Megismerjük a tervezendő épület főbb részeit és az előzetes elképzeléseket a házzal kapcsolatban. Ezek alapján ismertetjük a nagyságrendi díjszabást. A találkozás természetesen nem jár anyagi ráfordítással. Ez a konzultáció és árajánlatadás Díjmentes!   

Az árajánlat elfogadása esetén, a konzultáción megbeszélteknek megfelelően, kezdetét veszi a tervezési folyamat. 


Szakmai tanácsadás, további igény esetén. Ez már egy díjazott tevékenység, de kihangsúlyozom: 

Az árajánlatadáshoz nem szükséges szaktanácsadást igénybe venni! 

Aki ezt a szolgáltatást igényli, az még nem az Ügyfelem. Ezért a szolgáltatásnak egy egyszeri díja van, kizárólag azért, hogy ne legyen számomra ráfizetéses az erre szánt idő. Ha Ön a későbbiekben úgy dönt, hogy velem is terveztetné meg az épületet, vagyis szerződött Ügyfelem lesz, a szaktanácsadás díját 100%-ban jóváírjuk a tervezés összegéből, az első részletfizetésnél.  

Mikor lehet célszerű: Akkor, ha Önnek van olyan mély szakmai, (esetenként több utánajárást is igénybe vevő) kérdése, vagy kérdéskör, amire választ vár. Esetleg olyan kérdésekhez is eljutunk, amikor már dönteni is kell(ene) az ingyenes konzultáció alatt. Ha Ön ilyen kérdéseket is feltesz az árajánlatkérésnél, akkor azt a kérdés elhangzás után jelzem Ön felé, hogy ez már a szaktanácsadás témakörébe tartozik. Ön pedig eldönti, hogy ezt a szolgáltatást igénybe veszi-e, avagy sem. Az Ön döntése szerint folyik tovább a megbeszélés. Ha nem szeretné igénybe venni, semmi probléma, az sem lesz hátrányos Önre nézve semmilyen szempontból. Viszont előfordult már, hogy konkrétan én javasoltam, mert csak akkor tudtunk tovább lépni, de volt, mikor az ügyfél külön kérte a további szaktanácsadás megtartását. Így ritkán, de a konzultáció ezzel a szolgáltatással is kiegészülhet. Bővebb  információ a Szaktanácsadás menüpont alatt olvasható.  


Ezt érdemes elvégeznie.

Nulladik lépésként, előzetes tájékozódás: 

Mielőtt még bármibe is belekezdene, esetleg telket venne, árajánlatot kérne az elképzelésére, érdemes előre tájékozódni a meglévő lehetőségekről. Ez arra jó, hogy megtudja, az elképzelése egyáltalán megvalósítható-e. Keresse fel a helyi építési hatóságot, ahol egy helyrajzi szám megadásával díjmentesen, hivatalos tájékoztatást kérhet a telek paramétereiről, annak beépítési lehetőségeiről, a helyi építési szabályzat és egyéb, az ingatlanra vonatkozó megkötésekről. Itt kiderül, ha az Ön elképzelései a tervezett épülettel kapcsolatban megállják-e a helyüket, vagy sem. A hivatalban felteheti a kérdéseit pl. sokszor keresnek a lapostető kérésével, hogy megvalósítható-e magastetős helyett lapostetős épület? Vagy a beépítésbe egyáltalán belefér-e az elképzelt négyzetméterek nagysága? Egyáltalán, a telekre hová lehet az épületet elhelyezni? (mert azt sem oda tesszük ahová szeretnénk, erre is szabály van). Az Ön elképzelését, -bármi is az- engedélyezik-e majd egyáltalán? Ha meglévő épületről van szó, azt bővíteni lehet-e még a továbbiakban, és ha igen, azt milyen irányba, stb. Ezekre a kérdésekre a hivatalban megadják a választ. A szabályok településenként, övezetenként változnak, a telekre az egyéb, aktuális betartandó jogszabályok megismerése nagyon fontos Önnek is. Telek vagy házvásárlás előtt különösen az, hiszen anyagilag sok múlhat rajta. Lehet, hogy ezekre nem is gondolt, fel sem merült Önben. Mindenki azt mond amit akar, de ha Ön a hivatalos forrásból kapott információ alapján tisztában van vele, hogy mi az amit tehet, és mi az amit nem az ingatlannal, akkor tud a későbbiekben ténylegesen jó döntéseket hozni. Ezért érdemes mindenképpen utánajárni a hatóságnál, és előre informálódni a konkrét megkötésekről, szabályzókról.  

Közösségi média
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!