Minimál | Ház a szekszárdi domboldalon - Szekszárd

Panorámás minimál ház
a szekszárdi domboldalon

 Minimál  családi ház - Szekszárd - 27267

 █  Tervezett 3D látványtervek

 3D/1  -  Hófehér homlokzattal | Megvalósuló változat

 3D/2  -  Simított vakolat és "nyersbeton" összhang | Elvi vázlatterv

 █  Fotók a kivitelezés alatt 

 █   Kültéri látványterv videók 

 3D/1  -  video - Hófehér homlokzattal | Megvalósuló változat

 3D/2  - video -  Simított vakolat és "nyersbeton" összhang | Elvi vázlatterv

A két látványterv alaprajzilag teljesen egyforma, csak a külső homlokzati felületképzésükben térnek el egymástól.
Megrendelőink
 a 3D/1- a letisztult hófehér homlokzattal készült variáció megépítése mellett döntöttek.

Családi ház |Szekszárd - 27267
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület:  226 m2 
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma: 2 FSZ+EMELETES
Telek lejtése: Erős lejtéssel 
Építészeti stílus: Minimál
Készültségi fok: Kivitelezés alatt áll

Tervező: 
Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező,  tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Egy korábbi munkánk keltette fel a figyelmét az ifjú párnak, ami annyira megtetszett nekik, hogy hasonlót szeretnének, ezért  Szekszárdról jöttek el hozzánk házat terveztetni. 
A pár egy meredek, gyönyörű panorámával rendelkező szekszárdi domboldalon vásárolta meg álmai telkét. A furcsaág, hogy a telken más nem volt, csak egy meglévő, használaton kívüli nagy épített medence. Az igények felmérése és a telek megtekintése után álltunk neki a tervezésnek. A telken az épület elhelyezése, a beépítési mutató (ami 15 %-os beépítettséget enged meg), és a telken lévő medence nagyon behatárolta a tervezést, de sikeresen megoldottuk. A fennálló meredek terepadottságokból is kedvező lehetőséget teremtettünk. Az épület kétszintes lett, aminek mindkét szintje közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik. Az építészeti stílusa minimál design, ami egyszerű tömeggel bíró, letisztult épületet takar. Anyaghasználata simított, vakolt felület. Az épület panorámára tájolt homlokzatának mindkét szintjén, teljes hosszban, üvegfelületekkel megnyitott. A helységek árnyékolást a teraszok fedése és zsaluzia is biztosítja. A lenti lakótérhez kapcsolt terasszal körbevettük a már meglévő medencét, ami most olyan hatást kelt, mintha az épülettel együtt terveztük volna oda.
A ház egyediségét a kertre néző homlokzaton kialakított teraszfedések adják, ami egy szögletes S-t formázva, a teraszok oldalát váltakozva zárja és a 
teljes homlokzat előtt kanyarodva fut végig. Figyelemfelkeltő még az utcai homlokzaton az indirekt megvilágítással rendelkező hatalmas házszám is, ami vonzza a szemet. Mindig sarkalatos pontja a tervezésnek az utcafronti kerítés és a ház összhangjának megtalálása. Ne nyomja el egyik sem a másikat, de egészítsék ki egymást, érvényesüljön mindkettő. Ezt látja meg elsőként aki arra jár. Büszkén mondhatom, hogy ezt ebben az esetben is sikeresen abszolváltuk. A házhoz, hangulatában, stílusban harmonizáló, az épülethez illő, a terepviszonyokat lekövető, minimál utcafronti kerítés tervét is elkészítettük. A bemutatott tervek teljes egészében elnyerték a fiatal pár tetszését. Mint ahogy Ők is, ugyanúgy mi is nagyon várjuk a ház tervek szerinti megvalósulását. 

Ügyfelünk véleménye

Sziasztok !Minket nagyon lenyűgözött a referencia munkák ezért döntöttünk mellettetek, persze az első beszélgetésünk után tapasztaltuk hogy nem csak kreatívak vagytok hanem hatalmas szakmai tudás párosul e mellé. Mi elmondtuk hogy mi az elképzelésünk és ti elsőre megterveztétek leendő álmaink otthonát. Az építkezésünk picit csúszik sajnos, amikor elkezdjük persze küldeni fogok fotókat. Nagyon szépen köszönünk mindent !

B.B.

2020. 05. 08.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!