Egyedi családi ház - 24508 - Átalakítás, bővítés

Átváltoztatjuk

Két lakás kialakítása,
átalakítás, bővítés


Pengefallal "kettévágva" 

 Modern  családi ház - Vecsés - 24508

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █ Meglévő és a tervezett állapot 

Családi ház | Vecsés - 24508
Tervezés jellege: Átalakítás, bővítés


Hasznos alapterület: 240 m
Lakóegységek száma: 2  (122m2 + 118 m2)
Épületszintek száma:  2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Nem valósul meg
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A tervezési feladat: Teljes külső átalakítás és bővítés tervezése. További új lakás kialakítása tetőtérráépítéssel. 
Egy hagyományos, földszintes épület áttervezésével keresett meg az ifjú pár. A szülői házat szeretnék bővíteni és egy tetőteret építeni a meglévő családi házra, hogy ott egy új, tágas, önálló lakás jöjjön létre a leendő családjuk számára.
Külső: Teljesen átterveztük. Szembefordított, eltolt félnyeretetőt kapott. Díszítőelemként a házat hosszanti irányban egy pengefal "vágja ketté". Az Építtetők kérésére a fehér vakolt felületek mellett a rönkfaborítás is megjelenik. 
Földszint: A földszinti lakásnál a nyílászárókat kicseréltük korszerűekre, a bejáratot pergolával és korláttal emeltük ki. Az alaprajzi elosztást itt változatlanul hagytuk. A házat a hátsó udvar irányában megbővítettük, ide került a földszinti lakáshoz tartozó fűtőhelyiség, a tetőtéri lakáshoz tartozó különálló bejárat a szélfogóval és a tetőtérbe felvezető lépcsővel. A délkeleti homlokzaton először a földszinti lakásásnak a bejáratát érjük el, majd továbbhaladva a tetőtéri lakás földszinti bejáratához jutottunk. Az épülethez a hátsó udvar felől egy könnyűszerkezetes garázs is kapcsolódik, aminek a tetején a felső szinthez tartozó terasz lett kialakítva.
Tetőtér: Teljesen új kialakítás és alaprajzi elrendezés. Az étkező és a nappali is sok természetes fényhez jut a pengefalba elhelyezett négy nagy felülvilágító ablakon és a teraszajtón át. A nappalihoz kapcsolódik a tetőterasz, ami további életteret biztosít a lakók számára. 

Ügyfelünk véleménye

A legjobb döntés volt, hogy Miklósékat választottuk egy meglévő ház felső szintjének megterveztetéséhez. Minden számunkra fontos szempontot figyelembe vettek és sok jó ötletet is adtak a lehető legpraktikusabb kialakításhoz. A végeredmény fantasztikus lett, álomszerű, vagány, fiatalos, egyszerűen nekünk való! :)

B.L. és Cs.K.

2015. 03. 10.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Közösségi oldalak
Copyright  ©  2012-2024  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!