Középület, Üzletház és Társasház - Vecsés

80 m2 -  Üzletház
 155 m2 -  Kétlakásos társasház

 Középület  Vecsés - 80412

              █  Tervezett 3D látványtervek - Üzletek

█  Fotók kivitelezés közben

█  Fotók a megvalósult üzletekről

A megvalósult házon a tervezett látványtervektől eltérő homlokzati színösszeállítás valósult meg. A kivitelezés közbeni változtatásokra irodánknak nem volt sem ráhatása, sem rálátása. 

█  Tervezett 3D látványtervek - Társasház

Üzletek és társasház | Vecsés - 80412 
Csizi Üzletház, K&K Home Kft.


Üzletek:
Tervezés jellege:
Átalakítás, bővítés     
Alapterület:  Üzletek: 80  m (42+38)  
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható                    
Kivitelezési fok: Elkészült (tervektől kissé eltérően)
                            

Társasház: 
Tervezés jellege: Új épület tervezése
Alapterület, két lakás: 155 m2 (70+70+15 gk.) 
Épületszintek száma: 2 •  FSZ + TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható
Kivitelezési fok: Kivitelezés előtt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A Megrendelőnek korábban erre a telekre terveztünk már egy autókozmetikai szalont. Ez a terv tőle független okok miatt nem valósult meg. Ekkor kért fel az üzletház és a társasház megtervezésre. A kérése az volt, hogy az autókozmetikához hasonló tervet készítsek számára. 

Üzletek: A teleken egy meglévő családi ház áll. Ezt alakítjuk át és építünk hozzá egy új épületrészt a két üzlet számára. Biobolt és zöldenergia üzlet fog létesülni. A ház modern arculatot kap, teljesen új épülettömeg jön létre a megújult belső alaprajzi elrendezés mellett. Az eltolt félnyeregtetős épület a homlokzatán megjelenő sötétzöld színnel egyben az üzletek tartalmára is utal. A homlokzat fehér vakolattal és egyes részein világos fautánzatú szálcement burkolattal díszített. A kirakatablakokat hangsúlyos oszlopok veszik körbe. Az utcafronti kerítésterv részeként az épületekhez hangolva egy totem reklámberendezés tervét is elkészítettük.   

Elrendezés, funkció:  Az épület ÉK-i tájolással egy széles forgalmas utcában található. A régi sátortetős családi ház külső falazatát meghagytuk, a belső elrendezését teljesen átalakítottuk. Ide terveztük az egyik üzletet és kialakítottunk egy hozzá tartozó raktárat. Az épületet egy új szárnnyal is bővítettük. Itt létesült a második üzletet a raktárával. Az épületet egy modern, eltolt félnyeregtetővel fedtük. A boltokat egy közös előlépcsőn közelíthetjük meg. Onnan két irányban léphetünk be az üzletekbe. Az utca felé mindkét üzleten nagy kirakatablakokat helyeztünk el, a bal oldali üzleten sarokablakkal kombinálva. A padlásteret is hasznosítják, tárolásra. A telken az üzletek számára saját parkoló is biztosított.  

Társasház: A Megrendelőnek korábban már több épületet is tervezetünk. Most egy kétlakásos társasház tervének elkészítésére kért fel, amit ha felépül albérletként kíván hasznosítani. A társasház a nagy telken középtájt, az üzletek mögött létesül majd. Ez egy új építésű kétlakásos családi ház, amely anyaghasználatában harmonizál az utcafronton meglévő épülettel. A társasházba két lakást terveztünk, földszint plusz tetőteres kialakítással. A ház ÉK-i hosszanti oldala párhuzamosan helyezkedik el az utcával. A bejáratok erre a homlokzatra kerültek. Az alaprajzok teljesen egyformák, de tükörképei egymásnak. A földszinten a szélfogóból nyílik egy vendég w.c. A lakótér - konyha, étkező, nappali - egylégterű és L alakú. A pergolás teraszra egy nagy teraszajtón keresztül juthatunk. A tetőtér a nappaliból induló lépcsőn közelíthető meg, ahol a két hálószoba és a fürdőszoba található. Megrendelőnk csak az egyik lakáshoz szeretett volna fedett gépkocsitárolót építeni ami az épülethez csatlakozik, teteje tárolóként szolgál. A második lakáshoz a telken gépkocsi beállót biztosít. 

Ügyfelünk véleménye

Gépjármű kozmetikai szalon valamint üzletek és társasház tervezését végezte az iroda a cégünknek. Profi gyors hatékony munka. Segítenek az ügyintézésben, nagyon jó ötleteik vannak a beruházással kapcsolatban is. Köszönjük K&K Home Kft"

Cs.Gy. / K&K Home Kft.

2014.08.08.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!