Középület, Halmi Kézilabda Tornacsarnok - Vecsés

1951 m2 
Halmi Kézilabdacsarnok

 Középület  Vecsés - 80162

              █ Tervezett 3D látványtervek 

Halmi Kézilabdacsarnok | 
Vecsés - 80162 - Vecsés Önkormányzata

Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  1951  m 
Épületszintek száma: 2 • FSZ+EMELET
Telek lejtése: Síknak mondható                     
Kivitelezési fok: Nem valósul meg
                            

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr  
Leírás:
Vecsés Város sportéletében a kézilabda fontos szerepet játszott. A szakosztály számára szeretnének biztosítani egy magas színvonalú sport-munkacsarnokot ahol a felkészülést és mérkőzéseiket magas szinten lebonyolíthatják.  
A munkacsarnok Vecsés egyik Általános Iskolájának udvarán kapott helyet. Így a kézilabda szakosztály edzésein, meccsein kívül helyet biztosít az iskolai tornaórák számára, továbbá a város egyéb sportrendezvényeinek színtere is egyben. A több funkcióból elsődlegesen meghatározó a kézilabda munkacsarnok kialakítása. A tervezés során (pályaméretek, kiszolgáló helyiségek, stb.) a Magyar Kézilabda Szövetség vonatkozó előírásai voltak a mértékadóak. A második vonalra vonatkozó előírások teljesítése a fő szempont. Az elkészült és engedélyezetett tervet a szövetség is elfogadta.
A telepítésnél a rendelkezésre álló hely igen szűkös volt, de találtunk megoldást és a csarnokkal még így is biztosítani tudjuk a benapozást a meglévő iskolaépület számára. A csarnok megjelenésével, tömegképzésével és alkalmazott felületi anyagaival előremutató modern épület, talán picit minimalista stílusjegyekkel. Az épület két különböző befoglaló funkciójú rész egyesítéséből jön létre, ezen kettősség megjelenik a homlokzaton is. Az elülső, szociális épületrész hagyományos szerkezetű, kétszintes. Itt található a bejárat, amely homlokzatilag kiemelt. Nagy, a déli oldalakon tükörfóliázott- üvegfelületekkel és táblás homlokzatburkolattal kerül kialakításra. A csarnokrész acél vázszerkezetű, kívül-belül hosszanti osztású -vertikális- burkolattal. Szabálytalanul kiosztott ablakokkal és felületi színekkel terveztük mind kívül, mind belül, így kicsit lazább, játékosabb benyomást kelt, ami egy sportcsarnok esetében megengedett is.
Alaprajzi szervezésében a hazai és a vendég oldal elválasztása a főbejárat után történik, többek között ez is indokolta a két lépcsőházi mag kialakítását. Nagyon fontos kiemelni, hogy a tervezett épület multifunkcionálisan készült. Most, és a későbbiekben is az lesz. A lehető legvariálhatóbb kialakításokat terveztük, így az esetleges későbbi igényváltozásokat a legegyszerűbben végre lehet hajtani.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!