jjaszuletett_modernhaz 101

Újjászületés

Egy régi ház teljes átalakítása

 Modern  családi ház - Vecsés - 16357

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  Fotók kivitelezés közben

█   3D Kültéri látványterv videó 

Családi ház | Vecsés - 16357
Tervezés jellege: Teljes átalakítás

Hasznos alapterület: 138 m
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés alatt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
 Leírás:
Egy kedves házaspár bízott meg, hogy az örökölt családi házukat modernizáljuk, alakítsuk át. A tervezési munkát megelőzte egy állapotfelvételi/tartószerkezeti szakvélemény készítése is. Miután ezt elkészítettük és átbeszéltük a megrendelőkkel az igényeket, lehetőségeket, el is kezdhettük a kreatív tervezési munkát. A leendő épület külsőt érintő változásaiban a környező lakóházakhoz nem akartunk érdemben csatlakozni mert összevisszaságuk nem volt követendő. Mindemellett sok megkötés is volt a helyi szabályzatban, mégis, ezekkel együtt is megbirkózva, mindennek megfelelve egy modern hangvételű épületet alkottunk. 
A ház magastetős lett, mely két félnyeregtetős traktusból áll, ami egymás felé fordul. A külső megjelenésnél törekedtünk a letisztult képre, cserépfedést alkalmaztunk, fehér és szürke vakolt felületeket, helyenként díszítőelemként fahatású szálcement burkolatot. A bejáratot kiemelő és a teraszt átívelő pergola a tető túlnyúlását szimbolizálva teremt harmóniát.  
Az utcafronti kerítést és a hozzá csatlakozó tárolót is összhangba hoztuk a tervezett épülettel.   
A belső elrendezést is teljesen átalakítottuk, az egymásba nyitott helységektől megszabadultunk. Létrehoztunk egy új bejáratot szélfogóval és onnan egy központi konyha-étkező-nappali térkapcsolatot, melyhez egy kis pergolás terasz is csatlakozik. A nappaliból még egy plusz irodát is sikerült nyitni. Kialakítottunk egy különálló szülői lakrészt hálóval, fürdővel benne szaunával, gardróbbal. Egy vendéglakrészt szintén háló, fürdő, gardrób együttessel.  
A kompakt alaprajz elkészítése után a tervezési folyamat részeként a látványtervek és a videó is nagy sikert arattak. 

Ügyfelünk véleménye

Családi házunkat szerettük volna átalakítani, egy ismerősünk ajánlotta Mikiéket. Mikiék az összes elképzelésünket megvalósították, amiket saját ötleteikkel egészítettek ki, ezzel pedig elkészült a tökéletes terv. Szívesen ajánlom őket másoknak is!

A.Z.

2021. 06. 29.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi média
Aktualitások, 3D látványtervek, videók és fotók épületeinkről:
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!