Minimál | Kétszintes minimálház déli lejtőre - Bp.

Kétszintes minimálház déli lejtőre

 Minimál  családi ház - Budapest III. - 21882

 █  Tervezett 3D látványtervek

Családi ház |Budapest III.- 21882
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület:  284 m2 
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma: 2 FSZ+EMELETES
Telek lejtése: Erős lejtéssel 
Építészeti stílus: Minimál
Készültségi fok: Nem valósul meg
(a tervezés a kreatív munkarészéig jutott el)

Tervező: 
Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező,  tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A kedves pártól először csak megkeresést, (majd megbízást), egy modern tömegformálású és merész homlokzati színösszeállítású előző munkánk miatt kaptuk. Már a telek kiválasztásához is a segítségünket kérték. A  házzal kapcsolatos elképzelésük csak annyi volt: legyen letisztult vonalvezetésű minimál épület, majd a tervezést ránk bízták.  
A telek, két telek összevonásának köszönhetően elég széles lett, tájolása déli. Az épület elhelyezésére szolgáló telekharmad erősen lejt, ezért az épület bár kétszintes, az utca irányából földszintesnek látszik. A felső szint az utca vonalában van, ahonnan kényelmesen be lehet hajtani a két autó számára tervezett garázsba. A hátsókert felé található elszeparáltan a szülői, és a két gyerek számára készült lakosztály, mindegyikhez saját fürdőszoba és gardrób is csatlakozik. A hálókból közvetlen lehet kimenni a felső szinten lévő teljesen fedett teraszra, ami a kert irányában megnyitott. Az alsó szinten három oldalról fallal, a negyedik irányából teljesen megnyitott üvegfelülettel rendelkező konyha-étkező-nappali egylégterű helyisége található. Innen egy dupla tolóajtóval juthatunk ki a szintén fedett teraszra, amihez közvetlenül a kert és egy nagy úszómedence is csatlakozik. A fenti hálószobák és az alsó szinten lévő lakótérnek az árnyékolását zsaluzia, és a szintek túlnyúló födémei szolgáltatják. 

Ügyfelünk véleménye

Már két éve, hogy terveztetek nekünk, ne haragudjatok rám, akkor kellett volna de..., most már képes vagyok rá és pótolom.Tehát a tapasztalatok: Mikor elhatároztuk, hogy építünk egy házat, tervezőt is kellett hozzá keresnünk. Nem volt egyszerű, de sikerült. Az interneten sok oldalt átolvastunk, ami inkább csak összezavart. Beszéltünk három tervezővel is, akik, mind megszerették volna tervezni a házunkat, de mi valahogy mégsem tudtuk eldönteni, hogy melyik legyen. Ekkor "isteni sugallatra" felhívtam Miklóst, elmondtam mit szeretnék. A feltett kérdéseimre határozottan és Őszintén válaszolt és végig se kellett mondanom a mondatot már válaszolt is rá..., mosolyogva tettem le a telefont, tudtam, hogy megtaláltam akit kerestem, és nem csalódtam!De a házhoz kell egy telek is...ebben is sok segítséget kaptunk, kinéztünk két telket, ami számunkra szimpatikus volt, és együtt kielemeztük. Kiderült, hiába jó áru a telek, ha a mi határozott elképzeléseinknek nem felel meg, és csak az egyik telken megvalósítható. Így lett jó telkünk is.Ami a tervezést illeti, arra is szívesen gondolok vissza. Az órákig tartó megbeszélésekre, ami inkább volt baráti, mintsem munkamegbeszélés, és mégis ki tudtátok szűrni belőle, hogy Mi mit szeretnénk. Az összhang már a kezdetektől fogva megvolt. Mindig készségesen magyaráztátok... sokszor ugyanazt, hogy érthető legyen. Még "móricka" rajzok is készültek, hogy minél érthetőbben lássuk is a házunk formáját. A határozott elképzeléseket összhangba rendezve megoldottátok. Mindennek elmagyarázva annak előnyét- hátrányát, és ránk bíztátok a végső döntést. Sok információt is megosztottatok velünk, és lépésről-lépésre haladva jutottunk el a számunkra tökéletes házhoz. A végeredmény sokkal jobb lett mint amit mi valaha is eltudtunk képzelni. Szóval a jellemzés: Profizmus, magas színvonalú tervezői munka, ami korrektséggel és jó szándékkal is párosul! Aki Őt választja nem fog csalódni!...de sajnos a valóságban ez a ház nem fog már felépülni, mielőtt megkezdhettük volna álmaink valóra váltását egy szörnyű balesetben elvesztettem a férjem... Bár a házat nagyon szerettem volna ha felépül, mi hárman mégsem lennénk benne vidámak. De ami már most biztos, ha majd lesz egyszer egy másik álmunk, azt is Miklós tervezi majd!

K.D.

2016.10.06.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!