Középület, Kertészeti Áruház - Vecsés

1214 m2 
Könnyűszerkezetes Kiskereskedelmi Áruház
Príma Kertészet

 Középület  Vecsés - 80563

              █ Tervezett 3D látványtervek 

Príma Kertészet | Vecsés - 80563 - Rubók Kft.
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  1214  m 
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható                     
Kivitelezési fok: Nem valósul meg
                            

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr  
Leírás:
Egyszintes kertészeti termékeket árusító épület tervezésére kaptam a megbízást. Az építési telek beépített, rajta egy CBA áruház és gépkocsi parkoló található. Az Építtető határozott elképzeléssel rendelkezik a szerkezetet és az üvegtetőt illetően, döntése alátámasztott. Számtalan hasonló szerkezeti megoldással országszerte sok kertészeti áruház üzemel, ezért kellő tapasztalat áll a rendelkezésre a használhatóságot illetően.
Az áruház telepítésénél alkalmazkodtunk és kihasználtuk a telekadottságokat. Az épület alapjában véve földszintes, kivéve az északi sarkában elhelyezett kétszintes szociális blokkot, ami a csarnokszerkezetbe, tartószerkezetileg dilatált, galéria szintként került kialakításra. A vásárlói forgalmat illetően elsősorban a gépjárművel érkező vásárlókra számítanak, ezért az épület főbejárata a parkolóra nyílik. 
Az épület tetőszerkezete, délkeleti és délnyugati homlokzata egyaránt üvegezett, a szoláris nyereséget ily módon az épület kellőképp kihasználja. Az északi és keleti oldala szendvicspanel felületképzésű. A délnyugati homlokzaton fedett-nyitott tér került kialakításra, ennek szabadnyílása a 4 métert nem haladja meg, így megfelelő védelmet nyújt az időjárás viszontagságaitól az alatta tárolt növények számára. Az épület megjelenése - bár csarnokról beszélünk - a nagy üvegfelületek alkalmazásával, könnyed és légis hatást kelt. Mondhatjuk, vevőcsalogató. 

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!