Középület, Halmi Kézilabda Tornacsarnok - Vecsés

1951 m2 
Halmi Kézilabdacsarnok

 Középület  Vecsés - 80162

              █ Tervezett 3D látványtervek 

Halmi Kézilabdacsarnok | 
Vecsés - 80162 - Vecsés Önkormányzata

Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  1951  m 
Épületszintek száma: 2 • FSZ+EMELET
Telek lejtése: Síknak mondható                     
Kivitelezési fok: Nem valósul meg
                            

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr  
Leírás:
Vecsés Város sportéletében a kézilabda fontos szerepet játszott. A szakosztály számára szeretnének biztosítani egy magas színvonalú sport-munkacsarnokot ahol a felkészülést és mérkőzéseiket magas szinten lebonyolíthatják.  
A munkacsarnok Vecsés egyik Általános Iskolájának udvarán kapott helyet. Így a kézilabda szakosztály edzésein, meccsein kívül helyet biztosít az iskolai tornaórák számára, továbbá a város egyéb sportrendezvényeinek színtere is egyben. A több funkcióból elsődlegesen meghatározó a kézilabda munkacsarnok kialakítása. A tervezés során (pályaméretek, kiszolgáló helyiségek, stb.) a Magyar Kézilabda Szövetség vonatkozó előírásai voltak a mértékadóak. A második vonalra vonatkozó előírások teljesítése a fő szempont. Az elkészült és engedélyezetett tervet a szövetség is elfogadta.
A telepítésnél a rendelkezésre álló hely igen szűkös volt, de találtunk megoldást és a csarnokkal még így is biztosítani tudjuk a benapozást a meglévő iskolaépület számára. A csarnok megjelenésével, tömegképzésével és alkalmazott felületi anyagaival előremutató modern épület, talán picit minimalista stílusjegyekkel. Az épület két különböző befoglaló funkciójú rész egyesítéséből jön létre, ezen kettősség megjelenik a homlokzaton is. Az elülső, szociális épületrész hagyományos szerkezetű, kétszintes. Itt található a bejárat, amely homlokzatilag kiemelt. Nagy, a déli oldalakon tükörfóliázott- üvegfelületekkel és táblás homlokzatburkolattal kerül kialakításra. A csarnokrész acél vázszerkezetű, kívül-belül hosszanti osztású -vertikális- burkolattal. Szabálytalanul kiosztott ablakokkal és felületi színekkel terveztük mind kívül, mind belül, így kicsit lazább, játékosabb benyomást kelt, ami egy sportcsarnok esetében megengedett is.
Alaprajzi szervezésében a hazai és a vendég oldal elválasztása a főbejárat után történik, többek között ez is indokolta a két lépcsőházi mag kialakítását. Nagyon fontos kiemelni, hogy a tervezett épület multifunkcionálisan készült. Most, és a későbbiekben is az lesz. A lehető legvariálhatóbb kialakításokat terveztük, így az esetleges későbbi igényváltozásokat a legegyszerűbben végre lehet hajtani.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Nézzen be hozzánk!
Copyright  ©  2012-2021  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd | Minden jog fenntartva!