Minimál | Retro-ból Minimál Passzívház - Budapest

Átváltoztatjuk

Retro-ból → Minimál Passzívház 

 Minimál  családi ház - Budapest XVI - 12031/P

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  A meglévő állapot és a tervezett 3D látványterv

Családi ház |Budapest XVI. - 12031/P
Tervezés jellege: Házátalakítás és felújítás passzív minőségben 

Hasznos alapterület:  118 m2 
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma: 1 FÖLDSZINT
Telek lejtése: Lejtős
Építészeti stílus: Minimál
Készültségi fok: Elkészült

Tervező: 
Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező,  tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Egy meglévő épület teljes belső és külső átalakítására és energetikailag korszerű épület tervezésére kértek fel az Megrendelők. Így esett a választás az energetikailag legkorszerűbb épülettípusra a passzívházra. Az épület külső megjelenésére egy minimál stílusú lapostetős épület jöhetett csak szóba részükről.
A telek lejtős. A telken és a környezetében is sok a magas fa és tuja. Ez, az épület szoláris nyereségére volt kedvezőtlen hatással, ami a passzívház komfort kialakításához nélkülözhetetlen. 
A számítások és a tervek eredményeképpen a ház passzív épület lett.
A meglévő szervezetlen alaprajzi elrendezést teljesen átalakítottuk. A rossz alaprajz helyett ugyanannyi négyzetméteren, de szervezett alaprajzi elrendezést alakítottunk ki. Az áttervezéssel minőségi, magas használati értékű otthont hoztunk létre. Az új elrendezésben a nappali és az éjszakai szféra helyiségeit elkülönítettük. A nappali szféra helysége a lakótér, ami egyben foglalja magába a konyha-étkező-nappali hármasát. Hozzá két irányban egy-egy terasz kapcsolódik. A lakótérhez egy dolgozósarok, kamra és egy háztartási/gépészeti helyiség is csatlakozik. A másik rész a pihenő/háló szekció ami a lakótérből egy gardróbon át közelíthető meg, két hálót és a hozzá kapcsolt fürdőt foglalja magába.
A homlokzatot érintő változtatásoknál a lapostetős kialakítást megtartottuk. A telek lejtésből kifolyólag a meglévő földszinti padlóvonal elég magasan helyezkedik el, így a főbejáratot is lépcsőn keresztül érjük el, amit egy pengefallal emeltük ki. Az épület egyediségét a részben teraszfedést is biztosító négy vasbeton kolonád szolgáltatja. A ház, vakító fehér homlokzatát a terasznál szürke kőburkolattal díszítettük. A gépkocsitároló az utcafronthoz közel egy különálló épület, amit a főépület stílusához igazodva terveztük át, és egy további beállóval egészítettük ki. 

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi média
Aktualitások, 3D látványtervek, videók és fotók épületeinkről:
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!