Modern, földszintes családiház - 17523 - Keretbe foglalt otthon | 3D

KERETBE  FOGLALT  OTTHON

 Modern  családi ház - 17523

 █  Tervezett 3D látványtervek

█   3D Kültéri látványterv videó 

Lakóépület | Dunaharaszti17523
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület:  150 m
Lakóegységek száma:
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT  
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés előtt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A Dunaharaszti egy csendes kis utcájában található telekre készült ez a családi ház, egy kedves pár és családja részére. Az utcakép hektikus, vegyes épületekkel tarkított. Az építtetők egy földszintes nem hivalkodó, de mégis mutatós épületet kértek. 

Előzmény: A telken korábban omladozó épület állt, amit lebontottak. A telek keskeny, hosszú. A szabadonálló beépítést nagyban megnehezítette az utcán lévő járdára telepített hálózati villanyoszlop is, melynek az áthelyezése kizárt volt. Mellette a szomszédos telken lévő épületek szabálytalan beépítéséhez is igazodni kellett, nem beszélve a kellő tűztávolság betartásáról. Továbbá van az ELMŰnek szolgalmi joga is bejegyezve a telekre, ez is nagyfokú nehezítő tényezőnek bizonyult. A geodézia felmérésen az is kiderült, hogy jelentős eltérés -több méter- mutatkozik a jogi határ és természetbeni határ között, ez extra probléma volt. Így indult a tervezés.
Mellettük az egyéb előírások betartása, és nem utolsó sorban a Megrendelők személyes, egyedi igényeinek figyelembe vételével készült el házterv. Ezek összessége által egyáltalán nem volt mondható egyszerű tervezési feladatnak a ház megalkotása, de épp ettől vált még nagyobb kihívásnak a mindennek megfelelő megoldás megtalálása, de így is megoldottuk!

A tervezett ház: Az épülettömeg egy kisebb és egy nagyobb téglatest enyhén egymásba metsző összekapcsolásából áll. A tető egymás felé fordított, a magasságukból adódóan eltolt  kialakítással tervezett, vagyis félnyeregtető. A ház „egyszerű” vakolt felületű képzést kapott, mégis kifog tűnni a környezetéből, ha elkészül. Az utcafronti és a hátsó udvari homlokzaton helyenként függőleges „tagolt” felületképzés vonja magára a tekintetet, igényes, minőségi hatást keltve. Az épület egyediségét a tetők túllógatásával létrejött, és azok támasztékaként  szolgáló pillérei adják, együttesen keretbe foglalva az otthont.

Az alaprajzi szervezésben a különböző funkciók egymás után szépen felfűzve sorakoznak. Gépkocsi tároló ebben az épületben nincs. Ez alapvető igénye volt a megrendelőknek, szerencsére a szabályozás erre lehetőséget is adott. Így a telek két oldalkertjét használva 2-2 (esetenként) gépkocsi számára beállót biztosítunk a telken belül.    
  
Belépve az épületbe tágas szélfogó fogad, igényes különálló gardrób kialakítással, vendég w.c-vel. A ház első felében a mosókonyha/gépészet és egy dolgozószoba is kapott helyet. A szoba teljesen leválasztható, ha erre később igény merülne fel. Tovább haladva a világos-tágas konyha-étkező-nappali helységbe jutunk, ami a ház lelke. A konyhához saját kamra is csatlakozik. A nappaliból az emelő-toló ajtón át a félig-fedett teraszra érkezünk. 
A nyugalmas éjszakai szféra helységeit a nappaliból nyíló ajtón át közelíthetjük meg. Itt a szülői háló és a gyerekszobák távol kerültek egymástól, köztük szekciónként saját fürdőszobákat is terveztem. A szabadonálló elhelyezésnek előnye, hogy a hátsó tömör hosszanti fal is kapott nagyméretű nyílászárókat. Így az itt kialakított helységek is világosak lettek, megfelelő mennyiségű természetes fényt juttatva minden helységbe. 
A ház közepén lévő elosztó helységet pedig fénycsatorna teszi világossá, emellett ide, egy hosszú, fektetett keskeny ablak is betervezésre került. Az ablak további fényt is beengedi a helységbe, de mellette a nappalinak is egyedi, látványos építészeti motívumként is szolgál. 

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi média
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!