Ipari épület, Gépjárműkozmetikai szalon - Vecsés

190 m2  
Gépjármű kozmetikai szalon és Autófelszereléseket árusító üzlet

 Ipari épület  Vecsés - 40143

              █  3D/1 - Elvi vázlat

█  3D/2 - Megvalósuló változat

Az épületre azonos alaprajzi elrendezés mellett, egy eltolt nyeregtetős és egy lapostetős 3D variáció is készült.
A Megbízó a nyeregtetős változat mellett döntött. 
Gépjárműkozmetikai szalon és 
Autófelszereléseket árusító üzlet
 | 
Vecsés - 40143 - Four You 4C /Csizi Car Cosmetics Centrum / K&K Home Kft.

Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  190  m 
Épületszintek száma:  2• FSZ+TETŐTÉR 
Telek lejtése: Síknak mondható
Kivitelezési fok: Nem valósul meg
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A Megbízó egy ismerőse ajánlása révén jutott el hozzánk. Új épület kíván építeni, melyben egy autókozmetika, autómosó és egy autófelszereléseket árusító üzlethelyiség is létesül, melyet családi vállalkozásban üzemeltet majd. A telek beépített, az utcafronton egy családi ház áll, ezért az új épületet a telek hátsó részében helyeztük el. A Megrendelő az üzletrészt galériásan szeretné kialakítani. Az épület tömegformálását ránk bízták. Az elfogadott alaprajzi kialakítás után készültek a 3D-s látványtervek. Két különböző variáció készült, egy lapostetős és egy eltolt nyeregtetős. Nehéz volt a döntés, mindkettő tetszett a Megrendelőnek, de végül az eltolt nyeregtetős tömegképzés mellett döntöttek. Ehhez a variációhoz készítettük el az engedélyezési tervet. Az utcafronti kerítés részeként az épülethez hangolva egy totem reklámberendezés tervét is elkészítettük.  
Elrendezés, funkció:  Az épület az utcára merőlegesen lett elhelyezve. Két részből áll, az egyik az eltolt nyeregtetős modern épületrész, ez az ügyfélváró és egyben az autó felszereléseket árusító üzlet helyisége is. Itt két homlokzati oldalon nagy kirakat üvegablakokat terveztünk, hogy mind a ki és belátást, illetve az árusított termékek elhelyezését is szolgálja. Az üzlet galériás kialakítással készült. A belső válaszfal egy része szintén üveg, ezáltal az ügyfélnek rálátása van a szomszédos helyiségben lévő tisztítás alatt álló autójára. Az váróban gyereksarok, és mellékhelységek is kialakításra kerültek.
Az épület hátsó ipari részében a tető túlnyúlásával előtetőt alakítottunk ki. Egy ajtón keresztül a váróból a szabadba juthatunk, de mégis tető alatt közelíthetjük meg a két autómosó helyiségét, vagy az épület végében az autókozmetikát. A kettő közé terveztük a dolgozók szociális helyiségeit és a kazánházat.
A tervhez minden hatóság kikötések nélkül és előzetesen minden érintett szomszéd hozzájárult. Viszont egy szomszéd jogi vita miatt ez az épület nem valósul meg. Helyette a telken az utcafronti meglévő családi házat a tulajdonos kibővíti és teljesen átalakítja. Itt egy Bio Bolt és Zöld Energia üzlet fog nyílni nagy valószínűséggel. Az autómosó helyén a telek középső részére pedig egy kétlakásos társasházat fog építeni, ami tömegében és homlokzati felületképzésében is illeszkedik az új üzletek kialakításához. A tervezést szintén ránk bízták. 

Ügyfelünk véleménye

Gépjármű kozmetikai szalon valamint üzletek és társasház tervezését végezte az iroda a cégünknek. Profi gyors hatékony munka. Segítenek az ügyintézésben, nagyon jó ötleteik vannak a beruházással kapcsolatban is. Köszönjük K&K Home Kft"

Cs.Gy. K&K Home Kft.

2014.08.08.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!