Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

            

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

YouTube

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

TERVEZÉSRŐL

» ÍGY TERVEZÜNK MI!

MODERN - MINIMÁL EGYEDI HAGYOMÁNYOS FALUSIAS
Kerítéstervek A tervezésről...

EGYEDI,  ÉRTÉKÁLLÓ  ÉPÍTÉSZET!
GAZDASÁGOS  ENERGETIKAI  MEGOLDÁSOK!
JÓL  HASZNÁLHATÓ  TÉRKAPCSOLATOK!

↓ ↓ ↓

Ön is ilyen otthont szeretne?

Ha a válasza igen, akkor bár egy kicsit hosszú, és néhol kemény, de érdemes elolvasnia ezt az oldalt.


» OTTHONT szívvel - lélekkel. EGY ÉLETRE! Mi ezt nyújtjuk!

Minden ember más, más filmeket nézünk, más ételeket szeretünk, más zenét hallgatunk, mindenkinek más tetszik, ez így van jól. Igaz ez az épületekre is! Az általunk bemutatott épületek sem egyformák. Magukon viselik tulajdonosaik ízlését, elképzeléseit. De mégis, ezeket mi terveztük, de nem magunknak, nem Önnek, hanem a tulajdonosaiknak.

A kiválasztás:

Nagyon sok építész között lehet válogatni. Mielőtt dönt olvasson, tájékozódjon. Sok család csak azután jön  rá, hogy ötlettelen a háza, fénytől mentes és sötét, és nem utolsó sorban zeg-zugos vagyis rossz az elrendezése miután már elköltötte a teljes vagyonát a házra és végre beköltözött az elkészült otthonába. Ekkor már késő "falakat tologatni", ha ez megoldás lehet. De eladni is nagyon nehéz lesz így, ha egyáltalán sikerülne is. Tehát nincs más választás, ebben kell élni.

Szemben azokkal a családokkal akik szinte ugyanannyit költöttek a házukra, világos terekkel, és jól szervezett elrendezéssel, magas használati értékkel. Ők örömmel mennek haza, nap mint nap. Csak Önön múlik, hogy melyikben fog élni.

Nálunk örömmel fog hazatérni.

Így megy ez: Ha elképzeléseik vannak, vázlatokat is készíthet, de csak ha mindenképpen szeretne. Ezek igazán arra jók, hogy saját magának letisztuljon milyen helyiségekre is van konkrétan szüksége, ezzel nincs semmi probléma, sőt, tegye is! Ha viszont úgy gondolja, hogy a megrajzolt álmot nekünk "Csak át kellene rajzolni, majd beadni...", akkor nem jó helyen jár, kérem ne is olvasson tovább.

Tehát maga a tervezés: (ezen az oldalon csak gondolatokat írok le, a részletes Tervezés menetét itt olvashatja.) Ha hoz is vázlatot azt persze átbeszéljük, de alaprajz nekünk nem szükséges. Mi megismerjük Önt és az elképzeléseit a megbeszéléseken, ami sokszor baráti beszélgetésre hasonlít. Ehhez  hozzátesszük a sokéves szakmai tudásunkat. A következő megbeszélésen amikor már megmutatjuk az általunk készített alaprajzi variációt, Önnek is látható lesz a különbség a saját vázlatához képest. Ez nem meglepő. Ön szabadidejében foglalkozik ezzel, próbálja valahogyan összerakni. Nekünk viszont ez nemcsak a szakmánk, hanem a hivatásunk is, amit magas-fokon végzünk. Tehát nyugodtan ránk bízhatja.

Az egyik Ügyfelünk mondta ezt nekünk: 

"Sohasem fogok elköltözni, de ha mégis, akkor ez annyira jó, hogy viszem magammal a házat is!"  

Ha mellettünk dönt egy életre lesz háza!


» A TÉRBEN OTTHON VAGYUNK!

