Középület, Fatelep, Irodaépület és csarnokok tervezése - Alsónémedi

443 m2 - Fatelep Irodaépülete
1954 m2 - Gyártó és raktárcsarnok
48 m- Portaépület

 Középület  Alsónémedi - 80354

              █ Irodaépület - Fotók építés közben 

Fatelep Irodaépülete | Alsónémedi - 80354
SYS2005 Kft. 

Tervezés jellege: Új épületek tervezése 

Irodaépület: 
Alapterület:  443  m 
Épületszintek száma:  3 • FSZ + 1 EMELET + TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható                         
Kivitelezési fok: Kivitelezés alatt (Használatba vették, de külső-befejező munkálatokra még vár)

Gyártó és raktárcsarnokok, 2db: 
Alapterület, összesen:  1954  m2   
Épületszintek száma:  1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható                         
Kivitelezési fok: Kivitelezés alatt (Használatba vették, de külső-befejező munkálatokra még vár) 

Portaépület: 
Alapterület:  48  m2   
Épületszintek száma:  2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható                         
Kivitelezési fok: Elkészült (tervektől kissé eltérően) 
                            
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr  
Leírás:
A felkérés egy fatelep komplett megtervezésére érkezett. A megrendelő organikus stílusban egy kb. 500 m2-es háromszintes irodaépületet kért, aminek az alsó két szintjén irodák vannak, a tetőtérben pedig két lakás alakítható ki. A telephelyre az irodaépületen kívüli további három épület tervezését is rám bízta. Ezek: Két, kb. összesen 2000 m2-es gyártó és raktárcsarnok és egy kb. 50 m2-es portaépület terveinek elkészítését jelenti.
A tervek elkészültek. A csarnokok egylégterű hagyományos szerkezetű épületek, egyedi fa nyílászárókkal. A portaépület kétszintes lett, aminek a tetőterében alvó/pihenő helységeket is alakítottam ki. Az organikus irodaház földszint+ emelet+tetőtér kialakítású, alakja egy fektetett V-t formáz. A fatelep funkciójára is utaló, egyedi formájú fatámaszokkal és nyílászárókkal ellátott, a maga stílusában harmonikus megjelenésű épület. Az épület egyediségét többek közt az ablakok szolgáltatják, amik önmagukban trapézt formálnak, de összességükben egy speciális egészet alkotnak. Miszerint a földszinti és a felettük lévő emeleti ablakok ferde alkotói egy egyenesre esnek, kvázi egymás folytatásai. Az épület főbejáratát a ház V szárának belső találkozásánál lévő kiugró épülettömbben alakítottam ki. Ez az épületrész teljes egészében terméskővel burkolt, ami a bejáratot hangsúlyossá teszi, és még jobban kiemeli.
Az irodaház „föld típusú”, ami azt jelenti, hogy a földtől indulva az ég felé könnyül el az anyagok használatában. Tehát a ház a talajtól indulva „súlyos” barnás árnyalatú terméskővel burkolt, ami szabálytalanul végződve a földszinti ablakok aljáig tart, e mellett végigfut a kiugró pilasztereken  egészen a fatámaszokig. A kőburkolat elhagyása után fehér, vakolt, de még mindig egy kicsit rusztikusabb, kváderes burkolat jelenik meg, mely egészen az emeltig húzódik. Itt egy párkány után szépen átmegyünk a szinte már légiesen könnyű, tiszta, simított –vakolt felületre. A tetőt zsindelyes borítással terveztem, ami a szintén sima felületével adja meg a lágyságot a szerkezetnek, az ég felé nézve pedig az épület zárásaként elkönnyült, tökéletes látványt nyújt.    
Az épületbe belépve előcsarnok fogad a recepcióval, ahonnan a felsőbb szintekre egy széles, kényelmes, elegáns négykarú lépcsőn át vezet az út. Az előcsarnokhoz közel kerületek kialakítva a vizes és a kiegészítő helységek mindkét szinten, az épület két szárnyában pedig az irodák kaptak helyet. A fő tárgyaló a bejárat felett létesült. Az irodaház elsősorban munkahely, de a tetőtérben szinte láthatatlanul bújik meg a két egyenként 60 m2-es lakás is. Összességében elmondható, hogy az épület kitárt „karjai”, a nyílászárók, a kő-fa-vakolat anyaghasználat és a barna-fehér színkombináció együttes harmóniája, látványos összképet eredményezett. A kivitelezés gördülékenyen zajlott, a csarnokokban folyik a termelés, az irodákban is dolgoznak.  Viszont az épületek befejező külső munkálatai még befejezésre várnak.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!