MODERN ház átalakítás tervezése Budapest

Átváltoztatjuk
Házátalakítás, bővítés


Családi ház új köntösben 

 Modern  családi ház - Budapest XIX - 22234

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  Fotók kivitelezés közben

 █  Fotók a megvalósult otthonról

A megépült ház külső megjelenése eltér az általunk tervezett és bemutatott 3D látványtervektől. Az utólagos, kivitelezés közben történt változtatásokra, irodánknak nem volt sem rálátása, sem ráhatása.  
Családi ház | Budapest XIX - 22234
Tervezés jellege: Átalakítás, bővítés

Hasznos alapterület: 163 m
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma:  2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Elkészült (tervektől részben eltérően)

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Megrendelőnk egy nagyobb alapterülettel rendelkező, a bővülő családja számára élhetőbb otthont szeretne kialakítani a meglévő házukból, ezért keresett fel minket. Egy földszintes házról van szó, amit a kívánt igényekhez teljesen át kell építeni.
A telek nagyon kicsi. Rajta a meglévő ház oldalhatáron álló beépítéssel épült, plusz egy különálló épületben még egy garázs is található rajta. Ezért az épületbővítés a földszintes épületben gondolkodva nem megoldható. A kívánt négyzetméter növekedés csak a tetőtér megépítésével valósulhat meg. További igény, hogy a házhoz egy részben fedett teraszt is szeretnének majd csatolni, ami a nappaliból közelíthető meg. 
A ház alaprajzi szervezését átalakítottuk. Az áttervezés után a meglévő házból csak a földszinti főfalak maradnak meg, a többi lebontásra kerül. A régi nyílászárók helyén új kiosztással korszerű ajtók-ablakok lesznek. A földszint szélfogóval is bővült és új bejáratot kap. A konyha egy különálló helyiség, amihez csatoltunk egy kamrát is. A szülői hálószoba, fürdőszoba, gardrób és különálló w.c. is a földszinten kapott helyet. Az étkező-nappali helyisége az udvar irányába néz, amihez a kért fedett terasz is kapcsolódik. A terasz fedése félig a tető folytatásaként cserép, nagyobb részt áttetsző polikarbonát, hogy a fény a lakótérbe innen is kellőképpen bejusson. A tetőtérben három hálószobát és egy fürdőszobát terveztünk. Itt egy további tároló is kialakításra került. 
Az egyedi épületen figyelemfelkeltő és hangsúlyos motívum a tetőtéri nagy sarokablak, amit egy viszonylag vastag keret szegélyez. Ezt kiegészíti még a tetőteret alátámásztó elforgatott pillérek látványa. A homlokzati felületképzést jórészt a simított vakolat biztosítja, de az utcai homlokzaton és az elfordított tartópilléreken a hasított kőburkolat is megjelenik díszítőelemként.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!