Középület, Üzletház és Társasház - Vecsés

80 m2 -  Üzletház
 155 m2 -  Kétlakásos társasház

 Középület  Vecsés - 80412

              █  Tervezett 3D látványtervek - Üzletek

█  Fotók kivitelezés közben

█  Fotók a megvalósult üzletekről

A megvalósult házon a tervezett látványtervektől eltérő homlokzati színösszeállítás valósult meg. A kivitelezés közbeni változtatásokra irodánknak nem volt sem ráhatása, sem rálátása. 

█  Tervezett 3D látványtervek - Társasház

Üzletek és társasház | Vecsés - 80412 
Csizi Üzletház, K&K Home Kft.


Üzletek:
Tervezés jellege:
Átalakítás, bővítés     
Alapterület:  Üzletek: 80  m (42+38)  
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható                    
Kivitelezési fok: Elkészült (tervektől kissé eltérően)
                            

Társasház: 
Tervezés jellege: Új épület tervezése
Alapterület, két lakás: 155 m2 (70+70+15 gk.) 
Épületszintek száma: 2 •  FSZ + TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható
Kivitelezési fok: Kivitelezés előtt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A Megrendelőnek korábban erre a telekre terveztünk már egy autókozmetikai szalont. Ez a terv tőle független okok miatt nem valósult meg. Ekkor kért fel az üzletház és a társasház megtervezésre. A kérése az volt, hogy az autókozmetikához hasonló tervet készítsek számára. 

Üzletek: A teleken egy meglévő családi ház áll. Ezt alakítjuk át és építünk hozzá egy új épületrészt a két üzlet számára. Biobolt és zöldenergia üzlet fog létesülni. A ház modern arculatot kap, teljesen új épülettömeg jön létre a megújult belső alaprajzi elrendezés mellett. Az eltolt félnyeregtetős épület a homlokzatán megjelenő sötétzöld színnel egyben az üzletek tartalmára is utal. A homlokzat fehér vakolattal és egyes részein világos fautánzatú szálcement burkolattal díszített. A kirakatablakokat hangsúlyos oszlopok veszik körbe. Az utcafronti kerítésterv részeként az épületekhez hangolva egy totem reklámberendezés tervét is elkészítettük.   

Elrendezés, funkció:  Az épület ÉK-i tájolással egy széles forgalmas utcában található. A régi sátortetős családi ház külső falazatát meghagytuk, a belső elrendezését teljesen átalakítottuk. Ide terveztük az egyik üzletet és kialakítottunk egy hozzá tartozó raktárat. Az épületet egy új szárnnyal is bővítettük. Itt létesült a második üzletet a raktárával. Az épületet egy modern, eltolt félnyeregtetővel fedtük. A boltokat egy közös előlépcsőn közelíthetjük meg. Onnan két irányban léphetünk be az üzletekbe. Az utca felé mindkét üzleten nagy kirakatablakokat helyeztünk el, a bal oldali üzleten sarokablakkal kombinálva. A padlásteret is hasznosítják, tárolásra. A telken az üzletek számára saját parkoló is biztosított.  

Társasház: A Megrendelőnek korábban már több épületet is tervezetünk. Most egy kétlakásos társasház tervének elkészítésére kért fel, amit ha felépül albérletként kíván hasznosítani. A társasház a nagy telken középtájt, az üzletek mögött létesül majd. Ez egy új építésű kétlakásos családi ház, amely anyaghasználatában harmonizál az utcafronton meglévő épülettel. A társasházba két lakást terveztünk, földszint plusz tetőteres kialakítással. A ház ÉK-i hosszanti oldala párhuzamosan helyezkedik el az utcával. A bejáratok erre a homlokzatra kerültek. Az alaprajzok teljesen egyformák, de tükörképei egymásnak. A földszinten a szélfogóból nyílik egy vendég w.c. A lakótér - konyha, étkező, nappali - egylégterű és L alakú. A pergolás teraszra egy nagy teraszajtón keresztül juthatunk. A tetőtér a nappaliból induló lépcsőn közelíthető meg, ahol a két hálószoba és a fürdőszoba található. Megrendelőnk csak az egyik lakáshoz szeretett volna fedett gépkocsitárolót építeni ami az épülethez csatlakozik, teteje tárolóként szolgál. A második lakáshoz a telken gépkocsi beállót biztosít. 

Ügyfelünk véleménye

Gépjármű kozmetikai szalon valamint üzletek és társasház tervezését végezte az iroda a cégünknek. Profi gyors hatékony munka. Segítenek az ügyintézésben, nagyon jó ötleteik vannak a beruházással kapcsolatban is. Köszönjük K&K Home Kft"

Cs.Gy. / K&K Home Kft.

2014.08.08.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Social Media
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!