Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

            

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

YouTube

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

► PASSZÍVHÁZAK TERVEZÉSE

Fazekas Miklós - építész, minősített passzívház tervező

Nemzetközi minősített passzívház tervezői jogosultsággal is rendelkezem, amit a Németországi Darmstadtban székelő Passivhaus Institut állította ki részemre.


De mi is az a passzívház:

Az alacsony energiaigényű épületek közötti is extrém alacsony energiaigényével tűnik ki. A passzívház az alacsony energiaigényű házak továbbfejlesztett változata. A passzívház igyekszik minden részletében az épület veszteségeit a minimálisra redukálni és a keletkező nyereségeket a legjobban kihasználni. A ház tájolása, az extrém vastag hőszigetelés, háromrétegű nyílászárók, légtömör kialakítás és a hőcserélővel felszerelt szellőző-berendezés használatával érik el az alacsony energiafelhasználást. A ház aktívvá tehető napkollektor és egyéb megújuló energiaforrásokkal. A vastag hőszigetelés és a háromrétegű ablak nemcsak kiváló hő,- de hangszigetelő is egyben. A hőcserélőnek köszönhetően mindig friss a levegő ami por, pollen és egyéb szennyeződésmentes, és állandó hőmérsékletet, kiváló klímát biztosít. Azokat az épületeket nevezhetjük passzív háznak, melyek megfelelnek a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut) hivatalos minősítési rendszerének.

  |||||||||||||||||
Passzívház előnyei
Telekválasztás
Passzívház tervezése
Elvek, amit a tervezés során be kell tartani
Felújítás passzívház minőségben
Műszaki ellenőrzés
Passzív épületeink
Árajánlatot kérek
Kapcsolat
Passzívház az lehet ahol teljesül:
 • az épület fűtési energiaigénye nem haladja meg a 15 kWh/(m2év) értéket, vagy fajlagos fűtési csúcs hőszükséglete ≤ 10 W/m2
 • összes primerenergia-igénye nem több mint 120 kWh/(m2év) ebben benne van az összes, az épület működtetéséhez szükséges energiamennyiség: fűtés, használati melegvíz, háztartási és gépészeti villanyáram. (A primer energiaigény kiszámításakor a megújuló energiaforrások 0-nak, a gáz 1-nek, a villany 2,5-nek számít.)
 • légtömörsége legfeljebb 0,6 1/h.
 • a fűtési energiaigényt és az összes primerenergia-igényt PHPP-számítással, a légtömörségi értéket pedig méréssel (Blower-Door tesztel) kell igazolni.
 • Passzívház minősítéssel rendelkező anyagokból épül és az épület a Német Passzívház Intézet hivatalos minősítésével rendelkezik.

A passzív házat azért nevezzük passzívnak, mert szinte egyáltalán nincs Fűtési energia felhasználásaszükség aktív fűtésre. A kellemes hőérzet aktív fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható. Valamilyen fűtéstervezés ettől függetlenül is szükséges lehet ha kívánják. A kívánt hőmérséklet eléréséhez szükséges viszonylag alacsony hőmennyiséget főleg a napsugárzásból, illetve az épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből fedezik.

Fűtési energia felhasználása:
 • Passzívházak, max.: 1,5 m3 gáz/m2/év (kb. 15 kWh/m2/év)
 • Alacsony energiaigényű házak, max.: 7,0 m3 gáz/m2/év (kb. 70 kWh/m2/év)

A hagyományos téglaszerkezetű épületek 300 - 400 kWh / m2 / év energiát használnak fel. A passzívház a hagyományos épületszerkezetekhez képest 80 - 90 %, vagy akár 100 % energiát takarít meg. A passzívházban természetes úton óránként legfeljebb a levegő 60%-a cserélődik ki, még akkor is, ha a kinti és benti tér között 30 km/órás szélsebességnek megfelelő nyomáskülönbség alakul ki.Nyáron külső árnyékolók nélkül is 10% alatt van a valószínűsége annak, hogy 25 foknál magasabb lesz a benti hőmérséklet. A passzívház csak mintegy 20-25 %-kal kerül többe, mint egy korszerű mai épület, árát pedig a mai energiaárak mellett 10- 15 év alatt behozza. 


