modern_foldszintes_haz_budapest 16305 stilus es elegancia 229k

KORSZELLEMŰ KUBUSOK

Fehér-Szürke Harmónia

 Modern  családi ház - Budapest XVIII - 16305

 SZÉP HÁZAK MAGAZIN  - 2021/4 számában - KORSZELLEMŰ KUBUSOK

img_20210806_125135_2 1

.

SZÉPHÁZAK
2021/4

KORSZELLEMŰ KUBUSOK

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  Fotók a kivitelezés alatt

 █  Fotók a megvalósult otthonról - Külső

Az épület kompakt egésszé teljesedése a lakótérhez két irányban kapcsolódó teraszfedéssel valósul meg, ami az elektromosan variálható lamellás árnyékoló rendszerével válik majd befejezetté, harmonikussá. Ennek tervek szerinti kialakítása a fotózáskor még nem valósult meg. A közeljövőben tervezik megépítését.

 █  Fotók a megvalósult otthonról - Belső

Fotó: Bata Tamás 

█   Videó: Lépjen be 

Családi ház | Budapest XVIII - 16305
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 193 m
Lakóegységek száma:  1
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Elkészült
 
Tervezés, tervezői művezetés: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Megjelenés:
Leírás:
Szomszédos telkek - Két ház - Három lakás
Egyszerre kaptam a megbízást a családtól a két családi ház megtervezésére, amik egymás szomszédságában épülnek fel. Nem szerettek volna távol kerülni egymástól, de mégis szétköltöznének. Így egymás szomszédságában maradva, két családi házban, három lakásba költöznek majd. Az egyik telekre ezt a földszintes egylakásos családi házat kérték, a másikra egy emeletes kétlakásos házat képzeltek el. Mindkettőt modern stílusban, lapostetős kialakítással. 

Földszintes ház:
Egy fiatal páré lesz ez a földszintes ház. Hozzájuk színösszeállításban a fekete-fehér-szürke színvilág áll közel, amit szerettek volna viszont látni az épületen is. A vidám hangulatú beszélgetések és a helyszín megtekintése után kezdett megfogalmazódni bennünk egy földszintes, lapostetős, közel minimál stílusú, de modern épület.
A családi házon a sötét és a világos szín egyaránt megjelenik, több textúrán alkalmazva. A táblás burkolat, a kőburkolat és a simított vakolt felületek váltakozva jelennek meg. A bejáratot fehér kőburkolatú oszlop emeli ki, ezáltal csak textúrában eltérve az őt övező fehér vakolt felülettől. Ehhez hasonlóan, cizelláltan jelennek meg az épületen az ablakokat övező, kőburkolatú szegélyezések, amelyek színben nem, csak textúrában emelkednek ki környezetükből. Az utcafronti blokk táblás burkolata finom eleganciával hangsúlyozza ki az épület megjelenését. Az ablakok a szürke homlokzatokon feketék a fehéreken fehérek, az összkép így alkot egy egészet. A végeredmény egy elegáns, mai forma és színvilágú, harmonikus, modern épület. 

A családi ház közel L alakú, ki és beugrásokkal tarkított. Imádjuk mi is és az Építtetők is a világos tereket, a kellő mennyiségű fényt, ezért a nappali teljesen üvegezett bevilágítást kapott. Az élettér kibővítéseként a házhoz egy L alakú nagy terasz is kapcsolódik, ami a lakóteret veszi körbe. A teraszt teljes egészében pergolával fedtük. Ennek egy része állandó fedéssel rendelkezik, míg a többi, elektromosan állítható, variálható lamellákat kapott. A lamellás szerkezet praktikus megoldást kínál minden évszakban, mivel az időjárástól függetlenül a terasz bármikor használható. A lamella további előnye, hogy a teljes terasz árnyékolása, vagy időjárástól való védelme biztosított, mégis az állíthatóságának köszönhetően pl. téli időszakban, vagy amikor nagy szükség van a természetes fényre, a napsugarak kellő mennyiségben bejutnak a lakótérbe. 
A tervezés kiterjedt az utcafronti kerítés megtervezésére is, aminek része lett egy plusz gépkocsibeálló és egy kukatároló. A tervezett kerítésmegoldás látni engedi a házat, ami teljes egészében igazodik az épület modern stílusához, mégsem nem nyomja el, hanem szolid keretet adva kiemeli azt.   

Ügyfelünk véleménye

Szeretnénk megköszönni Miklósnak és Icunak, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy közelebb kerüljünk álmaink otthonához. Kezdetben nagyon izgultunk, mert mindenképpen valami egyedit és ötleteset szerettünk volna. Már az első találkozások után érezhető volt, hogy valami igazán különleges és gyönyörű fog készülni. Az alaprajz tervezésénél számos praktikus, dizájnos és modern öletekkel tudtak Miklósék szolgálni, így az elkészült terv is felülmúlta az elképzeléseinket. Minden apró részlet megfelelően ki volt dolgozva, sőt még újabb jó ötletekkel lett gazdagítva. A vázlattervbe sem tudtunk semmilyen téren belekötni, teljesen olyan volt, ahogyan azt elképzeltük, a 3D tervről nem is beszélve. A több órás beszélgetések alatt sok-sok műszaki és praktikus tanáccsal láttak el, mindezt csakis barátias légkörben. Sok olyan kérdésre is választ kaptunk, mely nem feltétlenül az Ő feladatuk lett volna, de ebben is szívesen segítettek. A határidőket bőven betartják, sőt számos esetben hamarabb készültek el a tervekkel Miklós motivációjának köszönhetően. Összességében úgy gondoljuk, hogy a számunkra tökéletes családi ház terv készült el, alig várjuk, hogy már felépülve is élvezhessük a ház adottságait. Még egyszer nagyon köszönjük!

Zs. és Z.

2017. 09. 12.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!