A Hőkamerás vizsgálatot elsősorban Budapesten és Pest Vármegyében végezzük. 
Ha Ön az ország más területén kéri ezt a szolgáltatásunkat, arra egyedi árajánlatot adunk. 

Hőkamerás épületdiagnosztika

Termográfiás épületvizsgálat

A termográfia a testek által kibocsátott infravörös sugárzás detektálásán alapul, melyet a hőkamera az emberi szem számára értelmezhető hőkép formájában jelenít meg. Legnagyobb előnye, hogy a vizsgált szerkezet hőtechnikai hiányosságai megbízhatóan és roncsolásmentesen tárhatóak fel. 

Magas termikus érzékenységük révén megjelenítik a szigetelési hiányosságokat, hőhidakat, így az épület legapróbb hibái, a fellépő energia-veszteségek helyei, nedvesség, és légszigetelési hiányosságok is láthatóvá válnak. 

A rendkívül pontos mérési eredményeket nyújtó hőkamerás vizsgálat révén nem csupán a szigetelési problémák tárhatók fel, de a falban/padlóban futó víz- illetve fűtésvezetékek pontos elhelyezkedése, esetleges szivárgásai is.

Az épület egészéről és egyes részeiről készített hőtérkép felvételek pontosan megmutatják, hogy hol szökik az energia – és ezáltal a pénz is az üzemeltető zsebéből.
Az épületdiagnosztika terén az utóbbi évtizedek legjelentősebb változást hozó technológiai vívmánya a hőkamera, mely bármilyen lakó- vagy ipari ingatlan esetében alkalmazható.
Mire is lehet még használni? 
Az alkalmazhatóságuk nem merül ki az épületek szigetelési hiányosságaink és a hőtechnikai jellemzőik vizsgálatában.
Az alábbi pontok – a teljesség igénye nélkül – működésének alapjait és a felhasználás lehetőségeit mutatják be.
PENÉSZKÉPZŐDÉS megelőzése:
Hőkamera használatával kimutathatóak a penészedésre hajlamos területek (mint pl. falak, sarkok, mennyezet), a hőképen azonnal láthatóvá válnak a penészedéssel veszélyeztetett területek. A hőkamera méri a felszíni hőmérsékletet, vezeték nélküli páratartalom- és hőmérsékletmérőtől kapott adatokat használva kiszámítja a relatív felületi nedvességet. A relatív nedvesség láthatóvá válik a kijelzőn – a penészre hajlamos területeket a kamera a közlekedésilámpa-elv szerint jelöli; a veszélyeztetett területek pirossal, míg a kockázatmentes részek zölddel jelennek meg a hőképen.

NEDVESSÉG OKOZTA KÁROK vizsgálata:
A falak nedvesedésekor nem minden esetben a szivárgó vízvezeték a gondok okozója, az eldugult lefolyók vagy az eltömődött szűrők is okozhatnak károkat, valamint a falakon fel- vagy beszivárgó víz, az ereszek és vízelvezetők hibás kivitelezéséből is adódhatnak ázások. Hőkamera használatával megtalálhatók a padló nedvesedésének, vagy az esővíz beszivárgásának helye mielőtt a víz még nagyobb károkat okozna.

TÖMÍTETLEN NYÍLÁSZÁRÓK:
Az épületek energiaveszteségeinek jelentős részét okozhatják a rosszul záródó nyílászárók. Nem megfelelően beépített ajtók mentén a hideg levegő könnyedén beáramlik, míg a beltéri meleg levegő elszökik az épületből. Ennek eredménye a huzat, az elszivárgó hő és a magas energia-költségek. Hőkamerával leegyszerűsíthető a tömítetlen területek behatárolása, precízen meghatározható, hogy a fűtési energia hol távozik szabadon az épületből, így még az épületek burkolása előtt kijavíthatóak a megtalált hibák.

HAJSZÁLREPEDÉSEK lokalizálása:
A padló, a fal- és mennyezetfűtés korszerű, kényelmes és takarékos megoldás, alacsony víz-hőmérséklet mellett egyenletes meleget biztosít. Csőtörés gyanúja esetén gyakran csak a teljes fal vagy a padló felbontásával található meg a hiba helye. A burkolatok mögötti szivárgások is kimutathatók a fűtési és vízvezetékeknél egyaránt. Hőkamera használatával a padlófűtés és az egyéb, nehezen hozzá-férhető csővezetékek szivárgásai, bontás nélkül is pontosan lokalizálhatók, ezáltal elkerülhető a teljes terület felbontása, csökkenthetőek a károk és minimalizálhatóak a költségek.

