MODERN családi ház - Antracit trapézok - 3D/Szürke

ANTRACIT TRAPÉZOK BŰVÖLETÉBEN

 Modern  - Kecskemét - 16424

 █  Tervezett 3D látványtervek - 3D Szürke - MEGVALÓSULÓ VÁLTOZAT

 █  Tervezett 3D látványtervek - 3D világosszürke (elvi színvariáció)

 █  Tervezett 3D látványtervek - 3D Fehér (elvi színvariáció)

█   3D Kültéri látványterv videó - Megvalósuló változat

Lakóépület | Kecskemét - 16424
Tervezés jellege: Új épületek tervezése

Hasznos alapterület:  278 m2 
Lakóegységek száma:
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT  
Telek lejtése: Sík
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés előtt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A megbízóink egy kedves fiatal pár, akikkel az összhang már az első perctől megvolt. A hosszas egyeztetések javarészt az online térben zajlottak. Minden apró részletet átbeszélve született meg a családi ház terve. Az alaprajz elfogadását követően a 3D-t mutattuk be, ahol is a tömegforma mellett a sötétszürke színösszeállítást várták a leginkább. A színvilág kézenfekvő volt, mivel a megrendelőink a sötét színek kedvelői, így a külsőt illetően a megvalósuló családi házuk is ebben a színvilágban pompázik majd.
További kültéri látványtervek is készültek: a megvalósuló sötétszürke látvány mellett készítettünk további két változatot is, ezek: Szürke-Fehér és egy Szürke-Világoszürke kombinációval készült látványtervek. Az épületnek mindhárom változat „jól áll”. A megbízónk természetesen az eredeti kombináció megépítése mellett döntött.
A megvalósuló tervezett külső homlokzatok sötétszürke betonhatású vakolt felületek, melyek fahatású szálcement homlokzatburkolóval egészülnek ki. 

A telekadottságok révén az utcafront igen keskeny, a beépítési mód a telken szabadonálló. Az újonnan tervezett épület földszintes kialakítású. A ház eltolt két hosszanti épülettömegből áll, rajta egymásfelé fordított félnyeregtetőkkel. A ház keskenyebb, hosszabb épülettömegét a szomszéd felé eső oldalán egy beugrással törtem meg, itt lapostető létesül. A beugrással két részre osztott épületrészeket, az összekötést imitáló vizuális hatás kedvéért, a tető síkját lekövető pergolával fogtam össze.  

A családi házban a lakótértől leválasztva lettek kialakítva az éjszakai zóna helységei. Melyben a gyerekszobák –saját fürdővel- mellett, a szülői hálóblokk teljesen leszeparált egysége és még egy nyitott dolgozó is kényelmesen elfért. A házban további kiszolgáló helységek és egy nagyméretű gépkocsi tároló is betervezésre került.

A ház központja a tágas konyha-étkező-nappali együttese. A lakótér a terasz felé mozgatható üvegfelülettel kapcsolódik, amely biztosítja a folyamatos vizuális kapcsolattartást, illetve a teljes összenyitás lehetőségét. A pergolaszerűen kialakított, és forgatható lamellás rendszerrel kiegészített teraszfedés teljes értékű térként kapcsolódik a lakótérhez, kvázi annak bővítése. Biztosítva ezzel a nappali-terasz-kert teljesértékű összekapcsolódását „együtt élését”.
Az ízlésesen kialakított teraszon helyet kapott egy bárpult és egy TV is. A terasz folytatásaként egy nagy úszómedence és egy süllyesztett ücsörgő is betervezésre került, ami biztosítja a család és a barátok számára a kényelmet és az önfeledt kikapcsolódást.
Várjuk nagyon mi is a megvalósítást!  

Ügyfelünk véleménye

Ha fontos a valóban személyre szabott tervezés, akkor nagyon jó választás az FM! Korábbi rossz építészi tapasztalat után döntöttünk úgy, hogy új tervezőt keresünk az elképzeléseink megvalósításához. Ezt Ilona és Miklós személyében meg is találtuk és nagyon gördülékenyen ment a közös munka és az előre meghatározott időn belül kész is lett az általunk elképzelt ház. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy mint építtető fontos, hogy biztosak legyünk abban mit is szeretnénk.

PK

2023.06.06.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!