Passzívház előnyei a „hagyományos” épületekkel szemben:

 • Egy passzívház sokkal kevesebb energiát fogyaszt, így az épület Passzívházak tervezése | fm-epulettervezes.huhűtése és a fűtése is sokkal kevesebbe kerül, Extra kevés fűtési költséggel üzemeltethető a ház! (A világon egyre elterjedtebb az aktív fűtési rendszert nem igénylő házak tervezése, hiszen a hagyományos épületekhez képest akár 80-90% energiát takarít meg)
 • A külső határoló szerkezetek belső felülete sokkal melegebb, így alacsonyabb belső hőmérséklet mellett is ugyanolyan kellemesnek érezzük a hőmérsékletet.
 • Egy passzívházban nem kell számolni penészesedéssel.
 • A szellőzőrendszer szűrőin át kiszűri a bejövő levegőben található pollenek 70%-át és egyéb részecskéket, nem jut be a külső levegőből por, ezáltal tisztább levegőt szívunk be mint az épületünkön kívül.
 • A szellőzésnek köszönhetően a benti levegőből is elszívásra kerülnek a keletkezett szagok, az elhasznált levegő, ezáltal folyamatosan felfrissül, oxigéndús lesz a levegő minősége.
 • A hővisszanyerős szellőzés állandó kellemes friss levegőt biztosít az épületben külső hőmérséklettől, napszaktól, évszaktól függetlenül.
 • Ki lehet nyitni az ablakot, de nincs szükség rá, mert folyamatosan friss és tiszta levegő van a házban. Szellőztetni nem a nyílászárók nyitogatásával kell: ezt a nagy hatékonyságú hőcserés szellőztető berendezés oldja meg.
 • Kellemes, akár szobánként is szabályozható hőmérséklet
 • A jól tervezett és kivitelezett szerkezetkapcsolatok révén nem lesz huzat, a külső zajokból is kevesebb jut be mint a hagyományos épületeknél.
 • Egészségesebb életet lehet élni.
 • Minimális energiafelhasználással a CO2 kibocsátás is alacsony.
 • Általában nincs kémény, (nem fenyeget a gáz, vagy tüzelőanyag hiány)

↑ lap tetejére

Passzívház telekválasztás:

Nagyon fontos a megfelelő tájolású telek, célszerű egy hozzáértő Passzívház telekválasztás tanácsadásépítész véleményét kikérni. A ház tájolása ugyanis alapkritérium a benapozás biztosítása szempontjából, ám ez azt is magával vonja, hogy előfordulhat, a telek nem alkalmas passzívház építésére, vagy az önkormányzat nem engedélyezi az utcával nem párhuzamosan álló ház felépítését. Egy közben lévő erdő, vagy hegy, esetleg a szomszédos lakóház is beárnyékolhatja, alkalmatlanná teheti a telket passzívház építésére, de ha nem is lesz alkalmatlan, nagyon drága megoldásokkal lehet elérni a kívánt eredményt a kivitelezés közben.

Ha már van egy telek, amit szeretne megvásárolni, küldje el a térképkivonatot, (ha rendelkezik vele) e-mailben, vagy adja meg a pontos adatokat, és a helyrajzi számot. A kiválasztott telek megvásárlása előtt ellenőrizzük a beépítési lehetőségeket, feltételeket, esetleg korlátozó tényezőket. Figyelembe vesszük a szomszédos épületek kialakult beépítési módjait, utánajárunk, hogy a tervezett beépítési módra egyáltalán alkalmas-e a telek. Helyszíni bejárással is ellenőrizzük, hogy a megvásárolni kívánt telken megépíthető –e az energiatudatos épület. (Szaktanácsadásunk telekvásárlás esetén.)

↑ lap tetejére

A passzívház tervezése:

Célunk megrendelőink igényeinek maradéktalan kielégítése. Passzívházak tervezéseEnergiatakarékos, jó minőségű, értékálló, tartós, könnyen kezelhető épület megalkotása.

Passzívház alapvetően mindenfajta építészeti stílusban megvalósítható! A passzívház nem egy különleges, egyedi, másutt nem használt technológiák és anyagok felhasználásával tervezett és megvalósított épület, hanem "mindössze" a már ismert építési eljárásokkal és anyagokból létrehozható, nagyon jó minőségű ház, amely annyiban tér el bármely más épülettől, hogy megfelel három - a fajlagos fűtési energiaigényre, a légtömörségre és a fajlagos összes primerenergia-szükségletre vonatkozó - peremfeltételnek.

