MODERN, földszintes PASSZÍVHÁZ - 14267/P - Kilátással a visegrádi hegységre | 3D

 PASSZÍVHÁZ

Kilátással a visegrádi hegységre

 Modern  családi ház - Pócsmegyer - 14267/P

 █  Tervezett 3D látványtervek

█   Kültéri látványterv videó 

Családi ház | Pócsmegyer - 14267/P
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 198 m
Lakóegységek száma:
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Erősen lejtős
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés alatt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Az Építtető házaspár egy korábbi házunkat látva keresett fel bennünket, hogy annak az épületnek a hangulatához hasonlót szeretnének terveztetni. A több órás megbeszélésen részletesen átbeszéltük és igyekeztünk pontosítani az Építtetői elképzeléseket, megosztva az azzal kapcsolatos tapasztalatainkat. Az igény, a stílust és a tömegformát tekintve egy modern, eltolt félnyeregtetős épület volt, de az épületen jelenjen meg a lapostető is. Nagyon fontos kérés volt, hogy a ház passzívház legyen, ezáltal a lehető legminimálisabb energiafelhasználással üzemeljen a felépítése után.  

A tervezés során fontos volt, hogy a ház magastetős szerkezete illeszkedjen a település arculatába, de a modern hatás szembetűnő legyen. E-mellett kihasználtuk a lejtős telek adta panorámát, amennyire lehetett. A ház a tervezés alatt a településképi egyeztetésen is nagy sikert aratott.

A telek nagy, két utca közé esik, szabálytalan alakú és erősen lejt, továbbá a lejtő irányába még szűkül is.
A ház alaprajzi kontúrja is a telekhez igazodik, leköveti annak szabálytalan alakját és szűkülő szélességet is. Az épület tömege a déli oldalon szintén a teleklejtést követő, csökkenő magasságú tömegekkel rendelkezik. A ház egyik figyelemfelkeltő motívuma az utcai homlokzaton felállított antracitszürke keret, ami a garázson is túlnyúlva a bejárat kiemelésére szolgál. A másik motívum, az udvar felöli homlokzaton a kert fölé túlnyúló hálóblokk kerete. A Megrendelők kívánságára az épületen a fehér és a szürke vakolt felületek mellett, a fahatású homlokzatburkoló is díszítőelemként megjelenik. Összességében elmondhatjuk, hogy az épületkompozíció egységes, harmonikus összképet mutat.

A ház elsősorban otthon és a nyugalom szigete. A kikapcsolódást elősegítő, az épülethez csatolt nagy pergolás terasz is ezt a célt szolgálja. A terasz fedése az aktuális időjáráshoz mérten elektromosan variálható. A teraszról és a halóból nagyon szép kilátás nyílik a visegrádi hegységre. A teraszról a földbe süllyesztett nagy járólapok szolgáltatnak tereplépcsőt, mely elvezet a  lejjebb lévő kerti teraszokhoz, ahol jakuzzi és kerti sütögető is a rendelkezésre áll. Az udvar lentebbi részén egy kisebb kerti tavat is kialakítottunk Ügyfeleink kérésére. 
A Megrendelő házaspárnak nagyon tetszik az épület, a bemutatott terveket változtatás nélkül jóvá is hagyták.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!