Minimál | Retro-ból Minimál Passzívház - Budapest

Átváltoztatjuk

Retro-ból → Minimál Passzívház 

 Minimál  családi ház - Budapest XVI - 12031/P

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  A meglévő állapot és a tervezett 3D látványterv

Családi ház |Budapest XVI. - 12031/P
Tervezés jellege: Házátalakítás és felújítás passzív minőségben 

Hasznos alapterület:  118 m2 
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma: 1 FÖLDSZINT
Telek lejtése: Lejtős
Építészeti stílus: Minimál
Készültségi fok: Elkészült

Tervező: 
Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező,  tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Egy meglévő épület teljes belső és külső átalakítására és energetikailag korszerű épület tervezésére kértek fel az Megrendelők. Így esett a választás az energetikailag legkorszerűbb épülettípusra a passzívházra. Az épület külső megjelenésére egy minimál stílusú lapostetős épület jöhetett csak szóba részükről.
A telek lejtős. A telken és a környezetében is sok a magas fa és tuja. Ez, az épület szoláris nyereségére volt kedvezőtlen hatással, ami a passzívház komfort kialakításához nélkülözhetetlen. 
A számítások és a tervek eredményeképpen a ház passzív épület lett.
A meglévő szervezetlen alaprajzi elrendezést teljesen átalakítottuk. A rossz alaprajz helyett ugyanannyi négyzetméteren, de szervezett alaprajzi elrendezést alakítottunk ki. Az áttervezéssel minőségi, magas használati értékű otthont hoztunk létre. Az új elrendezésben a nappali és az éjszakai szféra helyiségeit elkülönítettük. A nappali szféra helysége a lakótér, ami egyben foglalja magába a konyha-étkező-nappali hármasát. Hozzá két irányban egy-egy terasz kapcsolódik. A lakótérhez egy dolgozósarok, kamra és egy háztartási/gépészeti helyiség is csatlakozik. A másik rész a pihenő/háló szekció ami a lakótérből egy gardróbon át közelíthető meg, két hálót és a hozzá kapcsolt fürdőt foglalja magába.
A homlokzatot érintő változtatásoknál a lapostetős kialakítást megtartottuk. A telek lejtésből kifolyólag a meglévő földszinti padlóvonal elég magasan helyezkedik el, így a főbejáratot is lépcsőn keresztül érjük el, amit egy pengefallal emeltük ki. Az épület egyediségét a részben teraszfedést is biztosító négy vasbeton kolonád szolgáltatja. A ház, vakító fehér homlokzatát a terasznál szürke kőburkolattal díszítettük. A gépkocsitároló az utcafronthoz közel egy különálló épület, amit a főépület stílusához igazodva terveztük át, és egy további beállóval egészítettük ki. 

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Nézzen be hozzánk!
Copyright  ©  2012-2021  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd | Minden jog fenntartva!