Modern egyszintes ház és kerti lak 3D terve - 18254 - Budajenő

ELEGÁNS CSALÁDI HÁZ és
MŰTEREM / KERTI LAK

 Modern  - Budajenő - 18254

 █  Tervezett 3D látványtervek

█   3D Kültéri látványterv videó 

Lakóépület | Budajenő - 18254
Tervezés jellege: Új épületek tervezése

Hasznos alapterület:  Lakóház: 231 m2 
                                       Kerti lak: 55 m2  
Lakóegységek száma:
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT  
Telek lejtése: Lejtős
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés előtt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A megbízásom arra szólt, hogy egy lejtős telekre egy kedves párnak tervezzem meg a modern, energiatakarékos és komfortosan lakható családi házát, és lejjebb a telken egy önálló kis műtermet/kertilakot.
A tervezést erősen befolyásolta a helyi szabályzás, és sok munkát fektettünk bele, hogy a Megrendelőinknek minden kívánságát teljesíteni tudjuk, de abszolút megérte és minden paraméternek meg is feleltünk.
A családi ház épülete T alakot formáz. Itt a főbejáratot  egy lapostetős épületrésszel hangsúlyozva, de kissé hátrébb húzva helyeztük el, hogy az mind inkább intimebbé tegye a megérkezést. Az alaprajzi kialakításnál fontosnak tartottam, hogy közösségi terek és az intimszférák teljesen elkülönüljenek egymástól. Az épület közepén helyezkednek el a nappali szféra helyiségei, míg az esti szféra és a vendégszekció az épület két végében, egymástól is elkülönülve lett kialakítva.
A lakótérből közvetlen a fedett teraszra érkezünk, mely a nagy kerttel van közvetlen kapcsolatban. A házból és a teraszról is a kilátás a szép kertre néz. A kertilak a családi háztól távolabb lett tervezve. Egyrészt, hogy a kilátás biztosítva legyen a házból, másrészt, hogy a műterem nyugalma is biztosítva legyen.        
Mindkét épület modern és egymással harmónizál. Homlokzatuk túlnyomóan simított vakolt felületekből áll. Ez kiegészül a teraszoknál fahatású szálcement homlokzatburkolóval és helyenként pala díszburkolattal. A lapostetős bejáratkiemelések vakolt betonhatású felületek. Az utcafronti kerítés is az épületek modern, de visszafogott stílusát képviseli. 
Az alaprajzi kialakítást és a bemutatott 3D látványterveket kedves megrendelőink változtatás nélkül, elsőre elfogadták.
Az épület kivitelelezésének várható kezdete: 2023 első fele. 

Ügyfelünk véleménye

Energiahatékony családi házunk tervezéséhez kerestünk építészt, az interneten találtunk rá Icára és Miklósra. A munkáik meggyőzőek voltak. Egy gyönyörű házat - és egy kerti lakot terveztek nekünk maximálisan odafigyelve az igényeinkre, valamint az esztétikum mellett a funkionalitásra. Külön kiemelnénk, hogy bármilyen kérdésünk volt, rögtön a rendelkezésünkre álltak, illetve nagyfokú rugalmasságot tanúsítottak az egyeztetések tekintetében is, amiket a körülményeink miatt nem volt egyszerű megszervezni. Jó szívvel ajánljuk Őket. Kedves Ica és Miklós! Ezúton is köszönjük a precíz és kiváló munkát!

I. és S.

2023.02.28..

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!