Ez a jelmondatunk is! Mi ebben a szellemben alkotjuk a házainkat, de mit is jelent ez pontosan? Kiegészítve az előző gondolatot, ahhoz, hogy jól érezzük magunkat egy házban, ahhoz jó alaprajzi elrendezés szükséges, praktikus megoldásokkal, okos térszervezéssel, és élhető világos TEREKKEL! Nem a drága burkolatokon, igényes anyaghasználaton múlik az ember térérzete. Tér vagy van, vagy nincs. Bútort, burkolatot bármikor cseréhet, de a TÉR érzetét nem pótolja semmi. Ez (is) tervezés kérdése. Rá kell bízni arra, aki ehhez a legjobban ért. Többek közt ettől is lesz maradandó és értékálló az otthon amiben majd lakni fog.

Ez lesz az a hely ahol jól érzi majd magát, ahová jó hazamenni.

Nálunk ez be is igazolódik az Ügyfeleink visszajelzései alapján. Ha ilyen háza lesz, nem utolsósorban a barátai is Önnél érzik majd jól magukat. Ha viszont nem szeretné Őket mindig ott látni, és dicséreteket kapni, akkor ne mutassa meg nekik a házát.

Ha még mindig ilyet szeretne akkor olvasson tovább...


» KREATÍV, MODERN, és ÉRTÉKÁLLÓ KÜLSŐ tömegformálás.

A belső terek szervezettsége, elrendezése nagyon fontos, itt éljük mindennapjainkat. Mindemellett az épületnek  korszerűnek, és gazdaságosan fenntarthatónak is lennie kell! És itt jön szóba a harmadik szempont, mégpedig az ugyancsak nagyon fontos külső megjelenés. Egy ház alaprajzi kialakítása sok esetben nem határozza meg a konkrét homlokzat kialakításának egyetlen módját. Vagyis, többféle stílus, anyaghasználat, megjelenés rendelhető hozzá. Ezt több házunknál be is mutattuk. Itt jegyzem meg, egy fontos gondolat:

Az esztétika nálunk nem megy / mehet a funkció rovására!

Az értékállóság:  az Építtetőink hosszútávban gondolkoznak. Sokan nem 10-20, hanem legalább 50 évre, vagy más megfogalmazásban mint ahogy az elején is írtam, OTTHONT EGY ÉLETRE terveznek építeni. A minimum elvárás, hogy ne legyen elavult, inkább előremutató, mind építészeti és mind gépészeti szempontokból egyaránt. Az építészeti divatos stílusok jönnek, majd mennek is. Ilyen mostanság a mediterrán stílus, ami lecsengőben van. Természetesen mi is terveztünk ilyen épületeket, azoknak is megvan  a maga szépsége, bár nekünk nem annyira tartozik a tervezési profilunkba. Pár éve volt olyan megrendelőnk aki határozott mediterrán stílusú házat szeretett volna terveztetni, de az első beszélgetésen sikerült meggyőzni Őt, és egy modern épület megépítése mellett döntött. Azóta többször is elmondta már, hogy milyen jó döntést hozott annak idején. Épületeinket bármelyik építészeti stílusban megtudjuk valósítani. 

De Mi leginkább a modern irányzatokkal tudunk azonosulni! 

A minimál vagy modern épületeket, és építészeti megjelenési formákat egyre több Megrendelőnk kéri, nagy örömünkre. Nem túlcicomázott épületek ezek, mint a korábbi lecsengő irányzatok. Ha körbenéznek szűk hazánkban, vagy a világban, egyre több a modern tömegformálással kialakított épület. Ezek az épületek a saját megjelenésükkel, tömegükkel, tereikkel, visszafogottságukkal, és néhol dinamikájukkal, a maguk egyszerűségében válnak mégis izgalmas, és érdekes épületekké. Ezáltal kortalanná, és egyben  értékállóvá! Stílusirányzatokban is mindenkinek más tetszik, de érdemes elgondolkozni a maradandóságon. 


» KÉSZÜL 3D LÁTVÁNYTERV?

A válasz: Igen. A tervezés egyik kulcsfontosságú része, tehát nálunk mindig!

