MODERN téglaburkolatos ház - 14509 - "Téglásház" 3D

"Téglásház"

 Modern  családi ház - Vecsés - 14509

 █  Tervezett 3D színvariációk 

 3D/1  - "Téglásház" megvalósuló változat

 3D/2  -  " Faház" elvi vázlatterv

 █  Kivitelezés alatt készült képek

Családi ház | Vecsés - 14509
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 137 m
Lakóegységek száma: 1 
Épületszintek száma:  1 • FÖLDSZINT 
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés alatt
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
"Téglásház" vagyis, ház téglaburkolattal. Hagyományos ház egy kis modern stílussal ötvözve. 
A fiatal párnak korábban már terveztünk egy tetőtérbeépítést, de mivel lehetőségük adódott a különköltözésre, ezért ezt kihasználva újból megkerestek minket. A telken amit megvásároltak volt egy többlépcsőben, szakszerűtlenül megépített épület is. A ház meglévő szerkezeti állapota, állaga, a belső elosztása is alapvetően akadálya volt, egy színvonalas, mai igényeket is kielégítő, jó alaprajzi szervezésű épület létrehozásának. Ezért a pár az épület lebontása mellett döntött.
A régi helyére egy praktikus, jó alaprajzi szervezésű könnyűszerkezetes családi ház épül majd. A megbeszélések vidám hangulatban teltek, sok nevetéssel, baráti közvetlenséggel. Az alaprajzi vázlatot elsőre elfogadták. A ház külső tömegformájára egy egyszerű, nem hivalkodó megjelenésű, de egyedi épületet képzeltek el, ebben a pár egyetértett, de a konkrét megjelenésével kapcsolatos igényeik közel sem volt azonosak. Egyikük hagyományos, zsalugáteres épületet szeretett volna téglaburkolattal, míg párja a modernebb megjelenést helyezte előtérbe. Konszenzusra jutottak és megszületett a "Téglásház" ami egy kicsit megvalósította mindkettőjük elképzelését. Ebben a házban a különböző elemek egységes egésszé formálódtak össze. A pár mindkét tagja amint meglátta a tervet, azonnal igent mondott a házra. 

"Faház"  Egy további 3D variációt is készítettünk faburkolattal, ez lett a "Faház" elnevezésű. Az Építtető nevezte el így, mikor meglátta ezt a variációt a monitoron. Az alaprajzot teljesen változatlanul hagytuk, de mivel az Megrendelőnk szakmáját tekintve fával dolgozik, és nagyon szereti azt, továbbá maga az épület is könnyűszerkezetes, ezért kézenfekvőnek találtuk, hogy megmutassuk hogyan is nézne ki a családi házuk tégla helyett fával burkolva. Vagyis, fahatású gondozásmentes burkolattal ellátva. Jelen esetben ez natúr, faerezetes, szálcement homlokzatburkoló. 

Az első variáció a "Téglásház" nagyon tetszett a párnak. Sikerült őket megingatni kicsit a "faház" bemutatóval, de végül megmaradtak a "Téglásház" megépítése mellett. Mint ahogy Ők is, mi is várjuk, hogy minél előbb fel is épüljön.  

Ügyfelünk véleménye

Sziasztok!Nagyon szépen köszönjük, hogy ismét terveztetek nekünk. Fontos volt számunkra az, hogy mindenképp hozzátok forduljunk, hiszen tudjuk, Ti vagytok a legjobbak, nem csak a szakmai tudásotok kimagasló de hihetetlen jó fejek is vagytok. :) Szeretjük azt, hogy minden apró részletre odafigyeltek és nem csak megvalósítjátok az elképzeléseinket de túl is szárnyaljátok azokat. Fantasztikus lett. Számunkra és gyermekeink számára is csodálatos otthon lesz. Külön megjegyeznénk, hogy nagyon örültünk az irodában kialakított játszósaroknak ahol kislányunk boldogan játszhatott míg mi a tervekről beszélgettünk. Köszönjük szépen! :)

B.L. és B-CS.K.

2018. 09. 19.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!