MODERN, földszintes PASSZÍVHÁZ - 14267/P - Kilátással a visegrádi hegységre | 3D

 PASSZÍVHÁZ

Kilátással a visegrádi hegységre

 Modern  családi ház - Pócsmegyer - 14267/P

 █  Tervezett 3D látványtervek

█   Kültéri látványterv videó 

Családi ház | Pócsmegyer - 14267/P
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 198 m
Lakóegységek száma:
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Erősen lejtős
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés alatt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Az Építtető házaspár egy korábbi házunkat látva keresett fel bennünket, hogy annak az épületnek a hangulatához hasonlót szeretnének terveztetni. A több órás megbeszélésen részletesen átbeszéltük és igyekeztünk pontosítani az Építtetői elképzeléseket, megosztva az azzal kapcsolatos tapasztalatainkat. Az igény, a stílust és a tömegformát tekintve egy modern, eltolt félnyeregtetős épület volt, de az épületen jelenjen meg a lapostető is. Nagyon fontos kérés volt, hogy a ház passzívház legyen, ezáltal a lehető legminimálisabb energiafelhasználással üzemeljen a felépítése után.  

A tervezés során fontos volt, hogy a ház magastetős szerkezete illeszkedjen a település arculatába, de a modern hatás szembetűnő legyen. E-mellett kihasználtuk a lejtős telek adta panorámát, amennyire lehetett. A ház a tervezés alatt a településképi egyeztetésen is nagy sikert aratott.

A telek nagy, két utca közé esik, szabálytalan alakú és erősen lejt, továbbá a lejtő irányába még szűkül is.
A ház alaprajzi kontúrja is a telekhez igazodik, leköveti annak szabálytalan alakját és szűkülő szélességet is. Az épület tömege a déli oldalon szintén a teleklejtést követő, csökkenő magasságú tömegekkel rendelkezik. A ház egyik figyelemfelkeltő motívuma az utcai homlokzaton felállított antracitszürke keret, ami a garázson is túlnyúlva a bejárat kiemelésére szolgál. A másik motívum, az udvar felöli homlokzaton a kert fölé túlnyúló hálóblokk kerete. A Megrendelők kívánságára az épületen a fehér és a szürke vakolt felületek mellett, a fahatású homlokzatburkoló is díszítőelemként megjelenik. Összességében elmondhatjuk, hogy az épületkompozíció egységes, harmonikus összképet mutat.

A ház elsősorban otthon és a nyugalom szigete. A kikapcsolódást elősegítő, az épülethez csatolt nagy pergolás terasz is ezt a célt szolgálja. A terasz fedése az aktuális időjáráshoz mérten elektromosan variálható. A teraszról és a halóból nagyon szép kilátás nyílik a visegrádi hegységre. A teraszról a földbe süllyesztett nagy járólapok szolgáltatnak tereplépcsőt, mely elvezet a  lejjebb lévő kerti teraszokhoz, ahol jakuzzi és kerti sütögető is a rendelkezésre áll. Az udvar lentebbi részén egy kisebb kerti tavat is kialakítottunk Ügyfeleink kérésére. 
A Megrendelő házaspárnak nagyon tetszik az épület, a bemutatott terveket változtatás nélkül jóvá is hagyták.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi média
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!