csaladi_haz_elo_diofa_pillerrel_k

Átváltoztatjuk
Házátalakítás


Teraszba épített diófával 

 Modern  családi ház - Diósd - 21924

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  Átalakítandó ház a meglévő diófával

Családi ház | Diósd - 21924
Tervezés jellege: Átalakítás, bővítés

Hasznos alapterület: 141 m
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma:  2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Lejtős
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés előtt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A Megrendelő házaspárral nagyon jó viszonyt ápolunk, korábban több épületet is terveztünk számukra. Egy meglévő családi ház teljes felújítása, továbbépítése, a tetőtér beépítése egy lejtős terepen volt a tervezés tárgya. Az erősen felújításra szoruló házat kell átalakítanunk és bővítenünk, amit az kivitelezés után bérbe szeretnének majd adni.
A telek egy lejtős utcában helyezkedik el, ami a bal oldali szomszéd irányába lejt. A tervezéshez teljesen szabad kezet kaptunk. Az igény a Megrendelők részéről csak annyi volt, hogy alaprajzilag a helységek jól szervezettek legyenek. A ház külső megjelenése pedig az adottságok figyelembevételével legyen mai tömegformálású épület. 
A ház földszint + tetőteres kialakítású lett a tervezés után. Az épület DK-i oldalát egy modern "dobozszerű" épületrésszel bővítettük. Ide "rejtettük el" a lépcsőházat ami felvezet az újonnan kialakított tetőtérbe. A földszinten a konyha-étkező-nappali egylégterű helyisége az épület hátsó udvara felé megnyitott, ahol egy pergolás teraszrésszel bővült az ház. Itt egy meglévő szép diófa áll, ami az újonnan kialakított terasz miatt belelóg az épületbe. Ezt a Megrendelők és mi is megszerettük volna tartani, ezért beleépítettük a pergolába. A pergolát tartó pillérek közül az egyiket a diófa váltja ki, ami így szerves része lett a családi háznak. A fa nyáron árnyékot ad, télen viszont mikor a napsugarakra van szükség, a lehullott levelei miatt beengedi a fényt a házba. Az épület az utca felé a dobozszerű épületrésznek köszönhetően mai formavilágú, dinamikus megjelenésű, egyedi ház lett. Míg az udvari oldala felől az ház, hangulatos családi otthon nyugalmát sugározza. Az elkészült látványtervek láttán a Tulajdonos és családja elgondolkozott azon, hogy a kivitelezés után esetleg ők veszik birtokba. 

Ügyfelünk véleménye

Nagyon tetszik, azonnal beleszerettünk. Az, hogy ilyennek álmodtátok meg, valószínűleg hosszútávon megváltoztatja az életünket. Köszönjük.

ISZ és KS

2014. 12. 04.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!