Egy hagyományos épület esetében is, de itt különösen fontos a jó tervezési program összeállítása! A tervezés: komplex feladat. Nagyon fontos a tervezőnek az épületfizikai szakismeret megléte, az energiatudatos tervezés és az építészeti megjelenés összehangolása. Passzívháznál a cél a hőveszteség minimalizálása és a belső hőnyereség maximalizálása (emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó). Tervező, statikus, energetikus, gépész, gyakorlott kivitelező, mind egy alkotó csapat tagjai. Az épület gazdaságossá válása majd a használat során az ő együttes munkájukból adódik.  Ha passzív minősítést (is) szeretne épületének, akkor már a tervezés alatt szükség lesz egy auditorra, aki felügyeli a tervezést, majd a kivitelezést, szaktanácsaival segítséget nyújt. A szakértő segítsége nélkül szinte lehetetlen a „minőségellenörzött passzívház” megkövetelt magas szintjének elérése. Egy passzívház majdani működése, számtalan egyedi tényező összehangolt együttes munkája miatt valósul meg. Ezeket be kell tartani. Anyagokban, szerkezetekben, sokféle variáció áll a rendelkezésre, adottságoktól, igényektől függ, hogy mikor melyik kerül alkalmazásra. Egy passzívház engedélyezési (bejelentési) terv, PHPP számítás, és komplett kiviteli tervekkel együtt valósítható meg.

↑ lap tetejére

Elvek a passzívház tervezése során: 

Hogy mire kell figyelni, és milyen követelményrendszernek passzívház légcserekell megfelelni, a passzívház vagy egy energiatudatos épület tervezésekor, avval az építésznek kell elsősorban tisztában lennie! A mi feladatunk tájékoztatni az Építtetőt ezekről a követelményekről, aki az ismeretek birtokában, a tervezés különböző fázisaiban, felelősségteljesen tud majd dönteni a tervezett épülettel kapcsolatban.

Az épületszerkezeti részletek tervezését már a vázlatterv készítésével párhuzamosan el kell kezdeni. Pl. a gépészeti berendezést el lehet helyezni a pince részben, ez egyféle megoldás. A pince nélküli épületeknél az épület egy másik részében a termikus burkon kívüli helyiségben, vagy a tető alá is elhelyezhető a berendezés. A nyílászárók passzívházablakok, termikus burok veszi körbe az épületet és légtömör tervezésű szerkezetek.

Tehát az elvek:

