Középület - Vecsési Futball Club

Vecsési Futball Club
688 m2 - VFC Egyesületi Székház
268 m2 - Lelátók


 

 Középület  Vecsés - 80241

A változó igények miatt a székház épületére 5 változat készült. 
Két építési telken belül, három helyre. 

 
Az első elvi vázlaton kívül a további
4 terv építési engedéllyel rendelkezik. 

              80241/5 - Tervezett 3D látványtervek | 688 m2 VFC és 268 mlelátó épületek - Megvalósítás előtt áll, folyamatban a kiviteli tervek készítése

Az épülettel kapcsolatos igények megváltoztak ezért indokolt volt egy újabb terv elkészítése. Modern és egyszerű tömegformálása az épületnek, mint alapkoncepció megmaradt, de már a pálya felé is ezen „szolíd” arcát mutatja. A nézőterek itt a főépület két oldalán külön épületben helyezkednek el, szintén lapostetős kialakítással. Ezzel harmonizálnak a főépülettel és már-már minimál stílusba hajlóan jelennek meg. A korábbiakhoz képest az egyesület egyik hivatalos színe a piros megjelenése is csökkent, csak a főbejárat kiemelésén, illetve a pálya felőli játékoskijárón, a plasztikus Vecsési Futball Club feliraton és gúla logó berendezéseken jelenik meg. Az egyéb kiemelések antracit színnel történnek. 

             █ 80241/4 - Tervezett 3D látványtervek | 1364 mVFC

A város vezetése egy új futballpályát alakított ki a város szélén, ahová a korábbihoz nagyon hasonló külső megjelenésű, de sok tekintetben eltérő alaprajzi szervezésű épület tervezésére kért fel. A telek adottságai mint korábban, itt sem teszik lehetővé, hogy a pályához szimmetrikusan el lehessen helyezni a clubházat.  A clubház modern tömegformálású, egyszerű tömegképzésű. Az alkalmazott színek az előző székház épület terveihez hasonlóan tükrözik a csapat hivatalos színeit. Az épület bizonyos kettősséget hordoz magában. A bejárati és a két oldalsó oldalon elsősorban a visszafogottabb színhasználat jellemző, megjelenik a piros, de csak kiemelő, díszítő jelleggel, az épület "civil", "városi" megjelenésű. A pálya felőli oldalon a sport funkció a domináns, a piros, mint egyesületi fő szín veszi át a meghatározó szerepet, a további két szín a kiegészítést, a kiemelést és a harmóniát szolgálja. A bejárati főhomlokzaton a bejárat hangsúlyosan kiemelt. A meghatározó emeleti motívum egyben az előtető funkciót is betölti. A főbejárati motívum az épület két oldalsó homlokzatán, kisebb hangsúllyal szintén megjelenik, kvázi "átfogja", "átöleli" az épületet. A bejárati homlokzaton a viszonylag négyzetes kiemelés mellett horizontális és vertikális motívumok találhatók. Mozgalmassá, ritmusossá téve ezzel a homlokzatot.

              █ 80241/3 - Tervezett 3D látványtervek | 1364 mVFC

Az épület helye ebben a tervezési programban átkerült a pálya túl oldalára. Ezért egy teljesen új épület született meg. Itt a meglévő adottságok miatt (meglévő, sportpálya és terület felhasználási funkciók) nem lehetett a futballpálya középvonalához illeszteni és az épületet szimmetrikusan kialakítani. A korábbi funkciói mellett felvett egyéb funkciókkal is bővült az épület. Ezáltal utánpótláskorú nemzetközi szintű rendezvények lebonyolítására is alkalmassá vált. Az épület elhelyezés alapkoncepciója is megváltozott, a nézőteret is magába foglaló épületet a jelenlegi nézőtér elbontása után annak helyére, azaz a pálya délnyugati oldalára került. A korábban tervezett épülethez képest itt sokkal kedvezőbb arányú épületet lehet létesíteni, jelentősen növelhető az épületszélesség, így az alapterület növelése mellett kisebb hosszúságú épület létesíthető. A/B arány sokkal kedvezőbb, ami pozitívan hat a belső térszervezési lehetőségekre is. Mindamellett nem lesz pince, földszint plusz emeletes kialakítású épület valósulhat meg. A kispadok jelen esetben a pálya túloldalán az épülettel szemben, különálló fedett szerkezettel valósulnak meg. A gúla logó és a feliratok megmaradtak. Az épület elegáns, helyenként táblás burkolattal díszített. 

