Modern emeletes ház - 26304 - Kétlakásos design otthon Budapest

 Kétlakásos design otthon 

 Modern  családi ház - Budapest XVIII - 26304

 █  Tervezett 3D látványtervek

█  Pillanatképek az építési szakaszokban

█  Fotók a megvalósult otthonról 

Az épület hamarosan kiegészül a földszinten és az emeleten is a teraszokhoz kapcsolódó pergolával, állítható lamellás teraszfedéssel.
Ennek a tervek szerinti kialakítása a fotózáskor még nem valósult meg. A tulajdonosok a közeljövőben tervezik megépítését.
Fotó: Bata Tamás 
Családi ház | Budapest XVIII - 26304
Tervezés jellege: Új épület tervezése

Hasznos alapterület: 288 m
Lakóegységek száma: 2  (170 m2 + 118 m2)
Épületszintek száma:  2 • FSZ + Emelet
Telek lejtése: Síknak mondható
Építészeti stílus: Modern
Készültségi fok: Elkészült
 
Tervezés, tervezői művezetés: Fazekas Miklós
építész, minősített passzívház tervező, tartószerk. tervező, műszaki ellenőr 
Leírás:
Szomszédos telkek - Két ház - Három lakás
Egyszerre kaptam a megbízást a családtól két családi ház megtervezésére, amik egymás szomszédságában épülnek fel. Nem szerettek volna távol kerülni egymástól, de mégis szétköltöznének. Így egymás szomszédságában maradva, két családi házban, három lakásba költöznek majd. Az egyik telekre ezt a kétlakásos emeletes családi házat kérték, a másikra egy önálló földszintes házat képzeltek el. Mindkettőt modern stílusban, lapostetős kialakítással. 

Kétlakásos emeletes ház:
Egy modern stílusú, egyedi épületet kértek tőlünk. A tervezést ránk bízták. A laza hangulatú konzultációk során végig együttműködve dolgoztunk, hogy a Megrendelőknek minden igényüket kielégítve, egy funkcionálisan is jól szervezett alaprajzzal rendelkező "design" otthont hozzunk létre. A külső megjelenésben a vakolt felületek dominálnak, amik fehér és szürke színben váltakozva jelenek meg. Ezt megtörve, kiegészítéseként egy meleg fahatású homlokzatburkolót is alkalmaztunk. Az elkészült épület mozgalmas modern képet fest. A házba két lakást terveznünk, szintenkénti megosztással. A lakások egymástól teljesen elválasztva külön bejárattal és szélfogókkal rendelkeznek. A fenti lakáshoz kapcsolódó lépcsőházba egy lift is betervezésre került. A nyugalmas kikapcsolódást az emeleten két különálló terasz is biztosítani tudja. Az egyik részben pergolával fedetten hagyományos kőburkolatot kapott. A másik zöldtetős megoldással, pázsittal készül el, itt a további kényelmes időtöltéshez egy jakuzzi is hozzájárul.
A  földszinti lakáshoz kapcsolódik a dupla garázs, míg az emeletihez egy kültéri beálló létesül. A házterv kiegészült ennél a háznál is egy utcafronti kerítéstervvel, amihez funkcionálisan egy kukatároló és a gépkocsibeálló is csatlakozik. A kerítést az épület stílusához, egyediségéhez igazodva terveztük meg, megteremtve ezzel is a teljes összhangot. 

Ügyfelünk véleménye

Miklósék nem egyszerűen " csak" tervezők, hanem a magunk nevében művészek. Egyedi ötleteikkel és kiváló átérző képességükkel abszolút alkalmasak arra, hogy formába öntsék a megrendelő gondolatait és elképzeléseit olyan szinten, ahogy azt még saját magának sem tudja megfogalmazni. Egyik gyermekemmel készülünk egy telekre két lakást építeni. Pontosan tudtuk, hogy milyen házat szeretnénk, ennek megfelelően elkezdtük keresni tervezőt. Számtalan honlapot és házat , valamint több tervező munkáit néztük meg. Miklós korábbi munkái elsőre tetszettek, közel volt hozzánk, ez is szempont volt. Felhívtam és kiderült, hogy több mint 20 évvel ezelőtt is már részt vett az ipari üzemünk tervezésében. Már az első találkozáskor egy hullámhosszon voltunk. Pár óra alatt meghallgatta, hogy mit szeretnénk, mik az elvárásaink, továbbá sok kreatív javaslatot tett. Az én álmom egyedi igényeimnek megfelelő penthouse lakás volt egy hatalmas tető- és egy zöld terasszal. Balázsnak a legfontosabb egy kétállásos garázs inkább a lakótér terhére. Álmunk valóra vált igaz egyenlőre terv szinten. Az elrendezés a dizájn teljes egészében tükrözi az elképzeléseinket. Miklós a tervezés során még arra is figyelt, hogy kisméretű "családtagom" a kiskutyám számára is egy nyugodt és biztonságos életteret biztosítson. Mindenkinek ajánlani tudom, aki rendelkezik valamilyen elképzeléssel és egy praktikus, élhető, de egyedi ötletes és szép álomotthont szeretne.

T. Gyöngyi

2017. 09. 13.

Építészirodám a megfelelő választás lehet az Ön számára amennyiben profi tervezőkkel szeretne együtt dolgozni, 

és ha úgy érzi, hogy minőségi munkát szeretne látni háza kivitelezésében!

Csatlakozzon hozzánk!
Tekintse meg közösségi oldalainkat is, ahol 3D látványterveket, videókat, épületfotókat és aktuális munkáinkat is közzétesszük.
Copyright  ©  2012-2021  FM-design stúdió Építésziroda | A weboldalon szereplő minden képi és szöveges információt szerzői jog véd! Minden jog fenntartva!