 • Megfelelő tájolással rendelkező telek.
 • Épület déli tájolású legyen: a passzívházban a szoláris energianyereség nagy jelentőséggel bír. Az energetikai méretezést segíti a déli irányú elhelyezése a házban a lakó és tartózkodási helyiségeinek, de nem elsődleges feltétel. Kiegészítik az optimális tájolást, a napfényt és meleget is beeresztő ablakfelületek, melyek mérete a homlokzati felület maximum 40 %-a lehet. Az északi oldalon elhelyezkedő ablakok ezzel szemben inkább kicsik. Ide célszerű elhelyezni pl. a mellékhelyiségeket, lépcsőházat, garázst.
 • Passzívházablakok és üvegezések kiválasztása: az ablak, mint komforttényező! A passzívházablakok kiválasztása hasonlóan összetett feladat. Az üvegezésnek éppúgy, mint a keretnek meghatározott követelményeknek kell megfelelnie. Ezenfelül, kizárólag az ablakok külső falba történő szakszerű beépítése az, ami garantálja azok megfelelő működését a minimális hőveszteség szempontjából, miközben a lehető legnagyobb szoláris nyereség érhető el a közép-európai télben. 3 rétegű, nemesgázzal töltött üvegezésű hőszigetelt ablakszerkezetek tervezése (ablak nemcsak kiváló hő-, de hangszigetelő is).
 • Zárt épülettömeg: mivel a meleg nagy része a felületeken keresztül távozik, ezért a passzívháznál célszerű elkerülni a felesleges és értelmetlen felületnövelést. A kiegészítő erkélyeket, kiszögelléseket a legszükségesebbre kell csökkenteni, ill. azok kialakítását javasolt elkerülni. Ha a tervezési program megengedi, akkor ésszerű megoldás lehet a mellékfunkciókat (tárolókat, vagy hasonlókat) az épület úgynevezett „termikus burkán” kívül elhelyezni.
 • Nyári hővédelem kialakítása, árnyékolók használata stb.
 • Extra hőszigetelés.
 • Légtömörség biztosítása! A légtömör építkezés azt jelenti, hogy a házból sehol sem szökhet a levegő a réseken át. A szabvány szerint a teljes levegőmennyiség 60%-a távozhat egy óra alatt a szándékos levegőforgatáson kívül.
 • Nagy hatékonyságú szellőző berendezés hőcserélővel, földhő hasznosítással (a rendszer állandó friss levegőt és egyenletes klímát biztosít, nemcsak pormentesen, de penészesedés-mentesen is.) Gépészeti rendszer részleteinek tervezése: (szellőztetés és hővisszanyerés) kizárólag egy szakszerűen méretezett és ellenőrzött szellőztetőrendszer garantálhatja a passzívház szükséges mennyiségű, előmelegített, friss levegővel történő ellátását. Ezzel párhuzamosan fontos szempont a légcsatornák vonalvezetése (lehetőleg rövid úton) és a legalkalmasabb anyagválasztása (lehetőleg sima falú). A gépészeti tervezésben fontos szerepet játszik továbbá a szellőztetőrendszer energiahatékonysága (hőcserélő és légáramlás), valamint a zaj- és tűzvédelem. Az említetteken kívül az épülethez tartozó többi gépészetet is ugyanilyen átgondoltan kell tervezni.
 • Fal, tető, padló szerkezetekre előírt hőtechnikai értékek elérése
 • Falszerkezet tervezése: itt olyan alapvető döntést kell hozni, hogy masszív vagy könnyűszerkezetes épület létesüljön-e. Ezen döntés alapján kerül meghatározásra a falak, födémek, padlók, tetők rétegrendje, a hőszigetelés optimális vastagsága stb., melyeket nem csupán hőszigetelő képességük, hanem egyéb épületfizikai tulajdonságaik alapján kell kiválasztani, azt is mérlegelve, gazdaságilag mennyire éri meg az adott anyag alkalmazása.
          Falszerkezetek lehetnek: (sokféle építőanyag és szerkezet áll rendelkezésünkre. pl.)
         - Favázas szerkezetek befújt vagy tartóvázas hőszigeteléssel, vakolva, vagy faburkolattal.
         - Polisztirol keményhab zsaluelemek beton kitöltéssel (Isorast, Pro-concept)
         - Kerámia, pórusbeton vagy mészhomok tégla falazatok ásványgyapot, polisztirol vagy cellulóz  (újrahasznosított  újságpapír), kétkomponensű poliuretánhab hőszigeteléssel, vakolva vagy különböző homlokzati elemmel burkolva
         - Masszívfalazatok hőszigeteléssel és két szellőztetett légréteggel, vakolva vagy különböző homlokzati elemmel burkolva
 • Feltétel a hőhídmentes szerkezetek tervezése, a hőhíd kialakulásának a megakadályozása is. Hőhídmentes és légzáró építés: a passzívházak esetében további kihívás az épület termikus burkának teljesen hőhídmentes és légzáró mivoltának biztosítása. Az olyan összetevők, mint hővisszanyerés, ellenőrzött szellőztetés, passzívházablakok vagy a külső szerkezetek nagyfokú hőszigetelése, kizárólag az említett feltételek teljesülésével működnek megbízhatóan. Épp ilyen döntő a jelentőségük a legmagasabb fokú lakókomfort és az épület károsodásának elkerülése szempontjából.
 • Az alacsony energiafelhasználás tervezése kiegészülhet napkollektorral és egyéb megújuló energiaforrásokkal.
 • Fűtési hő számítása: A tervezés alatt folyamatosan ellenőrizni kellPasszívház - PHPP számítás - nem kis feladat!számításokkal. Már a korai tervezési szakaszban is javasolt az eltérő tervvariációk fűtési hőszükségletének ill. energiamutató számának rendszeres ellenőrzése. Így a tervező, és az építtető is értékes információkat kap.
 • Minőségellenőrzés, szükséges PHPP számítás: (Passivhaus-Projektierungs-Paket program a darmstadti (D) Passzívház Intézet fejlesztett ki): azaz a passzívház minőség ellenőrzése számítással. A PHPP segítségével pontosan ellenőrizhető a tervezett épületszerkezeti és gépészeti részletek alkalmassága és az esetleges gyenge pontok még időben módosíthatók. Csak a PHPP pozitív eredménye alapján kezdhető meg a tervszerinti kivitelezés.
 • Egy passzívház csak komplett kiviteli tervekkel együtt valósulhat meg.

                                                                                                                                                           ↑ lap tetejére


Felújítás passzívház minőségben!

Egy meglévő épület sem kizáró ok!

