Középület, Bálint Ágnes Kulturális Központ - Vecsés

2808 m2 
 Bálint Ágnes Kulturális Központ

 Középület  Vecsés - 80621

█  Tervezett 3D látványtervek 

█  Makett

█  Fotók - Építés közben

█  Fotók - Kültér

█  Fotók- Beltér

Fotók: vecseshirek.hu, Katona Csaba, FM-design
Bálint Ágnes Kulturális Központ (BÁKK)  
Vecsés - 80621 - Vecsés Önkormányzata

Tervezés jellege: Új épület tervezése 

Alapterület:  2808  m 
Épületszintek száma: 3 • FSZ+EMELET+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható                    
Kivitelezési fok: Elkészült 
                     
Tervező és tervezői művezető: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Hivatalos átadó: 2013.05.24.    
Leírás:

Tervezési koncepció: Vecsés Városközpont főterén egy olyan központi épület tervezése, amely a kulturális élet központja lehet nem csak Vecsésen, de akár a kistérségi régióban is. Az épület befogad egy színháztermet, a város könyvtárát, továbbá az épületnek alkalmasnak kell lennie egyéb kikapcsolódási lehetőségek és kulturális programok lebonyolítására is. 
A tervezés teljes akadálymentes kialakítással és megújuló energiaforrások kialakításával történt. Az elkészült épület lifttel felszerelt, földszint plusz emeletes kialakítású, de lehetőséget biztosítottunk a későbbi tetőtér beépítésére is. A legnagyobb helység a közel 400 m2-es színházterem, ami 275 nézőt tud fogadni. Itt színházi előadások, könnyű és komolyzenei koncertek, iskolai és városi rendezvények is lebonyolíthatók. A terem könnyen átalakítható a mobil széksorok összetolásával és a mobil válaszfalának eltolásával, ami így az aulával egybe is nyitható. Nagyobb rendezvények - esküvők, bálok - megrendezésére is alkalmas helységgé válik. A létesítményben helyet kapott még Vecsés Város könyvtára is. Több tánctermet és konferenciatermeket is kialakítottunk, amik szintén mobil válaszfallal többfunkciós térként hasznosíthatók. Továbbá internet-szoba, játszóház, 100 fős étterem-kávézó, és két kereskedelmi-szolgáltató helyiség is létesült. A ház sok kulturális program helyszínének adott már otthont. 

Kulturális Központhoz beérkezett vélemények | www.kulturba.hu

Remélem, jól érezték magukat a nézők tegnap este. Mi köszönjük a szép virágot és sajnáljuk, hogy nem találkoztunk a végén. Remek a Ház! Gusztusos az öltöző és a fürdő és jók a nagy terek. Élvezet lehet ilyen helyen dolgozni. Üdvözli, az Ölj csak meg lelkem gárdája nevében

Császár Angela művésznő

2016-01-13.

Nagyon nagy öröm egy színésznek- nem beszélve egy társulatnak-, ha van, ahol szeretettel várják, és visszavárják. Amikor évekkel ezelőtt a Bálint Ágnes Kulturális Központ megújulva megnyitotta a kapuit, akkor a Gergely Theáter a "Francia négyes, avagy négyen a kanapén" c. vígjátékával nyitotta meg e gyönyörű épület színháztermét. Azóta is sora kapjuk a meghívásokat és mi boldogan és szeretettel jövünk. Kialakult egy színház szerető és értő IGÉNYES közönség, aki meg tudja különböztetni az értéket a talmitól. Akinek ünnep találkozni a kúltúra és szórakoztatás követeivel, a színi társulatokkal és kedvenceikkel. Bennünket már sok- sok helyről kiseprűztek volna, ha a magyar közönséget nem vennénk komolyan. Igy hát kedves vecsési nagyérdemű közönség ,reméljük,hogy a seprű a kamrában marad még igen hosszú ideig.

Gergely Róbert színművész

Vecsésre minden alkalommal nagy örömmel és szeretettel látogatunk el. Fantasztikus a közönség, élmény játszani a Bálint Ágnes Kulturális Központban. Köszönjük a szervezők és a műszaki személyzet segítségét is.

Fregoli színház

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!