Szintén fontos állomás a tervezésben. A sík, kétdimenziós homlokzati rajzokat nagyon kevés Megrendelőnk tudja értelmezni, és ezáltal látni térben is a majdani valós házat. De ez nem probléma ha Ön is így van ezzel. Mi térben is látjuk azt, de mivel nem magunknak tervezünk, ezért jogos az igény, hogy a Ön is lássa a leendő épületet. A cél, hogy a látványtervek segítségével már a tervezés szakaszában Ön valósághű képet kapjon a még csak a tervezőasztalon létező házáról. Ezért kívülről, minden irányból bemutatva, renderelt, kiváló minőségű 3D látványtervekkel mutatjuk be Önnek az otthonát, amit így körbe is tud járni. Megmutatjuk a majdani valós színeket, formákat, részleteket. A 3D segítségével a síkból térbe váltva láthatóvá, jól értelmezhetővé válnak mindenki számára a látottak. Ezeknek a látványterveknek a segítségével rengeteg későbbi félreértés (én nem így gondoltam, nem ezt akartam...) megelőzhető.


» A MEGVALÓSÍTÁS. Hiába jó a terv...azt is el lehet rontani.

Terv kell ez egyértelmű, nem célunk a felesleges tervgyártás amit elő sem vesznek, Mi minden házunkhoz annyi tervet készítünk, amiből egy minőségi épületet a jó szakemberek megtudnak valósítani. Az egyszerűbb épületszerkezetekhez kevesebb terv kell, a bonyolultakhoz értelemszerűen több.

De a jó épületmegvalósításhoz kevés a jó terv, azt meg is kell tudni valósítani. Tehát jó kivitelezőt kell választani! Aki megtudja, és meg is akarja szakszerűen, a terveknek megfelelően építeni!   

És kulcsfontosságú, hogy ne változtassák, módosítgassák a terveket.

Ma már kevésbé jellemző, de még akad, hogy az Építtetők is gondolnak még ezt-azt, ide vagy oda. Inkább a kivitelezők akik rábeszélik a Megrendelőt a változtatásra, ilyen-olyan ürüggyel. Bár megtudnák valósítani a terven látottakat  mégsem akarják. Azt mondják: azt úgy nem lehet..., a terv a rossz..., mert ahogy Ők mondják higgye el úgy könnyebb lenne..., meg szerintük olcsóbb is..., stb. Nekik mindegy a végeredmény. Nem ők fognak majd benne lakni, hanem Ön. Ezt jó ha tudja. Csak akkor fogja ugyanazt a házat látni a valóságban is mint a terveken, ha nem változtat semmin, és minőségi kivitelezőt választ!

Jó szakemberek, vagy kivitelező gárda kell a megfelelő kivitelezéshez. Ez (is) kulcsfontosságú!

Azért jócskán vannak manapság már olyan szakemberek is akiknek ugyanúgy fontos a minőségi munka. Ők ebből élnek, és a jó hírük hozza a további megbízásokat számukra. Legtöbbjük nem is hirdet, mert ajánlás útján egymásnak adják az Ügyfelek. Őket célszerű hamar lefoglalni a munkára, és netán érdemes is rájuk várni, mert így biztos lehet benne, hogy egy minőségi ház valósulhat meg, amiben Ön lakik majd!  


» Összefoglalva: MIT NYÚJTUNK MI!

■ Több mint 25 éves szakmai tapasztalatunkat.
■ Ha igénylik, szakági társtervezőink magasszintű szakmai tudását.
■ Minőségi, részletgazdag tervkidolgozást.
■ Ingyenes 3D látványtervezést.
■ Nem csak esztétikus, de funkcionálisan is jól használható épületeket tervezünk.
■ Gazdaságossági szempontokat is figyelembe veszünk.
■ Az épület majdani fenntartási költségét szem előtt tartva, energiatakarékos házakat tervezünk.
■ Minősített PASSZÍVHÁZAKAT is tervezünk.  
■ A kivitelezés közben is számíthat ránk. Tervezői támogatással és tanácsadással állunk    
   rendelkezésére. Igény esetén, segítünk a megfelelő kivitelező kiválasztásában,
   mesterembereket, építési vállalkozókat, generál kivitelezőt ajánlunk.
■ Ha műszaki ellenőrzéssel is megbíz minket, az Ön érdekeit képviselve garantáltan a terveknek
   megfelelő minőségű és szakszerű épület valósul meg a kivitelezés folyamán.