Passzívház felújítás tervezése Egy meglévő épületet is át lehet alakítani energiatakarékossá megfelelő tervezéssel, és kivitelezéssel. Mint az újonnan tervezett épületek esetében, a passzívház követelményrendszernek megfelelően javul a komfortszint, a levegő minősége, és nem kell annyit fizetni az elhasznált energiáért mint a felújítás előtt. A külső falak és a nyílászárók felületi hőmérséklete a sarkoknál is meleg marad, nem alakul ki páralecsapódás. Szellőzőrendszer kerül beépítésre, ezáltal állandóan friss lesz a levegő, a penészképződés szinte kizárt. Ugyanazt a komfort szintet élvezhetik a házban élők, mintha az épületet passzívháznak tervezték volna.

Igaz, a felújításnál soha nem lehet olyan jó energiaértéket elérni mintha azt kimondottan passzívháznak tervezték volna, mert vannak az épületnek olyan adottságai, amin nem lehet változtatni, csak esetleg javítani. Ilyenek például: az épület tájolása, ezáltal a benapozhatósága, vagy a hőszigetelést nem lehet az épület alatt elhelyezni, de erre is vannak már jól bevált megfelelő megoldások.

Így itt a cél:

A már jól bevált passzívház-komponensek beépítésével a meglévő épületek fajlagos fűtési energiaigénye 10-30 kWh/(m²év) értékre szorítható vissza, s ez akár 90%-os megtakarítást is jelenthet. Egy felújítást, amely eléri a 30 kWh/(m²év) fajlagos fűtési energiaigény szintet, egyenértékűnek szokták tekinteni a 15 kWh/(m²év) elért új építéssel.

Mikor célszerű a felújítás?

Ha a ház már amúgy is felújításra szorul akkor a leggazdaságosabb elvégezni, az energetikai felújítással összekötni. Ha már esik le a vakolat, vagy a nyílászáró cseréje épp aktuális, vagy a tetőszerkezet öregedett el, netán vízszigetelni kell a lábazatot. Így „két legyet ütünk egy csapásra”. Energiatakarékosabb lesz az épületünk, és nem társul „felesleges” költségekkel az amúgy is felújításra szoruló épület.

A komplex energetikai felújítás lenne mindig a legegyszerűbb megoldás, de ha ezt a gazdasági lehetőségek esetleg nem teszik lehetővé, akkor át kell gondolni, hogy mit, és milyen eredményt szeretnének elérni a felújítás során. Egy átgondolt tervezéssel fokozatosan, szakaszosan is megvalósítható az energetikai felújítás, amelyeknek önmagukban is meg kell állniuk a helyüket.

A tervezéssel indul:

Mint az új épületek esetében itt is fontos a hangsúlyt kap a tervezés. Meg kell ismerni az épület minden paraméterét, a meglévő adottságokat. Meg kell tervezni, a csomópontokat, azt hogy milyen szerkezetek kerüljenek beépítésre, hogyan lesz az épület a leggazdaságosabban energiatakarékos. Egyes szerkezeti megoldások amiket meg kell oldani: például:

 • egymással párhuzamosan az épület légzárását és a szellőzését is. A nyílászárók cseréje és a hőszigetelési rendszer felújítása is növeli az épület légtömörségi állapotát. A lakás szellőzését egy hővisszanyerővel ellátott légkomfort berendezés szolgáltatja.
 • A padlószerkezet: utólagosan hőszigetelni kell!
 • A külső fal és a tető csatlakozása: kritikus hely a magastető szigetelésekor
 • stb...

Az előnyök egy passzívházzá felújított épületben is ugyan olyanok, mint az új építésű passzívházban, a „hagyományos” épületekkel szemben:

 • Egy passzívház sokkal kevesebb energiát fogyaszt, így az épület hűtése és a fűtése is sokkal kevesebbe kerül. A külső határoló szerkezetek belső felülete sokkal melegebb, így alacsonyabb belső hőmérséklet mellett is ugyanolyan kellemesnek érezzük a hőmérsékletet.
 • Egy passzívházban nem kell számolni penészesedéssel.
 • A szellőzőrendszer szűrőin át kiszűri a bejövő levegőben található pollenek 70%-át és egyéb részecskéket, nem jut be a külső levegőből por, ezáltal tisztább levegőt szívunk be mint az épületünkön kívül.
 • A szellőzésnek köszönhetően a benti levegőből is elszívásra kerülnek a keletkezett szagok, az elhasznált levegő, ezáltal folyamatosan felfrissül, oxigéndús lesz a levegő minősége.
 • A hővisszanyerős szellőzés állandó kellemes friss levegőt biztosít az épületben külső hőmérséklettől, napszaktól, évszaktól függetlenül.
 • Ki lehet nyitni az ablakot, de nincs szükség rá, mert folyamatosan friss és tiszta levegő van a házban. Szellőztetni nem a nyílászárók nyitogatásával kell: ezt a nagy hatékonyságú hőcserés szellőztető berendezés oldja meg.
 • Kellemes, akár szobánként is szabályozható hőmérséklet
 • A jól tervezett és kivitelezett szerkezetkapcsolatok révén nem lesz huzat, a külső zajokból is kevesebb jut be mint a hagyományos épületeknél.
 • Egészségesebb életet lehet élni.
 • Minimális energiafelhasználással a CO2 kibocsátás is alacsony.

