jjaszuletett_modernhaz 101

Újjászületés

Egy régi ház teljes átalakítása

 Modern  családi ház - Vecsés - 16357

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  Fotók kivitelezés közben

█   3D Kültéri látványterv videó 

Családi ház | Vecsés - 16357
Tervezés jellege: Teljes átalakítás

Hasznos alapterület: 138 m
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés alatt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
 Leírás:
Egy kedves házaspár bízott meg, hogy az örökölt családi házukat modernizáljuk, alakítsuk át. A tervezési munkát megelőzte egy állapotfelvételi/tartószerkezeti szakvélemény készítése is. Miután ezt elkészítettük és átbeszéltük a megrendelőkkel az igényeket, lehetőségeket, el is kezdhettük a kreatív tervezési munkát. A leendő épület külsőt érintő változásaiban a környező lakóházakhoz nem akartunk érdemben csatlakozni mert összevisszaságuk nem volt követendő. Mindemellett sok megkötés is volt a helyi szabályzatban, mégis, ezekkel együtt is megbirkózva, mindennek megfelelve egy modern hangvételű épületet alkottunk. 
A ház magastetős lett, mely két félnyeregtetős traktusból áll, ami egymás felé fordul. A külső megjelenésnél törekedtünk a letisztult képre, cserépfedést alkalmaztunk, fehér és szürke vakolt felületeket, helyenként díszítőelemként fahatású szálcement burkolatot. A bejáratot kiemelő és a teraszt átívelő pergola a tető túlnyúlását szimbolizálva teremt harmóniát.  
Az utcafronti kerítést és a hozzá csatlakozó tárolót is összhangba hoztuk a tervezett épülettel.   
A belső elrendezést is teljesen átalakítottuk, az egymásba nyitott helységektől megszabadultunk. Létrehoztunk egy új bejáratot szélfogóval és onnan egy központi konyha-étkező-nappali térkapcsolatot, melyhez egy kis pergolás terasz is csatlakozik. A nappaliból még egy plusz irodát is sikerült nyitni. Kialakítottunk egy különálló szülői lakrészt hálóval, fürdővel benne szaunával, gardróbbal. Egy vendéglakrészt szintén háló, fürdő, gardrób együttessel.  
A kompakt alaprajz elkészítése után a tervezési folyamat részeként a látványtervek és a videó is nagy sikert arattak. 

Ügyfelünk véleménye

Családi házunkat szerettük volna átalakítani, egy ismerősünk ajánlotta Mikiéket. Mikiék az összes elképzelésünket megvalósították, amiket saját ötleteikkel egészítettek ki, ezzel pedig elkészült a tökéletes terv. Szívesen ajánlom őket másoknak is!

A.Z.

2021. 06. 29.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!