Középület, Kertészeti Áruház - Vecsés

1214 m2 
Könnyűszerkezetes Kiskereskedelmi Áruház
Príma Kertészet

 Középület  Vecsés - 80563

              █ Tervezett 3D látványtervek 

Príma Kertészet | Vecsés - 80563 - Rubók Kft.
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Alapterület:  1214  m 
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható                     
Kivitelezési fok: Nem valósul meg
                            

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr  
Leírás:
Egyszintes kertészeti termékeket árusító épület tervezésére kaptam a megbízást. Az építési telek beépített, rajta egy CBA áruház és gépkocsi parkoló található. Az Építtető határozott elképzeléssel rendelkezik a szerkezetet és az üvegtetőt illetően, döntése alátámasztott. Számtalan hasonló szerkezeti megoldással országszerte sok kertészeti áruház üzemel, ezért kellő tapasztalat áll a rendelkezésre a használhatóságot illetően.
Az áruház telepítésénél alkalmazkodtunk és kihasználtuk a telekadottságokat. Az épület alapjában véve földszintes, kivéve az északi sarkában elhelyezett kétszintes szociális blokkot, ami a csarnokszerkezetbe, tartószerkezetileg dilatált, galéria szintként került kialakításra. A vásárlói forgalmat illetően elsősorban a gépjárművel érkező vásárlókra számítanak, ezért az épület főbejárata a parkolóra nyílik. 
Az épület tetőszerkezete, délkeleti és délnyugati homlokzata egyaránt üvegezett, a szoláris nyereséget ily módon az épület kellőképp kihasználja. Az északi és keleti oldala szendvicspanel felületképzésű. A délnyugati homlokzaton fedett-nyitott tér került kialakításra, ennek szabadnyílása a 4 métert nem haladja meg, így megfelelő védelmet nyújt az időjárás viszontagságaitól az alatta tárolt növények számára. Az épület megjelenése - bár csarnokról beszélünk - a nagy üvegfelületek alkalmazásával, könnyed és légis hatást kelt. Mondhatjuk, vevőcsalogató. 

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!