Középület, Helen Doron Nyelviskola - Vecsés

329 m2 
 Helen Doron English Nyelviskola

 Középület  Vecsés - 80478

              █  Tervezett 3D látványtervek 

█  Fotók - Építés közben

█  Fotók - Beltér

█  Fotók- Kültér, különböző napszakokban

Fotók: Dénes Péter
Helen Doron English Nyelviskola |  
Vecsés - 80478 - NormAnna Kft. 

Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  329  m 
Épületszintek száma: 2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható                    
Kivitelezési fok: Elkészült 
                            

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A Megrendelő egy angol nyelvoktatásra szakosodott magán nyelviskolának a tervezésére kért fel, amiben 3-19 korig tanulhatnak majd. Az építési telek beépítetlen saroktelek. A tervezett épület sarokfeltárásának ez kedvez, így ideális helyszínt nyújt egy oktatási épület számára. A telek sarka kb. 45 fokban „lecsapott”. Ezt a különleges "levágást" követi az épület is, ahol is a homlokzatilag kiemelt bejárat kapott helyet. A tetőforma két enyhén eltolt félnyeregtetőből tevődik össze, amelyet egy pengefal választ el, köt össze. A félnyeregtetőhöz mindkét oldalon egy-egy dobozszerűen megformált fióktető is tartozik. A Megrendelő igényei alapján a földszint területigénye nagyobb mint a tetőtéré, ezért ott jelentkezik kihasználatlan tér. Ezt nem szerettük volna beépíteni, ezért a pengefalat tovább folytatva pergolaszerűen kialakított épületszerkezettel tettük harmonikussá és egységessé a megjelenést.
A belső elrendezést a Megrendelő igényei szerint alakítottuk ki. Az épületbe a szélfogóból belépve tágas előtér fogad. A tanulószobák közepes mérettel rendelkeznek, ami eleve megteremti a hangulatot a kiscsoportos vagy egyéni foglakozásoknak.  A   földszinten két egymás mellett lévő szobát úgy alakítottunk ki, hogy közöttük hangszigetelt eltolható válaszfalat terveztünk. Ezáltal a szobák többfunkciósak lettek, összenyithatóak. A nyári táborok, vagy nagyobb csoportos foglakozások színterét is biztosítani tudtuk általa.  A tanulószobák mellett az épületben tanári szoba, melegítőkonyha, étkező és egyéb kiszolgáló helységek is létesültek. 
Az épület a XXI. századi elvárásoknak megfelelve épül. Így azt is követelményként támasztottunk magunk felé, hogy a funkciót a külsejében is tükröznie kell az épületnek. Illetve, több helyen utalunk a tartalomra és megjelentettük a Helen Doron arculatához hozzátartozó köröket és egyszerű mértani formákat is. A Helen Doron kör szimbólum a bejárati ajtókon lévő különböző méretű "kilincsek” nyitószerkezetén, a kör nyílászárókon, és a beltér kör alakú oszlopán is visszaköszön. Az épület falai fehér alapszínt kaptak, ami kiemeli a pengefal, a tetőtéri dobozok és a bejárati keretmotívum világosszürke árnyalatát. A nyílászárók körül a homlokzati tagozatokon a Helen Doron uralkodó színeit (világoskék, narancs és citromsárga) jelentettük meg. A mértani formákkal és a színekkel játékosságot csempésztünk az épület megjelenésbe, ami nagyon vonzó hatással bír a gyerekek számára.   

Ügyfelünk véleménye

Köszönjük az egyedi elképzeléseinkre szabott épület tervezését! A mi mesélésünk alapján rajzolódott ki a praktikus belső, ami vonzó külsőt kapott! Így jött létre a belül tágas és világos, kívül szívmelengető, modern épület! Nagyon szeretjük, nemcsak mi, hanem mindenki aki nálunk tanul!

D. Anna

2020-11-16.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Nézzen be hozzánk!
Copyright  ©  2012-2021  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd | Minden jog fenntartva!