FŰTÉSI RENDSZEREK, HŐLEADÓK ellenőrzése:
Hőkamerával egyszerűen és gyorsan, megbízhatóan ellenőrizhetőek a fűtés- és klíma / szellőztető rendszerek.
Egyetlen felvétel is elegendő az egyenetlen hőmérséklet eloszlások feltárásához, ezzel megbízhatóan kimutathatók az eliszaposodott és eltömődött, vagy levegős fűtőtestek.


A TETŐ SZIVÁRGÁSI PONTJAInak meghatározása:
A tetőszerkezetek átnedvesedett részei hosszabb ideig tárolják a napsugárzásból származó hőt, mint a sérülésmentes területek, így éjjelente egyenetlenül hűl le a tető. Az így keletkező hőmérséklet-különbség a hőkamerák képén pontosan megmutatja azokat a területeket, ahol a nedvesedés vagy szigetelés okozta problémák vannak. A hőkamera segítségével precízen behatárolható a javításra szoruló terület, ezzel komoly költségek spórolhatóak meg.

NAPELEMES RENDSZEREK komplex vizsgálata:
A napelemes rendszerek vizsgálatának két fő oka van: a hibakeresés és a teljesítmény ellenőrzése. Megfelelő hőkamerával még nagy távolságból is különösen jól ellenőrizhetők a kis és nagyméretű napelemes modulok. Azonosíthatóak és felülvizsgálhatóak a meghibásodott cellák, modulok és elektromos berendezések. A napsugárzás erőssége fontos paraméter, intenzitás értéke a hőképpel együtt elmenthető és így rendelkezésre áll a szoftveres kiértékelés során.

IPARI LÉTESÍTMÉNYEK vizsgálata:
Egy váratlan áramszünet a termelésben jelentős kiesést okoz. A termográfiai vizsgálattal kiszűrhető a meghibásodás küszöbén álló, túlmelegedő elektromos berendezés. Ezen ellenőrzések következtében jelentősen javulhat a tűzbiztonság, csökkenhet a leállások miatti bevétel kiesés és a meghibásodások miatti veszteség. A hőkamera lehetőséget ad mechanikus berendezések forgó/mozgó alkatrészeinek, nehezen megközelíthető és feszültség alatt lévő elektromos berendezések, kapcsolószekrények érintésmentes vizsgálatára.

 

Kapcsolatfelvétel

Kérjük lentebb töltse ki az űrlapot. 

A megadott elérhetőségek egyikén mérnök kollégám időpontot egyeztet Önnel és megbeszélik a feladat főbb részleteit.

HELYSZÍNI VIZSGÁLAT

Külső és belső hőfelvételek készítése, majd a tapasztaltak szóban történő kiértékelése.

A ráfordított idő nagysága minden esetben a bonyolultság függvényében változó. Az előzetes megbeszélés alkalmával, a konkrét feladat ismeretében kollégám ismerteti Önnel.

ÁRAK

A hőkamerás épületdiagnosztika ára bruttó 50.000 Ft.
Kifizetése az előzetesen megbeszéltek alapján történik.

A FELVÉTELEK ÁTADÁSA

A felvételek és (igény szerint) az elkészült jegyzőkönyv a megrendelő részére e-mailben, pdf formátumban kerülnek kézbesítésre.

KISZÁLLÁSI DÍJ

Pest Vármegyében és Budapesten az alábbi településeken, illetve kerületekben vállalunk hőkamerás épületviszgálatot:

Vecsés, Üllő, Gyál, Péteri, Gyömrő, Maglód, Monor, Monorierdő, Csévharaszt, Gomba, Bénye, Pilis, Nyáregyháza
Budapest IX., X. XIII, XIV, XVIII, XXIII, kerületekben.

Budapest, Üllő, Gyál és Vecsés 20 km-es vonzáskörzetén belül, kiszállási díj nincs!

Egyéb Pest megyei településeken a kiszállási díj az áron felül + bruttó 3000 Ft.

Az ország más területén Hőkamerás épületvizsgálatot csak külön megrendelés alapján végzünk.

Hőkamerás vizsgálat - Árajánlatkérés

Új fájlt töltök fel

Még nincs fájl feltöltve.


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!