» CSAKIS A MINŐSÉG!

Mi nem a mennyiséget, hanem a minőséget helyezzük előtérbe!

Magasszintű, részletgazdag minőségi terveket készítünk.

A tervezés alatt a Megrendelőink igényeinek maradéktalan, megbízható és pontos kiszolgálása a célunk.

Üzletpolitikánk:

A lehető legmagasabb minőségű szolgáltatásokat biztosítsunk minden Ügyfelüknek.


» AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK! :)

Irodánk a több mint 25 év alatt több száz épületet, középületet, és ipari épületet tervezett, amire nagyon büszkék vagyunk! De még többet jelent számunkra, hogy Ügyfeleink is pozitívan gondolnak vissza a tervezés és kivitelezés időszakára.

Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy sok Ügyfelünk a beköltözés után meghívott minket, hogy nézzük meg, hogy milyen is lett az általunk tervezett épület külső és belső harmóniája.

Még többen telefonon informáltak, hogy köszönik a segítséget, a házat, amiben laknak szeretik, jók a térkapcsolatok, jól érzik benne magukat.

Előfordult, hogy felkértnek egy ház tervezésére, és mikor megépült, a tágabb családból, vagy ismeretségi körből megkeresnek tervezés céljából, mert tetszik nekik az épület egyedisége, a jól kihasználható terek kapcsolata és tervezéssel bíznak meg minket.

De vannak már visszatérő Ügyfeleink is, nekik több épületet is terveztünk, ilyen-olyan célból. Van akiknél bővül a család, és van akiknél a gyerekek repülnek ki. Több olyan Ügyfelünk is van, aki ilyen-olyan céllal, de építkezik, költözködik és újból minket választ.

Pár éve összefutottam egy Ügyfelünkkel, aki akkor már 10 éve a felépített házában lakott, és elmondta, hogy nagyon büszke a házára. Majd hozzátette, hogy a ház másoknak is nagyon tetszhet, mert az utcába tévedő idegenek először csak megállnak nézegetik, majd le is fotózzák azt.

Ügyfeleink véleményét a képre kattintva elolvashatja >>>


KÖSZÖNJÜK!

Itt szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat és a lehetőséget, hogy minket választottak és ilyen házakat alkothattunk.

Reméljük hamarosan lehetőséget kapunk, hogy az Ön Családi házát, Passzívházát vagy
Energiatakarékos épületét
is mi tervezhetjük meg.

 

Ha érdeklik Önt ezek a megoldások, akkor várjuk ajánlatkérését.


» UTÓIRAT : a csak ALAPRAJZOT kérőknek...

Alaprajzot, adatokat, méreteket, sokan kérnek a házainkról. Ezek az információk nem publikusak, amit nem osztunk meg, nem teszünk közzé a honlapon, és nem küldjük el külön kérésre e-mailben sem.

Meg is magyarázzuk miért.
■ Szerződésben foglaltak: Alaprajzi, és egyéb konkrét adatokat a Megrendelőkkel kötött szerződésünk szerint, nem adunk/adhatunk ki, vagy osztunk meg nyilvánosan a közzétett épületeinkről.

■ Vagyonvédelmi szempontok: Gondolom Ön sem szeretné, ha a házát bárkinek kiadnánk.

■ Vagy pont ugyanilyet építene más, netán a szomszéd. Ön Örülne?

■ Ügyfeleink védelme, személyes információk : Nem adjuk ki senkinek!