Mint ahogy az fent látszik az új épületek tervezése mellett természetesen vállalunk meglévő épület átalakítását, energiatakarékos épületté. Egy meglévő épületet is passzívház minőségű épületté lehet tenni, de mint ahogy azt új épület esetében is mindenre kiterjedő tervezéssel, megfelelő kivitelezéssel, és műszaki ellenőrzéssel érhető el a kívánt minőség!   

Referencia épületünket a lap alján tekintheti meg!

                                                                                                                                                           ↑ lap tetejére

                                                   

                                                   


Műszaki ellenőrzés:

A kivitelezés kísérése és a helyszíni minőségbiztosítás!

A műszaki ellenőrzésnek nagyon fontos szerep jut a passzívház Blower-Door teszt - műszaki ellenőrzés kivitelezése során. Azt, hogy a helyszínen valóban a részlettervek gyakorlatba történő pontos átültetése történik, képzett és hozzáértő műszaki ellenőr szükséges. Az építtető számára kizárólag a megfelelő műszaki ellenőrzés nyújtotta minőségbiztosítás adhat bizonyosságot a passzívház-minőség betartásáról. A helyszíni minőségellenőrzés leglényegesebb elemei:

 • A teljes „termikus burok”, valamint ennek vezetékek és csatornák általi áttöréseinek légzáró kialakítása
 • Minden épületszerkezeti részlet hőhídmentes kialakítása, különös tekintettel a csatlakozó szerkezetekre és külső nyílászárókra
 • Az egész gépészet minőségellenőrzése
 • Nyomástesztek elvégzése, a légzárás ellenőrzésére az egész építés során
 • Szellőztetőcsatornák és melegvíz-vezetékek megfelelő hőszigetelése
 • A szellőztetőkészülék hozzáférésének biztosítása szűrőcsere, légáramlások beállítása stb. elvégzéséhez

A műszaki ellenőr feladatáról, tevékenységéről, és alkalmazásáról bővebb információt a műszaki ellenőrzés menünk alatt olvashat.

                                                                                                                                                         ↑ lap tetejére


Passzív épületeink:

Új épület - Modern Passzívház - Vecsés (12654-P)

Hasznos (nettó) alapterület: 274 m2 - Új építés. Földszintes, lapostetős. A gépkocsi tároló a termikus burkon kívül kapott helyet. 
LEÍRÁS az épületről és galéria
Tervező: Fazekas Miklós építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező


Új épület - Modern Passzívház - Budapest XVII. (24072-P)

Hasznos (nettó) alapterület: 169 m2 - Új építés. Kétszintes, lapostetős. A visszafogott világos színek helyett az extrémebb színösszeállítás mellett döntött a család. A gépkocsi tároló a termikus burkon kívül kapott helyet. 
LEÍRÁS az épületről és galéria
Tervező: Fazekas Miklós építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervezőÉpületfelújítás - Minimál Passzívház - Budapest XVI. (12031-P)

Hasznos (nettó) alapterület: 118 m2 - Meglévő épület teljes átalakítása, modernizálás, Passzívház minőségben!
A ház tervei mellett a meglévő gépkocsi tárolót is átterveztük és a minimál családi házhoz igazítottuk.
LEÍRÁS és épületről és galéria
Tervező: Fazekas Miklós építész, minősített passzívház tervező, tartószerkezet tervező


↑ lap tetejére

Építészirodánk megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

A passzívházaké a jövő!


Ha kérdése van a passzívházzal, forduljon hozzám bizalommal.

Fazekas Miklós

Kapcsolat

Árajánlatot kérek


További családi házaink »

 

  ↑ lap tetejére

főoldal