Középület, Fatelep, Irodaépület és csarnokok tervezése - Alsónémedi

443 m2 - Fatelep Irodaépülete
1954 m2 - Gyártó és raktárcsarnok
48 m- Portaépület

 Középület  Alsónémedi - 80354

              █ Irodaépület - Fotók építés közben 

Fatelep Irodaépülete | Alsónémedi - 80354
SYS2005 Kft. 

Tervezés jellege: Új épületek tervezése 

Irodaépület: 
Alapterület:  443  m 
Épületszintek száma:  3 • FSZ + 1 EMELET + TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható                         
Kivitelezési fok: Kivitelezés alatt (Használatba vették, de külső-befejező munkálatokra még vár)

Gyártó és raktárcsarnokok, 2db: 
Alapterület, összesen:  1954  m2   
Épületszintek száma:  1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható                         
Kivitelezési fok: Kivitelezés alatt (Használatba vették, de külső-befejező munkálatokra még vár) 

Portaépület: 
Alapterület:  48  m2   
Épületszintek száma:  2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható                         
Kivitelezési fok: Elkészült (tervektől kissé eltérően) 
                            
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr  
Leírás:
A felkérés egy fatelep komplett megtervezésére érkezett. A megrendelő organikus stílusban egy kb. 500 m2-es háromszintes irodaépületet kért, aminek az alsó két szintjén irodák vannak, a tetőtérben pedig két lakás alakítható ki. A telephelyre az irodaépületen kívüli további három épület tervezését is rám bízta. Ezek: Két, kb. összesen 2000 m2-es gyártó és raktárcsarnok és egy kb. 50 m2-es portaépület terveinek elkészítését jelenti.
A tervek elkészültek. A csarnokok egylégterű hagyományos szerkezetű épületek, egyedi fa nyílászárókkal. A portaépület kétszintes lett, aminek a tetőterében alvó/pihenő helységeket is alakítottam ki. Az organikus irodaház földszint+ emelet+tetőtér kialakítású, alakja egy fektetett V-t formáz. A fatelep funkciójára is utaló, egyedi formájú fatámaszokkal és nyílászárókkal ellátott, a maga stílusában harmonikus megjelenésű épület. Az épület egyediségét többek közt az ablakok szolgáltatják, amik önmagukban trapézt formálnak, de összességükben egy speciális egészet alkotnak. Miszerint a földszinti és a felettük lévő emeleti ablakok ferde alkotói egy egyenesre esnek, kvázi egymás folytatásai. Az épület főbejáratát a ház V szárának belső találkozásánál lévő kiugró épülettömbben alakítottam ki. Ez az épületrész teljes egészében terméskővel burkolt, ami a bejáratot hangsúlyossá teszi, és még jobban kiemeli.
Az irodaház „föld típusú”, ami azt jelenti, hogy a földtől indulva az ég felé könnyül el az anyagok használatában. Tehát a ház a talajtól indulva „súlyos” barnás árnyalatú terméskővel burkolt, ami szabálytalanul végződve a földszinti ablakok aljáig tart, e mellett végigfut a kiugró pilasztereken  egészen a fatámaszokig. A kőburkolat elhagyása után fehér, vakolt, de még mindig egy kicsit rusztikusabb, kváderes burkolat jelenik meg, mely egészen az emeltig húzódik. Itt egy párkány után szépen átmegyünk a szinte már légiesen könnyű, tiszta, simított –vakolt felületre. A tetőt zsindelyes borítással terveztem, ami a szintén sima felületével adja meg a lágyságot a szerkezetnek, az ég felé nézve pedig az épület zárásaként elkönnyült, tökéletes látványt nyújt.    
Az épületbe belépve előcsarnok fogad a recepcióval, ahonnan a felsőbb szintekre egy széles, kényelmes, elegáns négykarú lépcsőn át vezet az út. Az előcsarnokhoz közel kerületek kialakítva a vizes és a kiegészítő helységek mindkét szinten, az épület két szárnyában pedig az irodák kaptak helyet. A fő tárgyaló a bejárat felett létesült. Az irodaház elsősorban munkahely, de a tetőtérben szinte láthatatlanul bújik meg a két egyenként 60 m2-es lakás is. Összességében elmondható, hogy az épület kitárt „karjai”, a nyílászárók, a kő-fa-vakolat anyaghasználat és a barna-fehér színkombináció együttes harmóniája, látványos összképet eredményezett. A kivitelezés gördülékenyen zajlott, a csarnokokban folyik a termelés, az irodákban is dolgoznak.  Viszont az épületek befejező külső munkálatai még befejezésre várnak.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!