MODERN ház átalakítás tervezése Budapest

Átváltoztatjuk
Házátalakítás, bővítés


Családi ház új köntösben 

 Modern  családi ház - Budapest XIX - 22234

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █  Fotók kivitelezés közben

 █  Fotók a megvalósult otthonról

A megépült ház külső megjelenése eltér az általunk tervezett és bemutatott 3D látványtervektől. Az utólagos, kivitelezés közben történt változtatásokra, irodánknak nem volt sem rálátása, sem ráhatása.  
Családi ház | Budapest XIX - 22234
Tervezés jellege: Átalakítás, bővítés

Hasznos alapterület: 163 m
Lakóegységek száma: 1
Épületszintek száma:  2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Elkészült (tervektől részben eltérően)

Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Megrendelőnk egy nagyobb alapterülettel rendelkező, a bővülő családja számára élhetőbb otthont szeretne kialakítani a meglévő házukból, ezért keresett fel minket. Egy földszintes házról van szó, amit a kívánt igényekhez teljesen át kell építeni.
A telek nagyon kicsi. Rajta a meglévő ház oldalhatáron álló beépítéssel épült, plusz egy különálló épületben még egy garázs is található rajta. Ezért az épületbővítés a földszintes épületben gondolkodva nem megoldható. A kívánt négyzetméter növekedés csak a tetőtér megépítésével valósulhat meg. További igény, hogy a házhoz egy részben fedett teraszt is szeretnének majd csatolni, ami a nappaliból közelíthető meg. 
A ház alaprajzi szervezését átalakítottuk. Az áttervezés után a meglévő házból csak a földszinti főfalak maradnak meg, a többi lebontásra kerül. A régi nyílászárók helyén új kiosztással korszerű ajtók-ablakok lesznek. A földszint szélfogóval is bővült és új bejáratot kap. A konyha egy különálló helyiség, amihez csatoltunk egy kamrát is. A szülői hálószoba, fürdőszoba, gardrób és különálló w.c. is a földszinten kapott helyet. Az étkező-nappali helyisége az udvar irányába néz, amihez a kért fedett terasz is kapcsolódik. A terasz fedése félig a tető folytatásaként cserép, nagyobb részt áttetsző polikarbonát, hogy a fény a lakótérbe innen is kellőképpen bejusson. A tetőtérben három hálószobát és egy fürdőszobát terveztünk. Itt egy további tároló is kialakításra került. 
Az egyedi épületen figyelemfelkeltő és hangsúlyos motívum a tetőtéri nagy sarokablak, amit egy viszonylag vastag keret szegélyez. Ezt kiegészíti még a tetőteret alátámásztó elforgatott pillérek látványa. A homlokzati felületképzést jórészt a simított vakolat biztosítja, de az utcai homlokzaton és az elfordított tartópilléreken a hasított kőburkolat is megjelenik díszítőelemként.  

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi média
Aktualitások, 3D látványtervek, videók és fotók épületeinkről:
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!