              █ 80241/2 - Tervezett 3D látványtervek | 1102 mVFC

Az elvi vázaltot teljesen átterveztem a megváltozott igényeknek megfelelően. A meglévő sportpálya/játéktér minimális pozíciójának mozgatása mellett az épület a pálya északkeleti oldalára épül, hosszanti elrendezésű, pince+földszint+emelet kialakítású épület. A sportlétesítmény közvetlen az utcafronton helyezkedik el. Itt létesültek közvetlen bejáratok az épületbe, egymástól távol elhelyezve mind a hazai és vendég játékos bejáratokat, amik külön lépcsőházzal is rendelkeznek. Az emeleti lelátók szintén szeparálva lettek kialakítva. Ebben a variációban a játékos kispadok szerves részét képezik az épületnek.  Az épület alapszíne fehér lett, ehhez kapcsolódnak a különböző szerkezetek eltérő színei. A belső oldal színezése kicsit „sportosabb”, nagyobb mértékben jelenik meg a piros. Feliratok és logók az utcafronti és a játéktér felőli oldalon is jól látható módon megjelennek. Önálló motívumként a VFC logó térbe állított változata (gúla formájában) is megjelentettük, belülről fénycsövekkel megvilágítottan. 

              █ 80241/1 - Tervezett 3D látványtervek | 978 m2 - VFC - Elvi vázlat 

Elvi vázlattervek a lehetséges elrendezés bemutatására. Az épületen erőteljes club színek alkalmazása.  
Vecsési Futball Club | 
Vecsés - 80241 - VFC / Vecsés Önkormányzata

Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  688 m2 - VFC Székház, 268 m2 - Lelátók
Épületszintek száma: 2 • FSZ+EMELET
Telek lejtése: Síknak mondható                     
Kivitelezési fok: Tervezés alatt / kivitelezés előtt áll
                            

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr  
Leírás:
A Megrendelők szeretnék a városlakók és a futballclub igényeit is egyaránt megvalósítani, ezért az aktuális  lehetőségekhez mérten több variáció is készült. 
Telepítés: Az 1-2-3 változatok a Vecsés központjában lévő meglévő sportpálya területére lettek tervezve, míg a 4-5 egy új helyszínen, a város szélén létesített futballpályákhoz készült.  
Az épületek mindegyikében elkülönülnek a hazai és a vendég csapatok öltözői a szükséges egyéb helységekkel, szurkolói lelátóival és a kispadokkal. A tervek mindegyike a Magyar Labdarúgó Szövetséggel egyeztetve készült, a terveket jóváhagyták. Az épületek alkalmazkodtak a telek adottságaihoz és a Megrendelők igényeihez. A külső tömegformában modern és minimalista stílusirányzat volt a mértékadó. Az épületek bizonyos kettősséget hordoznak magukban. Az alkalmazott színek a Vecsési Futball Club hivatalos színei (piros-fekete-fehér) az épületeken némi módosítással, a fekete szín anrtacitra cserélésével jelenik meg. A bejáratok minden esetben kiemeltek. de elsősorban a visszafogottabb színhasználat jellemző, az épület "civil", "városi" megjelenésű. A legutóbbi kivételével a pálya felőli oldalon a sport funkció a domináns. A piros, mint egyesületi fő szín veszi át a meghatározó szerepet, a további két szín a kiegészítést, a kiemelést és a harmóniát szolgálja. Az épületekben helyet kapott a hazai és vendég öltözők és ezekhez tartozó helységek mellett, egy szolgálati lakás, és egy vendéglátó egység is. 

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!