modern_ikerhaz_csaladi haz 3d 119k

Ikerház saroktelken

 Modern  családi ház - Budapest XXII - 27147

█  Tervezett 3D látványtervek

█  Kivitelezés közben készült fotók

Családi ház | Budapest XXII - 27147
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 230 m2  
Lakóegységek száma: 2  (115 m+ 115 m2)
Épületszintek száma: 2 • FSZ + TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Elkészült 
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:

A kedves Építtető házaspár egy közel azonos alaprajzi kialakítású, tetőteres, egyszerű tömegű, modern ikerház tervezésére kért fel. Egyik ház lesz az övek, a másikba pedig a lányuk költözik majd. A telek saroktelek, szabálytalan alakú, utcafrontja íves. Minden tervezéskor, így itt is az Építtetői igények a legfontosabbak, de e mellett, ugyanúgy meg kell felelni a különböző szabályzóknak és helyi előírásoknak is. Jelen esetben egy telekre vonatkozó előírás, ami az épület magasságára vonatkozott okozott némi fejtörést. Ez nehéz helyzet elé állított minket, hogy az Építtetői igényeket ki tudjuk elégetni, de megtaláltuk rá a megfelelő megoldást. :)  
Az épület tervei az Építtető határozott kérésére IsoShell építési rendszerrel került megtervezésre.  

A ház telepítésének szempontjából szabadonálló elhelyezéssel rendelkezik, így lehetőségünk van minden oldalon a nagy üvegfelületek kialakítására. Mivel az igények a két lakással közel azonosak voltak, ezért a lakások hasonló elrendezésű alaprajzzal rendelkeznek. Az épületeket eltoltan terveztük, így egymástól elszeparált teraszok alakultak ki. Külön kérés volt, hogy fedés nélkül és lakásonként két teraszt tervezzünk, így mód van arra, hogy a napszaknak megfelelőt lehessen használni. A homlokzat simított fehér vakolattal készül, helyenként kiegészítve fahatású burkolattal ami díszítőelemként jelenik meg a nyílászárók összekapcsolásaként. A tetőfedés modern antracit színű cserépfedés. A tetőtéri kiugró VM-zink fémlemez borítást kapott. 

Ügyfelünk véleménye

Miklósékat az interneten találtuk meg, ahol új házunk tervezéséhez kerestünk szakembert. Úgy gondoljuk, jó döntést hoztunk, amikor őket választottuk, mert pontos és megbízható munkát végeztek úgy, hogy közben minden kérésünket, észrevételünket igyekeztek figyelembe venni. Köszönjük a rugalmasságot is, amellyel a hirtelen jött változásokat is kezelték.

K.F. és F.M.

2015. 07. 28.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!