"Kádár-kocka" modern átváltozása fm-epulettervezes.hu

Átváltoztatjuk
 
"Kádár-kocka" újragondolva

Háromlakásos modern ház 

 Modern  családi ház - Vecsés - 13873

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  Előtte - Utána / Fotómontázs 

További képeket a kivitelezés befejezése után teszünk közzé

Családi ház | Vecsés - 13873
Tervezés jellege: Átalakítás és bővítés

Hasznos alapterület: 154 m
Lakóegységek száma: 3  (56 m2  +  38 m2 + 60 m2)
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Elkészült
 
Tervező, tervezői művezető: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező,
tartószerkezet tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Minimalista stílusjegyeket is magán hordozó, de modern stílusú épület lett ez a családi házunk.
Egy "kádár-kocka" épületet alakítottunk át. A Megrendelő házaspár ajánlás útján jutott el hozzánk. Megvásároltak egy régi sátortetős kockaházat amit felújítanának és hozzáépítve bővítenének. A kérésük volt, hogy három egymástól teljesen különálló lakást alakítsunk ki a telken. Az átalakítás és hozzáépítés után egy-egy lakás a két gyermeküké lesz, a harmadikba pedig ők költöznek majd. Külső stílus jegyeiben egy mai formavilágú modern-minimál épületet szeretnének építeni. A tervezést teljesen ránk bízták. 
Az épületet átszabtuk. A végeredményben az épület fontos jellemző részeinek kiemelése (mint pl. bejáratok) egyszerű, szolid eszközökkel és formában történnek. A megvalósuló színek tükrözik az építészetben ma követett domináns színvilág színeit és tömegformálásban is a kortárs építészet stílusjegyei szerepelnek. 
Az alaprajzi kialakítást tekintve mivel földszintesben gondolkodtak és az elhelyezni kívánt helyiségek alapterület igénye miatt nem volt könnyű a dolgunk, de ezt is sikeresen megoldottuk és megvalósult az eredeti elképzelés. Az épület két blokkból áll. Ezen blokkok eltérő kialakításúak, különböző magassági mérettel is rendelkeznek, összekapcsolódva mégis egy egészet alkotnak. A magas szürke blokkban lett kialakítva az első lakás, ez volt a meglévő épület, amit átalakítottunk, felújítottunk. Itt a négyzetméter nem változott, viszont az alaprajzi elrendezését praktikus megoldásokkal megváltoztattuk, jól használhatóvá tettük. Ehhez csatlakozik az alacsonyabb kialakítású épületrész, amiben a további két lakást elhelyeztük. Mindhárom lakás egymástól teljesen elválasztva saját bejárattal, udvari gépkocsibeállóval és kisebb-nagyobb udvarrésszel rendelkezik. A végeredmény önmagáért beszél. 

Ügyfelünk véleménye

Több ismerősünk ajánlásával kerültünk az fm-design stúdióhoz. Nagyon örültünk, hogy sikerült olyan szakembereket találnunk, Miklós és Ica személyében, akik pontosan betartva a határidőket, előírásokat, alapos és magas szakmai színvonalat képviselve megtervezték családunk új otthonát. Jó szívvel ajánljuk ezt a szuper teamet!

T. és G.

2019. 01. 06.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Social Media
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!