Egyedi családi ház - 24508 - Átalakítás, bővítés

Átváltoztatjuk

Két lakás kialakítása,
átalakítás, bővítés


Pengefallal "kettévágva" 

 Modern  családi ház - Vecsés - 24508

 █  Tervezett 3D látványtervek

 █ Meglévő és a tervezett állapot 

Családi ház | Vecsés - 24508
Tervezés jellege: Átalakítás, bővítés


Hasznos alapterület: 240 m
Lakóegységek száma: 2  (122m2 + 118 m2)
Épületszintek száma:  2 • FSZ+TETŐTÉR
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Nem valósul meg
 
Tervező: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
A tervezési feladat: Teljes külső átalakítás és bővítés tervezése. További új lakás kialakítása tetőtérráépítéssel. 
Egy hagyományos, földszintes épület áttervezésével keresett meg az ifjú pár. A szülői házat szeretnék bővíteni és egy tetőteret építeni a meglévő családi házra, hogy ott egy új, tágas, önálló lakás jöjjön létre a leendő családjuk számára.
Külső: Teljesen átterveztük. Szembefordított, eltolt félnyeretetőt kapott. Díszítőelemként a házat hosszanti irányban egy pengefal "vágja ketté". Az Építtetők kérésére a fehér vakolt felületek mellett a rönkfaborítás is megjelenik. 
Földszint: A földszinti lakásnál a nyílászárókat kicseréltük korszerűekre, a bejáratot pergolával és korláttal emeltük ki. Az alaprajzi elosztást itt változatlanul hagytuk. A házat a hátsó udvar irányában megbővítettük, ide került a földszinti lakáshoz tartozó fűtőhelyiség, a tetőtéri lakáshoz tartozó különálló bejárat a szélfogóval és a tetőtérbe felvezető lépcsővel. A délkeleti homlokzaton először a földszinti lakásásnak a bejáratát érjük el, majd továbbhaladva a tetőtéri lakás földszinti bejáratához jutottunk. Az épülethez a hátsó udvar felől egy könnyűszerkezetes garázs is kapcsolódik, aminek a tetején a felső szinthez tartozó terasz lett kialakítva.
Tetőtér: Teljesen új kialakítás és alaprajzi elrendezés. Az étkező és a nappali is sok természetes fényhez jut a pengefalba elhelyezett négy nagy felülvilágító ablakon és a teraszajtón át. A nappalihoz kapcsolódik a tetőterasz, ami további életteret biztosít a lakók számára. 

Ügyfelünk véleménye

A legjobb döntés volt, hogy Miklósékat választottuk egy meglévő ház felső szintjének megterveztetéséhez. Minden számunkra fontos szempontot figyelembe vettek és sok jó ötletet is adtak a lehető legpraktikusabb kialakításhoz. A végeredmény fantasztikus lett, álomszerű, vagány, fiatalos, egyszerűen nekünk való! :)

B.L. és Cs.K.

2015. 03. 10.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Közösségi oldalainkon 3D látványterveket, videókat,
kivitelezés közben készült épületfotókat teszünk közzé aktuális munkáinkról.
Copyright  ©  2012-2023  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!