■ Szerzői jogok, ezek a mi szellemi termékeink: Ha csak alaprajzot kérnek, akkor az a legtöbb esetben azt jelenti, hogy bár tetszik az épület, ezért is szeretnék megnézni az alaprajzot. De nem velünk kívánják azt megterveztetni. Ha más tervezőt választ, nyugodtan tegye, de akkor tervezze meg Ő a kívánt alaprajzot is.

■ Adaptálás: Hiába is választaná ki az alaprajzot nálunk ami tetszene, azt adaptálni kellene a meglévő telekre. Mi egyedi épületeket tervezünk, és nem adaptálunk! Mint ahogy a telkek sem egyformák, ezért nagyon nehéz is lenne, de egyébként sem. Több száz tervet készítettünk, és sokan ajánlás útján jöttek/jönnek ma is hozzánk. Mindenkinek tudunk személyre szabottan, a saját igények figyelembevételével tervet készíteni, attól lesz majd jól használható Önnek az elkészült ház. És higgye el, mindenkinek más a jó! Ha belelapoznak egy építészeti újságba, vagy az interneten néznek körbe, sok alaprajzot, tömegformát látnak. Az egyiken ez tetszik, a másikon más, az alaprajzot illetően szintén ugyanez a helyzet. Vagy kisebb kellene, vagy nagyobb, vagy hiányzik belőle egy-két helység. Vagy ha a darabszám még stimmelne is, csak az elrendezés Önnek "katasztrofális". Már át kell tervezni! Még ha minden stimmelne is a kiválasztott alaprajzzal akkor jön az, hogy nem fér rá a telekre. Vagy netán ráférne, de a szabályozás nem engedi azt abban a formában megvalósulni. Már át kell tervezni! És itt jön a következő probléma, de mi "csak" kicsit változtatnánk, a fent említett, vagy egyéb okokból, és szintén át kell tervezni az épületet. A tervezés nekünk nem okoz problémát, ezért is lett ez a hivatásunk.

Tehát: A tervek nálunk egyedileg készülnek. A környezet, a telekadottságok, méret, beépítési módok, tájolás, a betartandó kötelező szabályozás, és a legfontosabb a Megrendelői igények alapján. (hányan lakják, szoba és egyéb helyiségek száma, mérete, egyedi kérések stb.)

■ Nem láthatunk egyetlen alaprajzot sem? : Alaprajzi és egyéb terveket természetesen a konkrét tervezést megelőzően a megbeszélések alatt szoktunk mutatni ha kérnek, de nem ez a fő vonal. Hanem az, hogy minél jobban megismerjük az adottságokat, a konkrét elképzeléseket és személyes igényeket. Ezáltal születik meg a Megrendelőnknek a saját "tökéletes háza". És ez csak az Övé. Az idézőjelet azért írtam, mert lehet, ha Ön ránéz egy-két épületünkre Önnek nem lenne az. Nem is Önnek készült, és nem nekünk vagy a szomszédnak. Annak kell tetszenie/megfelelnie, aki majd abba beköltözik. Neki örömet fog okozni, és az a lényeg! Nagyon sokat szoktunk dolgozni azon, hogy mindenkinek megtaláljuk a számára lehető legjobb megoldást. A tervezést megelőző beszélgetés több órát szokott igénybe venni, itt kölcsönösen megismerjük egymást, sokszor bizalmas információk is elhangzanak, ki hogyan is szeret/szeretne élni, ezt másoknak sosem adjuk ki. Sokszor a Megrendelők maguk sem tudják még eldönteni mit is szeretnének konkrétan, ekkor Mi javaslatokat teszünk. Fontos döntések előtt állnak, van hogy napokig gondolkoznak, de tegyék is, mert ez egy életre szóló döntés.

Egy jó ház, nem csak ház, alaprajz, tömegforma, hanem nagybetűvel főként OTTHON ahová öröm lesz majd hazatérni.


Ha Önt is ilyen OTTHONT szeretne, akkor várjuk ajánlatkérését.

↑ lap tetejére