modern_lapostetos_haz_erd 080

Földszintes ház az érdi lejtőn

 Modern  családi ház - Érd - 16544

 █  Tervezett 3D látványtervek

█   Kültéri látványterv videó 

Családi ház | Érd - 16544
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 142 m
Lakóegységek száma:
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT
Telek lejtése: Erősen lejtős
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés alatt
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, 
tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A kedves Megrendelőink első körben szaktanácsadást kértek tőlünk, majd pár nap elteltével kaptuk a visszajelzést, hogy a tervezési munkára is minket kérnek fel. A házaspár egy érdi domboldal lejtőjén találta meg a számára ideális telket. Kérésük volt, hogy a tervezésnél a meglévő panoráma mindinkább kihasználásra kerüljön. A tervezés alatt a sok döntés közül a legtöbb fejtörést a házaspárnak az okozta, hogy a házuk magastetős vagy lapostetős legyen-e, mert mindkettő nagyon tetszetős lehet. Pro és kontra érveket is felsorakoztattunk a házaspárnak, akik végül a lapostetős épület megvalósítása mellett döntöttek. 

Az elhangzottaknak megfelelően az első megbeszélés után, a ház „hamar kinőtt a földből,” vagyis megterveztük ezt a ki-be ugrásokkal kialakított épületet. A különböző funkciókhoz rendelt épületrészek, különböző belmagasságú terekkel társulnak. A ház elegáns, modern, a kortárs építészeti stílusjegyeket is magán viselő földszintes épület. A fehér-szürke vakolatot jól kiegészíti a gondozásmentes fahatású szálcement burkolat. A kertre néző hálószobánál, a szintén ide tájolt konyha-étkező-nappali hármas egységénél - a nagy üvegportáloknak köszönhetően - a panorámás kilátás is biztosított. A lakótérhez kapcsolódó terasz, nagyobb részben fedetten lett kialakítva. Figyelembe vettük azt is, hogy a telken két szép fa is található, amit megtartanának. A háznak sikerült a fákat „kikerülnie," Ügyfeleink nagy örömére. A ház egyediségét a visszafogott eleganciát sugárzó utcai homlokzat mellett, a kert felől C alakban, a teraszt és a hálószobát is körülvevő acélszerkezetes, lapostetős, tagozat szolgáltatja. A bemutatott terv elsőre elnyerte a házaspár tetszését. 

Ügyfelünk véleménye

Az interneten böngészve találtunk rá Miklós munkáira. Szinte azonnal megfogott minket a stílusa, egyedisége, harmonizációja. Személyes találkozásunkat követően nem volt kétséges számunkra, hogy személyében megtaláltuk a számunkra legideálisabb tervezőt, kinek segítségére volt kedves felesége, Icu is. Nagyon alapos, tökéletességre törekvő úriember, aki mindenki számára egyedi, személyre szabott, minden igényt kielégítő házat tervez. Találkozásaink során nagyon sok információra volt szüksége ahhoz, hogy szinte belecsöppenjen az életünkbe, helyzetünkbe, ezáltal kialakítva egy egyedi és számunkra élhető családi fészket. Annak ellenére, hogy igen sok különleges igényünk merült fel, Miklós elsőre tökéletes tervet prezentált számunkra, bizonyítva kifinomult kreativitását. Úgy gondoljuk, hogy Miklós és Icu igazán kitett magáért és bízunk benne, hogy hamarosan elkészül álmaink otthona.

D.F.

2021.04.06.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!