Kapcsolat

                         ▼

       FM - design Építésziroda

    2220 Vecsés, Damjanich u. 48.

            

             +36 (20) 494 3096

        fmdesign1995@gmail.com

        adószám: 13815402-2-13

                     GPS: 

               É: 47°24'25"

               K: 19°14'38"

                    Térkép

                        ▲    

Szavazás

Melyik stílus áll hozzád közel?

Szavazok

YouTube

Facebook

Aktuális munkáink vázlatai,
skiccek, 3D látványtervek, fotók

► BEMUTATKOZÁS

Fazekas Miklós vagyok, építész.

Az  FM-design stúdió Építésziroda vezetője.

Okleveles építészmérnök, minősített passzívház tervező, teljes körű építész tervezői, tartószerkezet tervezői, műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői jogosultsággal is rendelkezem.

 

A nemzetközi érvényű minősített passzívház tervezői címet, a Németországi Darmstadtban székelő Passivhaus Institut állította ki részemre. A Magyar Építész Kamara, a Pest Megyei Építész Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara, és 2002-óta Vecsés Város Tervtanácsának is a tagja vagyok.

 

1991-ben diplomáztam a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán. Főállású építészként dolgozom, eleinte alkalmazottként, majd 1995-ben megalapítottam saját építészirodámat Pest megyében, Vecsésen, ahol azóta is dolgozom.

 

A szakági terveket külsős társtervező mérnök kollégák készítik. A kollégákkal sikeresen dolgozunk együtt az adott projekteken. Az Ő önálló szakmai tevékenységük is mind garancia munkáink sikerességére. Társtervező mérnök kollégáink: földmérő mérnők, talajmechanikai mérnők, elektromos tervező, gépész tervező, tűzvédelmi tervező, környezetvédelmi tervező, energetikai tanúsító mérnök, és kerttervező mérnők.

Építész stúdiónk jellemzői:

Az építészet iránti elkötelezettség. Szakértelem, megbízhatóság, stílus, precizitás, rugalmasság.
Tudásunkat, ismereteinket folyamatosan bővítjük.

Fontos célkitűzésnek tartom:

Magasszintű, minőségi tervek készüljenek. A tervezés alatt a Megrendelőink igényeinek maradéktalan, megbízható és pontos kiszolgálása a célunk. Üzletpolitikánk, hogy a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatásokat biztosítsunk minden ügyfelüknek. 

Mi nem a mennyiséget, hanem a minőséget helyezzük előtérbe!


Irodánk fő tevékenységi köre:

Az épülettervezés, műszaki ellenőrzés, szakvélemények készítése. Jelentős mérnöki tapasztalattal rendelkezünk a tervezés, és az épület kivitelezés során felmerülő kérdésekben is. Bár az iroda székhelye Pest megyében, Vecsésen van, a tevékenységemet az egész országra kiterjesztve végzem. Az általam tervezett épületek többsége Pest megyében, Vecsésen és a környező településeken és Budapesten helyezkednek el, de több épületem megvalósult az ország különböző pontjain. Megbízóink cégek és magánszemélyek egyaránt.

Amiért érdemes minket választania:

   ■ Több mint 25 éves szakmai tapasztalatunk.
   ■ Szakági társtervezőink magasszintű szakmai tudása.
   ■ Minőségi, részletgazdag tervkidolgozás.
   ■ Ingyenes 3D látványtervezés.
   ■ Nem csak esztétikus, de funkcionálisan is jól használható épületeket tervezünk.
   ■ Gazdaságossági szempontokat is figyelembe veszünk.
   ■ Az épület majdani fenntartási költségét szem előtt tartva, energiatakarékos épületeteket és passzívházakat is tervezünk.
   ■ Hazai és uniós infrastrukturális fejlesztésekben való műszaki, mérnöki tevékenység és megbízható együttműködés a pályázatírókkal.  
   ■ Kivitelezés közben is számíthat ránk. Tervezői támogatással és tanácsadással állunk rendelkezésére. Igény esetén, segítünk a megfelelő kivitelező kiválasztásában, mesterembereket, építési vállalkozókat, generál kivitelezőt ajánlunk.
   ■ Műszaki ellenőrzést, és tervezői művezetést is vállalunk.
   ■ A minőségi munka elvégzése mellett a Megrendelőink megbecsülését próbáljuk kivívni.

Szolgáltatásainkról:

■ Építési telek vásárlása előtt: Irodánk díjmentes szolgáltatása, építészeti tervezés megbízás esetén. Több esetben szaktanácsot adtam az építési telek megvásárlása előtt, (övezeti besorolások, tájolás, egyéb beépítési előírások) elkerülve ezzel, hogy a kiválasztott telek majdan alkalmatlan legyen a megálmodott épület felépítéséhez. Hogy mire kell figyelni egy telek kiválasztásakor, arról itt tájékozódhat.

