Középület, Helen Doron Nyelviskola - Vecsés

329 m2 
 Helen Doron English Nyelviskola

 Középület  Vecsés - 80478

              █  Tervezett 3D látványtervek 

█  Fotók - Építés közben

█  Fotók - Kültér, különböző napszakokban

█  Fotók - Beltér

Fotók: Dénes Péter

Helen Doron English Nyelviskola |  
Vecsés - 80478 

Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  329  m 
Épületszintek száma: 2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható                    
Kivitelezési fok: Elkészült 
                            

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A Megrendelő egy angol nyelvoktatásra szakosodott magán nyelviskolának a tervezésére kért fel, amiben 3-19 korig tanulhatnak majd. Az építési telek beépítetlen saroktelek. A tervezett épület sarokfeltárásának ez kedvez, így ideális helyszínt nyújt egy oktatási épület számára. A telek sarka kb. 45 fokban „lecsapott”. Ezt a különleges "levágást" követi az épület is, ahol is a homlokzatilag kiemelt bejárat kapott helyet. A tetőforma két enyhén eltolt félnyeregtetőből tevődik össze, amelyet egy pengefal választ el. A félnyeregtetőhöz mindkét oldalon egy-egy dobozszerűen megformált fióktető is tartozik. A Megrendelő igényei alapján a földszint területigénye nagyobb mint a tetőtéré, ezért a tetőtérben jelentkezik kihasználatlan tér. Ezt nem szerettük volna beépíteni, ezért a pengefalat tovább folytatva pergolaszerűen kialakított épületszerkezettel tettük harmonikussá és egységessé a külső megjelenést.
A belső térkapcsolatok: Az épületbe a szélfogóból belépve tágas előtér fogad. A tanulószobák közepes mérettel rendelkeznek, ami eleve megteremti a hangulatot a kiscsoportos vagy egyéni foglakozásoknak.  A   földszinten két egymás mellett lévő szobát úgy alakítottunk ki, hogy közöttük hangszigetelt eltolható válaszfalat terveztünk. Ezáltal a szobák többfunkciósak lettek, összenyithatók. A nyári táborok, vagy nagyobb csoportos foglakozások színterét is biztosítani tudtuk általa.  A tanulószobák mellett az épületben tanári szoba, melegítőkonyha, étkező és egyéb kiszolgáló helységek is létesültek. 
Az épület a XXI. századi elvárásoknak megfelelve épül. Így azt is követelményként támasztottunk magunk felé, hogy a funkciót a külsejében is tükröznie kell az épületnek. Illetve, több helyen utalunk a tartalomra és megjelentettük a Helen Doron arculatához hozzátartozó köröket és egyszerű mértani formákat is. A Helen Doron kör szimbólum a bejárati ajtókon lévő különböző méretű "kilincsek” nyitószerkezetén, a kör nyílászárókon, és a beltér kör alakú oszlopán is visszaköszön. Az épület falai fehér alapszínt kaptak, ami kiemeli a pengefal, a tetőtéri dobozok és a bejárati keretmotívum világosszürke árnyalatát. A nyílászárók körül a homlokzati tagozatokon a Helen Doron uralkodó színeit (világoskék, narancs és citromsárga) jelentettük meg. A mértani formákkal és a színekkel játékosságot csempésztünk az épület megjelenésbe, ami vonzza a szemet és nem csak a felnőttekre, de a gyerekekre is nagy hatást gyakorol. 

Ügyfelünk véleménye

Köszönjük az egyedi elképzeléseinkre szabott épület tervezését! A mi mesélésünk alapján rajzolódott ki a praktikus belső, ami vonzó külsőt kapott! Így jött létre a belül tágas és világos, kívül szívmelengető, modern épület! Nagyon szeretjük, nemcsak mi, hanem mindenki aki nálunk tanul!

D.A.

2020-11-16.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!