Modern egyszintes ház és kerti lak 3D terve - 18254 - Budajenő

ELEGÁNS CSALÁDI HÁZ és
MŰTEREM / KERTI LAK

 Modern  - Budajenő - 18254

 █  Tervezett 3D látványtervek

█   3D Kültéri látványterv videó 

Lakóépület | Budajenő - 18254
Tervezés jellege: Új épületek tervezése

Hasznos alapterület:  Lakóház: 231 m2 
                                       Műterem: 55 m2  
Lakóegységek száma:
Épületszintek száma: 1 • FÖLDSZINT  
Telek lejtése: Lejtős
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Kivitelezés alatt áll
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A megbízásom arra szólt, hogy egy lejtős telekre egy kedves párnak tervezzem meg a modern, energiatakarékos és komfortosan lakható családi házát, és lejjebb a telken egy önálló kis műtermet/kertilakot.
A tervezést erősen befolyásolta a helyi szabályzás, és sok munkát fektettünk bele, hogy a Megrendelőinknek minden kívánságát teljesíteni tudjuk, de abszolút megérte és minden paraméternek meg is feleltünk.
A családi ház épülete T alakot formáz. Itt a főbejáratot  egy lapostetős épületrésszel hangsúlyozva, de kissé hátrébb húzva helyeztük el, hogy az mind inkább intimebbé tegye a megérkezést. Az alaprajzi kialakításnál fontosnak tartottam, hogy közösségi terek és az intimszférák teljesen elkülönüljenek egymástól. Az épület közepén helyezkednek el a nappali szféra helyiségei, míg az esti szféra és a vendégszekció az épület két végében, egymástól is elkülönülve lett kialakítva.
A lakótérből közvetlen a fedett teraszra érkezünk, mely a nagy kerttel van közvetlen kapcsolatban. A házból és a teraszról is a kilátás a szép kertre néz. A kertilak a családi háztól távolabb lett tervezve. Egyrészt, hogy a kilátás biztosítva legyen a házból, másrészt, hogy a műterem nyugalma is biztosítva legyen.        
Mindkét épület modern és egymással harmónizál. Homlokzatuk túlnyomóan simított vakolt felületekből áll. Ez kiegészül a teraszoknál fahatású szálcement homlokzatburkolóval és helyenként pala díszburkolattal. A lapostetős bejáratkiemelések vakolt betonhatású felületek. Az utcafronti kerítés is az épületek modern, de visszafogott stílusát képviseli. 
Az alaprajzi kialakítást és a bemutatott 3D látványterveket kedves megrendelőink változtatás nélkül, elsőre elfogadták.
Az épület kivitelelezésének várható kezdete: 2023 első fele. 

Ügyfelünk véleménye

Energiahatékony családi házunk tervezéséhez kerestünk építészt, az interneten találtunk rá Icára és Miklósra. A munkáik meggyőzőek voltak. Egy gyönyörű házat - és egy kerti lakot terveztek nekünk maximálisan odafigyelve az igényeinkre, valamint az esztétikum mellett a funkcionalitásra. Külön kiemelnénk, hogy bármilyen kérdésünk volt, rögtön a rendelkezésünkre álltak, illetve nagyfokú rugalmasságot tanúsítottak az egyeztetések tekintetében is, amiket a körülményeink miatt nem volt egyszerű megszervezni. Jó szívvel ajánljuk Őket.Kedves Ica és Miklós! Ezúton is köszönjük a precíz és kiváló munkát!

I. és S.

2023. 02. 28.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!