MODERN félnyeregtetős családi ház - Budapest 12159 - Félnyeregtetők összefonódása

 Félnyeregtetők összefonódása 

 Modern  családi ház - Budapest XVIII - 12159

█  Tervezett 3D látványtervek

█  Pillanatképek építési szakaszokban

█  Fotók a megépült otthonról

További épületfotók feltöltése hamarosan.

Családi ház | Budapest XVIII - 12159
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 202 m
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Elkészült
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező,
tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
 
A Megrendelő házaspár egy korábbi munkánkat látva (Terasz az otthon ölelésében -15044) kért fel, hogy tervezzünk számukra is hasonló, de az Ő igényeikre szabott családi házat. Hosszas, de vidám hangulatú megbeszéléseket tartottunk, ami után született meg ez az épület. Egy modern épület alap elvárás volt részükről, alacsony hajlásszögű tetővel. Az egyszerű tömegképzést az egymással szembefordított és túllógatott tetősíkok teszik izgalmassá. A bejárat melletti épületrész visszább ugratott, megmozgatva ezáltal a homlokzatot. A pillérek és a házon megjelenő kő és fahatású szálcement burkolatok kiemelik és elválasztják az egyes területeket. Az épületet úgy helyeztük el, hogy az építési hely oldalirányban teljesen kihasználásra kerüljön. Az előírt minimális oldalkertek elhagyásával a teljes telekszélesség beépítésre került, ezáltal a lehető legintimebb hátsó udvar tudott kialakulni, így az adottságok általi lehető legnagyobb mértékben elzárva azt az utca forgalmától.
A lakóteret nyitott fedélszékkel terveztük ami gazdagítja és tágítja a teret. Itt a félnyeregtetőbe plusz tetősíki ablakokat helyeztünk el, ami a napszakonként változó fényjátékával még izgalmasabb térélményt nyújt. A házhoz csatlakozva látványos nyitott kültéri kemencés konyha is létesült, ami a teraszba nyúló medencével kiegészítve nyugodt kikapcsolódást ígér a ház lakói és vendégeik számára.
A házterv kiegészül az épület stílusához igazodva utcafronti kerítéstervvel is.

Ügyfelünk véleménye

Régóta kerestük számunkra a megfelelő otthont. Jártunkba-keltünkbe láttuk meg egy modern házat amibe beleszerettünk. Sikerült a tulajdonosokkal találkozni akiktől megtudtunk a tervező csapat elérhetőségét. Azt kell mondanom, hogy innentől kezdve ment minden mint a karikacsapás. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy személyes egyeztetést követően már az első terv is abszolút tükrözte az odafigyelésüket. Tökéletesen azt tervezték amit szerettünk volna. Fontos volt számunkra, hogy figyelembe vegye a tervező csapat "MI EZT A HÁZAT FEL IS AKARJUK ÉPÍTENI" Mi sem bizonyítja jobban a fent leírtakat mint, hogy 2019. Márciusban elindul az építkezés! Köszönjük nektek!

H. Gábor

2019. 03. 08.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Tekintse meg közösségi oldalainkat is, ahol 3D látványterveket, videókat, épületfotókat és aktuális munkáinkat is közzétesszük.
Copyright  ©  2012-2021  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!