■ Épülettervezés: 1991 óta számos épület tervezésével bíztak meg mindenféle területről egyaránt. Lakóépületeket, családi házakat, társasházakat, üdülőépületeket, közösségi épületeket és ipari-logisztikai épületeket, csarnokokat és egyéb építményeket terveztem, és tervezek a mai napig. Minden épület ugyanolyan fontos, legyen szó akár egy tetőtér beépítésről, új családi ház tervezéséről, akár egy kulturális központ, vagy egy logisztikai csarnok terveinek elkészítéséről.

■ A tervezésnél fontos hangsúlyt kap: a tömegformálás, megjelenés, az időtállóság, az egyediség, a belső elrendezés praktikussága, esztétikája. Nyitottak vagyunk bármelyik stílusirányzat megformálására, de elsősorban előremutató modern és minimál épületeket tervezünk. Emellett egy alacsony energiafelhasználású, gazdaságosan megépíthető, üzemeltethető, környezettudatos épület megalkotása a cél. Egy élhető környezet kialakítása, természetesen figyelembe véve az Építtető/Megbízó elképzeléseit, érdekeit, anyagi lehetőségeit is.

■ 3D látványtervek: A terveket számítógépes programmal dolgozom fel. Ennek egyik előnye, hogy a munka közben készülő 3D-s látványtervek segítségével a Megrendelőim térben is láthatják, hogy milyen lesz a számukra tervezett épület tömege, homlokzati megjelenése. A kültéri 3D-s látványtervek készítése, benne van a tervezői díjban. Ezen kívül vállalunk látványtervek elkészítését az engedélyezésen kívül önmagában is, továbbá egyedi igényeket is meg tudunk valósítani. Meglévő épületek átalakításánál, pl. homlokzat felújításnál látványtervekkel illusztráljuk az elképzelt megoldást. Látványtervekről, kidolgozási szintekről részletes leírást itt olvashat.

■ A kivitelezésben is jártasságot szereztem, részben vagy teljes egészében kulcsátadással több családi házat, társasházat építettem. Tervezett épületeimre: műszaki ellenőrzést és tervezői művezetést vállalok.

■ Műszaki ellenőrzés: A műszaki ellenőrzés jelentős időráfordítást, és fontos részét képezi a tevékenységemnek. Az évek során több jelentős beruházás műszaki ellenőre voltam, és vagyok a mai napig. Referenciáimat itt találja A műszaki ellenőri tevékenység esetén az építtető érdeleit képviselem, mind szakmai mind anyagi vonatkozásban egyaránt, és ellenőrzöm az építkezésen a tervek szerinti megvalósulást. Bizonyos épületek esetében (állami-, költségvetési szervek esetében (közbeszerzés), bizonyos pályázati támogatások elnyerése esetében) kötelező műszaki ellenőr bevonása, de a magánerős beruházásoknál is egyre gyakrabban jelentkezik ez a tulajdonosi, építtetői igény, miszerint egy, a kivitelezőtől független szakember a tulajdonos érdekeit képviselje az építés során. A műszaki ellenőrzésről  részletesen itt  tájékozódhat.


|||||||||||||

Nekünk írták:
--------------------------- 

Adam B.

Sziasztok!

Nagyon szuper dolgokat csináltatok! Ha egyszer eljutok odáig,hogy új házat építsek, tuti hogy Ti fogjátok tervezni!!

Üdv.: Ádám
---------------------------

Csilla D.

Gratulálok! Jók vagytok!!
---------------------------

Tamás Sz.

Jó lett a honlap is és a facebook oldal is :-)
---------------------------

K. Ramóna

Tisztelt Fazekas úr!

Köszönöm az igényes tervet, és a vázlat variációkat. Nagyon örülök, hogy végül Ön mellett döntöttem, mert azt kaptam amiben az elején megállapodtunk. Az elképzelésem teljesen más volt, erre a lehetőségre nem is gondoltam. Már alig várom, hogy elkészüljön az új lakásom. További szép napot kívánva. 

K.R.

Ügyfeleink így emlékeznek ránk »

    
                A Williams TV riportjában,
        a Kulturális Központról beszélgettünk:

                         Tekintse meg referenciáinkat:

   Családi házainkat »    

Közösségi épületeinket »

Ipari és csarnok épületeinket »

 

Kamarák:

Magyar Építész Kamara

Pest Megyei Építész Kamara

Magyar Mérnöki Kamara 

Passivhausplaner

                                                                             

                                                                   ↑ lap tetejére

                                                                        főoldal